LIDL

LIDL: Στην επίθεση πέρασαν οι εργαζόμενοι των LIDL , οι οποίοι βάλλουν κατά της διοίκησης για ακόμη μια φορά προκαλώντας σάλο με όσα αναφέρουν. Δείτε στο xristika.gr τι έχει συμβεί…

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους έφερε μια απόφαση της Lidl, στην ανακοίνωση της οποίας άπαντες ξεσηκώθηκαν.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε περιοδεία στα καταστήματα του κέντρου, της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει

«Να μην περάσουν οι νέες αλλαγές στο ωράριο εργασίας στο Εμπόριο!», καθώς όπως αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενεργώντας για άλλη μια φορά για λογαριασμό των εργοδοτών μας νομοθετεί την επέκταση του ωραρίου στο Εμπόριο.

Συγκεκριμένα, «προαιρετικά» (όπως πάντα…) τα σούπερ μάρκετ και γενικά τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να λειτουργούν μεταξύ 7:00-21:30, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, τα mall, τα εκπτωτικά χωριά, τα shop-in-shop μεταξύ 7:00-21:00».

Η πρώτη εταιρεία που θα εφαρμόσει τα νέα ωράρια είναι η Lidl, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας, τα καταστήματα της θα κλείνουν τις καθημερινές στις 21:30, ενώ τα Σάββατα στις 21:00.

Οι εμποροϋπάλληλοι αναφέρουν:

«Τα νέα βάρη που φορτώνουν κυβέρνηση και εργοδοσία στις πλάτες των εργαζομένων της χώρας, και του κλάδου μας συγκεκριμένα φαίνεται να μην έχουν σταματημό.

Η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση έρχεται μετά τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης που νομοθέτησε την 10ωρη εργασία, μαζί με την απελευθέρωση της δουλειάς τις Κυριακές. Οι επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοτών για χτύπημα στα ωράρια και τις μέρες εργασίας είναι διαχρονικές.

Όπως επισημαίνουν ακόμη:

«Στον κόσμο των 5G, της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης αντί να ζούμε καλύτερα, οι όροι εργασίας μας συνεχώς επιδεινώνονται.

Είναι ο κόσμος όπου σε κάθε χώρα, σε κάθε κλάδο, κυριαρχούν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Μια χούφτα που με τα μέσα που της δίνει η τεχνολογία, συσσωρεύει κέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, αυτός είναι ο κόσμος που δημιουργεί νέες δυνατότητες για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης. Για μείωση του χρόνου εργασίας, εξασφάλιση της υγείας του εργαζόμενου, για ολοκληρωμένα δικαιώματα σε υγεία και πρόνοια, για εξάλειψη των πανδημιών.

Όλα αυτά δεν χωρούν στην καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται οι εργοδότες μας, όπως η Lidl Hellas, και οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους.

Ο μόνος τρόπος για να γίνουν πραγματικότητα είναι η οργάνωση στα σωματεία, ο ταξικός αγώνας, η διεκδίκηση απέναντι στους εργοδότες μας.

Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας σε εργασία, υγεία, πρόνοια, ανάπαυση, διακοπές. Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να σταματήσει το αίσχος με τα χαρτζιλίκια των 300€ σε πολλούς από εμάς. Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος στο εμπόριο με μισθό κάτω από 750€, να αυξηθούν αναλογικά και όλοι οι υπόλοιποι.
  • Όλοι να δουλεύουμε 7ωρο- 5ημερο-35ωρο. Να μην υπάρχει εργαζόμενος με ελαστική μορφή απασχόλησης. Δε δεχόμαστε τα ωράρια-λάστιχο, την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που διευρύνει το ωράριο εργασίας. Να γνωρίζουμε το πρόγραμμα εργασίας μας για όλο το μήνα.
  • Να καταργηθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το 10ωρο. Οργανωνόμαστε, παλεύουμε για να αποκρούσουμε την εφαρμογή του.
  • Να καταργηθεί κάθε νόμος για δουλειά την Κυριακή. Όλες οι Κυριακές του χρόνου ανήκουν σε εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας.
  • Όλα τα επιμέρους ειδικότητες και επαγγέλματά μας να χαρακτηριστούν βαρέα και ανθυγιεινά.

LIDL: Απέσυρε εκτάκτως προϊόν από τα ράφια του

Σε προϊόν από τα Lidl αννιχνεύθηκε οξειδίο του αιθυλενίου (Εthylene oxide) πέραν των ορίων που καθορίζονται από τη νομοθεσία στο συστατικό (κόμμι χαρουπιού – Ε410) της επικάλυψης. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site των σούπερ μάρκετ LIDL, το παρακάτω γλύκισμα πρέπει να πεταχτεί άμεσα από κάθε σπίτι.

Η ανακοίνωση των Lidl

Θεσσαλονίκη, 6/8/2021.

Αιτία: Ανίχνευση οξειδίο του αιθυλενίου (Εthylene oxide) πέραν των ορίων που καθορίζονται από τη νομοθεσία στο συστατικό (κόμμι χαρουπιού – Ε410) της επικάλυψης.

Για το λόγο αυτό και μετά από διαβούλευση με τις βελγικές αρχές, η Vandemoortele Europe NV προχωράει σε ανάκληση των παρακάτω προϊόντων.

Παρακαλούνται λοιπόν οι πελάτες που έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα αυτά να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν σε οποιαδήποτε από τις υπεραγορές της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.

“6 Donuts με γλάσο με γεύση βανίλια και νιφάδες με κακάο 6x58g ” με ημερομηνία λήξης 31.08.2021,

“6 Donuts με γλάσο με γεύση φράουλα και πολύχρωμη τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης 31.08.2021 και 30.09.2021,

“6 Donuts με γλάσο με γεύση βανίλια και πολύχρωμη τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης 30.09.2021,

“6 Donuts με γλάσο με γεύση φράουλα και λευκή τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης 30.09.2021 και 31.10.2021.

LIDL: Έξω φρενών οι καταναλωτές με όσα βλέπουν στα ράφια!

όσο ψύχραιμος να μείνει κάποιος όταν βλέπει στα βασικά είδη διατροφής οι τιμές να αυξάνονται κάθε βδομάδα; Ποιος είναι ο λόγος που οι τιμές στα ράφια των Σούπερ μάρκετ έχουν πάει στο… θεο. Ο παράγοντας που τις σπρώχνει συνεχώς προς τα πάνω. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Με «βήμα ταχύ ακολουθεί πλέον η Ελλάδα, την πληθωριστική άνοδο που κυριαρχεί Ευρωζώνη φτάνοντας σε επίπεδα που είχε να βρεθεί, από το 2017.

Η αύξηση του πληθωρισμού πλέον αντανακλάται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, με πρώτα τα ενεργειακά προϊόντα και τα παράγωγά τους. Την μεγαλύτερη αύξηση είχε η τιμή του φυσικού αερίου (72,3%), με δεύτερη μεγαλύτερη την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης (28,9%) και τα τελικά καύσιμα και τα λιπαντικά τα οποία κατέγραψαν σε ετήσια βάση για τον Ιούλιο αύξηση 16,6%.

Αύξηση αρχίζει να καταγράφει από τον Ιούλιο και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που είχε άνοδο 0,7%, η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες.

Μαζί με τα καύσιμα, αύξηση κατά 11,4% σημείωσαν οι τιμές των εισιτηρίων αεροπλάνων και κατά 5,3%, οι τιμές των καινούργιών αυτοκινήτων.

Το πιο οδυνηρό για τα νοικοκυριά, είναι ότι μαζί με τα καύσιμα, έχουν αρχίσει να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και οι τιμές των τροφίμων, δείγμα ότι η απορρόφηση των εισαγόμενων αυξήσεων από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όλους τους προηγούμενους μήνες έχει αρχίσει να παίρνει τέλος.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει για τον Ιούλιο αυξήσεις κατά 13,2% στο αρνί και το κατσίκι, 16,3% στα βρώσιμα έλαια (πλην ελαιόλαδου), 6,6% στα νωπά ψάρια, 8% στα νωπά λαχανικά, 5,2% στα νωπά φρούτα, 3,5% στα τυριά, 2,6% στο ελαιόλαδο.

Το μόνο είδος στο οποίο είχαμε μια αξιόλογη μείωση της τιμής( -3,8%) ήταν το χοιρινό κρέας, λόγω της εξομάλυνσης και των διεθνών τιμών τους συγκεκριμένου προϊόντος μετά την μεγάλη έλλειψη που υπήρξε το πρώτο τρίμηνο τους χρόνου στην Κίνα.

Ανησυχητικό είναι πάντως ότι μαζί με τις αυξήσεις που καταγράφονται σε τρόφιμα και καύσιμα, η ΕΛΣΤΑΤ έχει αρχίζει να αποτυπώνει και αυξήσεις σε υπηρεσίες όπως η τα ξενοδοχεία μοτέλ – πανδοχεία ( 2%) και στα εστιατόρια καφέ και ζαχαροπλαστεία ( 0,3%).

Οι αυξήσεις αυτές συμβαδίζουν με την άνοδο του τουρισμού και της εστίασης από τον περασμένο μήνα και αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς τα μηνύματα και για τον Αύγουστο είναι εξαιρετικά θετικά.