Πανικός στη ΔΕΗ: Αντεπίθεση της Volton με έξι τρομερές προσφορές

ΔΕΗ: Στην αντεπίθεση βγήκε η Volton με στόχο να πάρε πίσω τους πελάτης από τη ΔΕΗ, καθώς ανακοίνωσε έξι τρομερές προσφορές!

Με την προσθήκη 6 νέων επαγγελματικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε επιχείρησης εμπλουτίζεται η οικογένεια των Προγραμμάτων Unique του Ομίλου Volton.

O Όμιλος Volton σχεδιάζει και παρέχει 6 μοναδικά και σύγχρονα προγράμματα, απαντώντας στις διαφορετικές ανάγκες κάθε επιχείρησης και προσφέροντας μία σειρά από καθαρά και έξυπνα κίνητρα εξοικονόμησης, όπως ακριβώς επιβάλει η εποχή μας, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Τα προγράμματα Volton Unique Flexi Plus 21 και Volton Unique Flat 21 σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με περιορισμένες ανάγκες σε ισχύ, ηλεκτρικό ρεύμα με χρεώσεις αντίστοιχες των οικιακών τιμολογίων.

Εταιρικά γραφεία, ιατρεία, κομμωτήρια, mini markets, φαρμακεία είναι μόλις μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων, που μπορούν επωφεληθούν από τα νέα ανταγωνιστικά προγράμματα.

  • Το Volton Unique Flexi Plus 21 προσφέρει έκπτωση συνέπειας 50% από τον 1ο λογαριασμό και την χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας, ανεξαρτήτως κατανάλωσης
  • Το Volton Unique Flat 21 προσφέρει σταθερή χρέωση ανεξαρτήτως κατανάλωσης εξασφαλίζοντας σταθερή τιμής ενέργειας για δύο χρόνια

Τα προγράμματα Volton Unique Flexi 22 και Volton Unique Flat 22 έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με συνολική ισχύ παροχής από 25 kVA και μέχρι 250 kVA. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε μεγάλες βιοτεχνίες, κρεοπωλεία, super markets κ.α

  • Το Volton Unique Flexi 22 προσφέρει 25% έκπτωση συνέπειας από τον 1ο λογαριασμό
  • Το Volton Unique Flat 22 προσφέρει μηδενική χρέωση ισχύος, 15% έκπτωση συνέπειας από τον 1ο λογαριασμό και σταθερή χρέωση όλο το 24ωρο

Τα προγράμματα Volton Unique Flexi 23 και Volton Unique Flat 23 αφορούν επιχειρήσεις με διαφοροποιημένες ανάγκες κατανάλωσης την ημέρα και τη νύχτα. Φούρνοι, νυχτερινά κέντρα και επιχειρήσεις με αυξημένη κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες μπορούν να δουν πραγματική διαφορά στο λογαριασμό τους.

  • Το Volton Unique Flexi 23 προσφέρει 25% έκπτωση συνέπειας από τον 1ο λογαριασμό στη χρέωση ημερήσιας & νυχτερινής ενέργειας
  • Το Volton Unique Flat 23 προσφέρει 20% έκπτωση συνέπειας από τον 1ο λογαριασμό στη χρέωση ημερήσιας ενέργειας και σταθερή τιμή νυχτερινής ενέργειας.

ΔΕΗ: Έκτακτη ανακοίνωση για φθηνό ρεύμα

Φθηνότερο ρεύμα για επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (καταλύματα και πλωτές και θαλάσσιες μεταφορές) μέσω της υπαγωγής τους σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) αλλά και δεύτερη ευκαιρία σε αγρότες και ενεργοβόρες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη σχετική ρύθμιση «φέρνει» Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 24 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του ΔΑΠΕΕΠ για την υποβολή των αιτήσεων και θα παραμείνει ανοιχτή για τα έτη 2019-2020 για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ενός μήνα για τους αγρότες, προκειμένου οι δυνητικοί δικαιούχοι των αντίστοιχων κατηγοριών να προχωρήσουν είτε σε πρώτη υποβολή αίτησης είτε σε διόρθωση των στοιχείων των αιτήσεων τους και στην επανυποβολή τους.

Οι μειωμένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, διαμορφώνονται σε 9,01 ευρώ/MWh, ενώ για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις σε 2,55 ευρώ/MWh.

Εφόσον δεν υποβληθούν αιτήσεις εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, τότε οι χρεώσεις θα ανέλθουν στα 17 ευρώ/ MWh που είναι η χρέωση βάσης και μάλιστα αναδρομικά στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντική επιβάρυνση του κόστους ρεύματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκρέκας, «δίνουμε σε χιλιάδες αγρότες και σε πληθώρα τουριστικών και ενεργοβόρων επιχειρήσεων -που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση- τη δυνατότητα να επωφεληθούν των μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Με τον τρόπο αυτό, ένα μεγάλο κόστος που θα επιβάρυνε με αναδρομικές χρεώσεις από το 2019 νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας αποτρέπεται».

Ο πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης σημείωσε από την πλευρά του ότι ειδικά για τους αγρότες έχει δημιουργηθεί μια πολύ απλή διαδικασία δήλωσης σε ξεχωριστό πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν μόνο τον ΑΦΜ και επωνυμία δικαιούχου του εδαφίου, στοιχεία επικοινωνίας δικαιούχου και αριθμό παροχής.

Σε δηλώσεις του στο MR, o κ Γιαρέντης είχε επισημάνει ότι από τους 177.000 περίπου δικαιούχους αγρότες μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ, τον Απρίλιο είχαν υπαχθεί στο σχετικό καθεστώς μόλις 2.500.

Σημειώνεται τέλος ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων για τα έτη 2019-2020, ο ΔΑΠΕΕΠ θα ανοίξει πάλι την ηλεκτρονική πλατφόρμα για διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις για το έτος 2021. Κατόπιν, η διαδικασία θα συνεχιστεί και για το έτος 2022.

ΔΕΗ: Πότε θα κόβει το ρεύμα από εδώ και πέρα

Η ΡΑΕ προτείνει επίσης στην περίπτωση που ένας πελάτης έχει αλλάξει προμηθευτή κατόπιν καταγγελίας της σύμβασης από τον παλιό προμηθευτή, ο τελευταίος διατηρεί το δικαίωμα – ακόμη κι αν ο καταναλωτής έχει συνάψει νέα σύμβαση με τον καινούργιο πάροχο του – να δώσει εντολή απενεργοποίησης της σύμβασης του εφόσον έχει αφήσει οφειλές για δύο συνεχόμενους λογαριασμούς ρεύματος.

Ακόμη η Αρχή εισηγείται στην περίπτωση που ο πελάτης μετακινηθεί σε νέο προμηθευτή έχοντας εκείνος καταγγείλει τη σύμβαση, ο παλιός προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα απενεργοποίησης της παροχής αν ο καταναλωτής έχει αθετήσει διακανονισμό οφειλής που είχε κάνει μαζί του.

Αρκεί ο παλιός προμηθευτής να έχει υποβάλλει εντολή απενεργοποίησης του μετρητή εντός δύο μηνών από την αθέτηση του διακανονισμού.

Ο παλιός προμηθευτής μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα απενεργοποίησης του μετρητή του παλιού πελάτη του εφόσον ισχύουν οι ακόλουθες σωρευτικές προϋποθέσεις, όπως προτείνει η ΡΑΕ:

  • Να έχουν περάσει 10 μέρες από τότε που επισήμανε τον παλιό του πελάτη ως υπερήμερο και τον έχει ειδοποιήσει με κάθε πρόσφορο μέσο. Αν στο μεσοδιάστημα ο πελάτης αποπληρώσει τον παλιό του πάροχο ή κάνει νέο διακανονισμό τότε δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την εντολή διακοπής ρεύματος.
  • Εντός 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αλλαγής προμηθευτή ή από την ημερομηνία επισήμανσης του παλιού πελάτη ως υπερήμερου λόγω αθέτησης του διακανονισμού. Δηλαδή, στην περίπτωση της αθέτησης διακανονισμού, η εκκίνηση της δωδεκάμηνης περιόδου προβλέπεται ως δυναμική, με την έννοια ότι σε περίπτωση σύναψης νέου διακανονισμού μετά την αθέτηση του παλαιού, θα εκκινεί νέα δωδεκάμηνη περίοδος από την εκ νέου επισήμανση του Πελάτη ως υπερήμερου λόγω αθέτησης του νέου διακανονισμού.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που έχουν συντελεσθεί διαδοχικές αλλαγές Προμηθευτή, όλοι οι προηγούμενοι Προμηθευτές διατηρούν αυτοτελές δικαίωμα υποβολής εντολής απενεργοποίησης, κατά τους ανωτέρω όρους.

ΔΕΗ: «Φωτιά» τα τιμολόγια που καταφτάνουν

Σοκ για χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς οι λογαριασμοί που έφτασαν στα χέρια τους κόστιζαν σχεδόν… χρυσάφι! Διαβάστε στο xristika.gr τι έχει συμβεί.

Δύο συν δύο είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πέφτει τόσο βαρύς ο πέλεκυς:

Πρώτον οι αυξημένες καταναλώσεις που προκάλεσε το lockdown. Όσο περισσότερες οι ώρες που περνάμε στο σπίτι, τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο δεύτερος ουσιαστικός λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι -λόγω της πανδημίας- δεν έγιναν οι προγραμματισμένες μετρήσεις με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών.

Υπάρχουν νοικοκυριά στα οποία δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός για περισσότερο από έναν χρόνο. Και τώρα, με τον λογαριασμό που εκδόθηκε καλούνται να πληρώσουν ακόμη και 600-700 ευρώ.

Υπάρχει δύο ακόμη λόγοι για τους οποίους ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα. Στην διεθνή αγορά, η τιμή των ρύπων έχει πάρει την ανηφόρα και αυτό θα αποτυπωθεί με αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος. Η πρώτη αποτύπωση, αναμένεται να γίνει στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν στο τέλος Μάιου ενώ πρόσθετη επιβάρυνση θα μας «συνοδέψει» για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν ακριβές οι τιμές των ρύπων.

Ο δεύτερος λόγος, δεν αφορά τις εταιρείες ηλεκτροδότησης αλλά τους δήμους. Αργά αλλά σταθερά, οι δήμοι προχωρούν με την εκκαθάριση των δηλώσεων που έκαναν οι πολίτες για να τακτοποιήσουν τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα.

Τώρα όμως που αποτυπώνεται η σωστή επιφάνεια του ακινήτου, αυξάνεται και το κονδύλι για τα δημοτικά τέλη. Επίσης, θα πρέπει να πληρωθούν και τα αναδρομικά τέλη καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι επιβάλλονται τέλη αναδρομικά από την 1/1/2020.

Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ξεχασμένη επιφάνεια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιβάρυνση.

Οι λογαριασμοί «έναντι» που εκδίδουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζονται βάσει των προηγούμενων καταναλώσεων. Αυτό γίνεται ώστε οι εκκαθαριστικοί να μην έχουν μεγάλη «απόσταση».

Όταν όμως καθυστερεί να γίνει η μέτρηση -υπάρχουν παραδείγματα νοικοκυριών που λόγω πανδημίας δεν έγινε μέτρηση για πάνω από έναν χρόνο- τότε… χάνεται η συνέχεια.

Έτσι, με το που θα βγει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, ο καταναλωτής βλέπει… σπίθες.

Σε έναν χρόνο, η κατανάλωση του νοικοκυριού μπορεί να φτάσει και στις 6000-7000 κιλοβατώρες.

Λόγω καραντίνας, υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά που ξεπέρασαν αυτό το όριο.

Έτσι, έχοντας πληρώσει μικρά ποσά ως έναντι, ήρθε η «σφαλιάρα».

Είναι ενδεικτικό ότι για ετήσια κατανάλωση 6000 κιλοβατωρών, το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρώσει ο καταναλωτής φτάνει στα 1423 ευρώ (ανάλογα και με την εταιρεία) ενώ στην 7000 κιλοβατώρες, ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στα 1680 ευρώ.

Αν μέσα στο 12μηνο λοιπόν ο καταναλωτής έχει πληρώσει έναντι τα 1000 ευρώ, τότε θα του έρθει ο εκκαθαριστικός στα 423 έως τα 680 ευρώ ανάλογα με την κατανάλωση.