ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021 | ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2018: Οριστικό – Περισσότεροι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ – ΤΕΙ φέτος

Πανελλήνιες 2018: Περισσότεροι από 3.000 θα είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι οι επιπλέον εισακτέοι φοιτητές και φοιτήτριες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων , δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία», ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας πως ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών.

Πανελλήνιες 2018: Τι είπε για τα Θρησκευτικά

Ερωτηθείς σχετικά με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ που κατά πλειοψηφία έκρινε πολλαπλώς αντισυνταγματικές αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Νίκου Φίλη στη διδασκαλία του μαθήματος, ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε: «Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε πίσω, διότι δεν αφορά αυτό που γίνεται τώρα και αυτό που θα γίνει του χρόνου. Ήδη εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχει αρχίσει μία συζήτηση με την Εκκλησία, μία συζήτηση με επιστημονικούς φορείς , μία συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες για ένα πράγμα το οποίοι είναι καθαρά επιστημονικό».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις και τα νέα για τις Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2018

«Εμείς», εξήγησε, «προχωράμε στην αναμόρφωση αυτών των βιβλίων και μάλιστα προχωράμε και με πολύ μεγάλη συναίνεση των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ βαθιά αυτά τα ζητήματα, όπως επίσης και της Εκκλησίας».

Πανελλήνιες 2018: Το σχόλιό του για τη Νομική

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο ανοικτής επιστολής διαμαρτυρίας που υπογράφουν 93 καθηγητές της Νομικής Αθηνών, για την «κατάσταση βαριάς παρανομίας», που όπως αναφέρουν, επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων ο υπουργός σημείωσε : «Πρέπει κανείς να είναι πολύ ασόβαρος για να κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ή εμένα για ανοχή σε τέτοια φαινόμενα . Είναι δυνατόν να έχουμε ανοχή; Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι λύσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις και τα νέα για τις Πανελλήνιες  – Πανελλαδικές 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Share
Published by
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tags: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018ΒΑΣΕΙΣ 2018ΒΑΣΕΙΣ 2018 ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣΒΑΣΕΙΣ 2018 ΠΙΝΑΚΕΣΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΑΕΠΠ)ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΑΟΘ)ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΕΚΘΕΣΗΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2018 | ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018

Recent Posts

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός: 68-61 τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…

6 έτη ago

Λοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ (TAXISnet και www.aade.gr)

aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…

6 έτη ago

Νίμιτς: Κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…

6 έτη ago

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Όχι στα συλλαλητήρια

Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…

6 έτη ago

Νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…

6 έτη ago

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…

6 έτη ago