Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021: Τι ώρα κλείνουν μετά τα νέα μέτρα

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021: Νέες αλλαγές στον τρόπο λειτουργείας των σούπερ μάρκετ φέρνει η νέα χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Διαβάστε στο xristika.gr τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ.

Να σημειώσουμε πως από το περασμένο Σάββατο, 20.03.2021, υπάρχουν αλλαγές τόσο στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όσο και στο πού θα μπορούμε να πάμε για βόλτα.

Με δεδομένο ότι τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει πλέον από τις 21.00 και όχι από τις 19.00, τα σούπερ μάρκετ, αντί για τις 18.30 θα κλείνουν στις 20.30, προκειμένου εργαζόμενοι και πελάτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα ανοίγουν στις 7.00.

Συγκεκριμένα σε ισχύ βρίσκονται:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Η επαναλειτουργεία κομμωτήριων και τα κέντρων περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.

Επίσης λειτουργούν υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος, καθώς επίσης και η λειτουργία των δημοσίων πάρκων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Πιλοτικά, επιτρέπεται,η ελεύθερη μετακίνηση για προσωπική άσκηση από δήμο σε δήμο με SMS 6 στο 13033, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Μαζί με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων θα ανοίξει και το λιανεμπόριο με αποστολή SMS στο 13032.

Στην ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία ωστόσο επισημάνθηκε ότι παραμένουν οι κόφτες στο SMS 13033 για τα σούπερ μάρκετ

Όπως ανακοινώθηκε, σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο, 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με SMS στο 13033 με κωδικό 6 και για τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Παράλληλα, όσον αφορά στις μετακινήσεις προς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που ανοίγουν αυτές θα γίνονται με τον νέο κωδικό 13032 που μπαίνει στη ζωή μας και μόνο με ραντεβού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Προσοχή! Όλες τις μέρες παραμένει κανονικά σε λειτουργία το SMS 13033 για τις μετακινήσεις και ο περιορισμός για τα σούπερ μάρκετ εντός Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι. Αλλάζει μόνο ο κωδικός 6 και μόνο για Σάββατο και Κυριακή.

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021: Πότε θα πάψουμε να στέλνουμε SMS στο 13033

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να… σφυροκοπά τη χώρα, ωστόσο στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει η ιδέα για την κατάργηση των SMS μετακίνησης στο 13033.

Τους τελευταίους μήνες, οι 6 κωδικοί στο 13033 έγιναν μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Αν και σε πολλές περιπτώσεις ορισμένοι πολίτες φαίνεται πως… ξέφευγαν με τα SMS που έστελναν καθημερινά προκειμένου να μην κλειστούν στα σπίτια, το μέτρο αυτό φαίνεται πως θα λάβει τέλος μέσα στον Απρίλιο.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το τέλος των SMS στο 13033 αναμένεται να αρθεί εντός Απριλίου, αφού ανοίξουν πέρα από το λιανεμπόριο και άλλες επιχειρήσεις, όπως η εστίαση. Το κανάλι μάλιστα έδωσε και ημερομηνία στις 12 ή στις 19 Απριλίου για την κατάργηση των SMS, στη λογική ότι σε μία από αυτές τις ημερομηνίες θα έχει ανοίξει και η εστίαση.

Με το ολικό άνοιγμα της αγοράς η χρήση του SMS θα είναι αχρείαστη, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως ακόμη δεν υπάρχει κάτι το επίσημο για το πότε θα καταργηθεί αυτό το μέτρο.

Το SMS και ιδιαίτερα ο κωδικός 6 είχε την… τιμητική του στο διάστημα του lockdown, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή, κατά τη διάρκεια του lockdown εστάλησαν 775 εκατομμύρια SMS για μετακίνηση, χωρίς να συνυπολογίζονται οι γραπτές άδειες.

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021:  Σαρώνουν τα πάντα τα σούπερ μάρκετ!

Αφού πήραν όλο το… πακέτο της πανδημίας, οι μεγάλες αλυσίδες Σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να κερδίζουν απίστευτα ποσά. Η αύξηση τζίρου έφτασε συνολικά το 262% ξεπερνώντας τα 163 εκατ. ευρώ, το πρώτο δίμηνο του 2021. Πώς η ανάπτυξη online πωλήσεων αποδεικνύεται «χρυσή». Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης συνεχίζουν και το 2021 τα οnline σούπερ μάρκετ, που εν μέσω πανδημίας και βλέποντας τη στροφή των καταναλωτών προς το ηλεκτρονικό κανάλι προχώρησαν σε επενδύσεις, ενίσχυση των υπηρεσιών τους και νέες συνεργασίες.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της CONVERT GROUP, Παναγιώτη Γκεζερλή, μετά το 2020 που η αύξηση τζίρου έφτασε συνολικά το 262% ξεπερνώντας τα 163 εκατ. ευρώ, το πρώτο δίμηνο του 2021 καταγράφηκε αύξηση 504% σε σχέση με πέρσι.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι το πρώτο δίμηνο του 2020 με το οποίο γίνεται η σύγκριση, δεν είχε ξεσπάσει ακόμα η πανδημία, ωστόσο αριθμός αυτός ανάπτυξης είναι ενδεικτικός του «άλματος» που έχει κάνει ο κλάδος μέσα σε ένα μόλις έτος.

Το ηλεκτρονικό κανάλι των σούπερ μάρκετ εξάλλου συνέχιζε να «κρατάει» μέρος των καταναλωτών ακόμη και τους μήνες που δεν ήταν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα.

Παράλληλα οι μεγάλες αλυσίδες του κλάδου, οι περισσότερες εκ των οποίων μέσα στην πανδημία προχώρησαν και σε συνεργασίες με ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως efood, box.gr και delivery.gr για τις Οnline παραγγελίες των καταναλωτών, δρομολογούν και νέες επενδύσεις το επόμενο διάστημα με επίκεντρο τα ψηφιακά τους καταστήματα.

Mέσα στο 2020, σύμφωνα με μελέτη του ΙΕΛΚΑ για το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, το συνολικό επιπλέον κόστος για τη διαχείριση της πανδημίας, ξεπέρασε τα 160 εκατ. ευρώ. Σημαντικό μέρος του κόστους αυτού, αφορούσε είτε σε προσλήψεις που έγιναν στα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο της ανάπτυξης των νέων καναλιών πώλησης, είτε στη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων, είτε στην ενίσχυση των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον.

Αναλυτικά, από τα επιπλέον 160 εκατ. ευρώ που διέθεσαν τα σούπερ μάρκετ για τη διαχείριση της πανδημίας, το επιπλέον εργασιακό κόστος, εκτιμάται σε 130 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία κόστους αφορά στην παράδοση κατ’ οίκον, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Σε περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται οι δαπάνες για υλικά συσκευασίας, από πλεξιγκλάς για τα ταμεία, μάσκες, απολυμαντικά, μέχρι τα τεστ κορονοϊού για το προσωπικό.

Τέλος ένα πρόσθετο κόστος 8 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως κατευθύνθηκε στην ανάπτυξη, επέκταση και λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων.