Οι τιμές ρεύματος 2024 ανά κιλοβατώρα σε ΔΕΗ, Protergia, Ήρων, Elpedison, Volton, Φυσικό Αέριο, Ζενίθ, NRG – ΠΙΝΑΚΕΣ

Τιμές ρεύματος: Το 2024 μπήκε με μια τεράστια αλλαγή στους λογαριασμούς. Πόσο είναι η τιμή ανά κιλοβατώρα σε κάθε εταιρία στο πράσινο, μπλε, κίτρινο τιμολόγιο. Όλες οι λεπτομέρειες και αναλυτικοί συγκριτικοί πίνακες στο xristika.gr.

Τα νοικοκυριά υποδέχτηκαν το 2024 με δύσκολους υπολογισμούς για τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς, κλήθηκαν, μέσα σε λίγες μέρες να επιλέξουν το πιο συμφέρον από τα συνολικά τέσσερα χρωματιστά, νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα καθορίσουν και το τι θα πληρώνουν στο εξής.

Οι πάροχοι είχαν ξεκινήσει από τέλος Δεκεμβρίου τις ανακοινώσεις, ενώ την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, η ΡΑΑΕΥ ανακοίνωσε και τις τελικές τιμές ρεύματος σε κάθε πάροχο, ενώ «ανέβασε» και την ειδική πλατφόρμα όπου οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν σύγκριση τιμών και να βλέπουν τι τους συμφέρει.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα είναι το invoices.rae.gr, μπορείτε να μπαίνετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και από εκεί και πέρα, για να περιηγηθείτε, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε οικιακό ή επαγγελματικό τιμολόγιο.

Μετά, η πλατφόρμα σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε όσους παρόχους θέλετε για να συγκρίνετε, ή ακόμα και να συγκρίνετε τιμές στον ίδιο πάροχο αλλά σε διαφορετικό τιμολόγιο.

Γενικότερα, είναι εύχρηστη και σαφής. Τονίζεται, ωστόσο, ότι η τιμή είναι ανά μεγαβατώρα. Για να το μετατρέψετε σε τιμή ανά κιλοβατώρα, κάνετε το εξής. Για παράδειγμα, στη ΔΕΗ η τιμή στο «πράσινο» τιμολόγιο είναι 136,35 ευρώ/μεγαβατώρα. Σε κιλοβατώρα είναι 13,635 σεντς.

Δείτε όλους τους πίνακες με τις τιμές ανά πάροχο για όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια:

Οι τιμές στο πράσινο τιμολόγιο για τον Ιανουάριο

Οι τιμές Ιανουαρίου των παρόχων για το πράσινο τιμολόγιο είναι αναλυτικά οι εξής: 

 • Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω 0,14595. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%, ενώ η τελική τιμή προμήθειας στη νυχτερινή χρέωση διαμορφώνεται στα 0,11155 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
 • PROTERGIA: Η τελική τιμή διαμορφώνεται στο 0,1426 η κιλοβατώρα με το πάγιο στα τέσσερα ευρώ το μήνα.
 • ΗΡΩΝ: Η εταιρεία ανακοίνωσε τελική τιμή για το τιμολόγιο στα 0,14052 ευρώ, ενώ το πάγιο είναι στα πέντε ευρώ το μήνα.
 • Η Εlpedison είναι στο 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ.
 • Το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώνεται στα 0,1442 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας.
 • Η Φυσικό Αέριο προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.
 • Η Ζενίθ προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,16947 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Μπλε τιμολόγιο: Αυτές είναι οι σταθερές τιμές στο ρεύμα

Οι εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει τα σταθερά τους τιμολόγια είναι η ΔΕΗ, η Protergia, η Elpedison, η Ελίν και ο ΗΡΩΝ.

Αναλυτικά οι τιμές τους:

 • ΔΕΗ: Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει δύο σταθερά προγράμματα, το ΔΕΗ myHome Enter και το ΔΕΗ myHome Online. Το ΔΕΗ myHome Enter, 12μηνης διάρκειας, με πάγιο 5 ευρώ και χρέωση στα 0,179 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Για όσους διαθέτουν νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση τη νύχτα είναι 0,169 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Επιπλέον, με την ενεργοποίηση πάγιας εντολής οι καταναλωτές κερδίζουν έκπτωση 2% στον λογαριασμό τους. Η χρέωση στο ΔΕΗ myHome Online είναι 0,175 ευρώ ανά κιλοβατώρα την ημέρα και 0,166 ευρώ τη νύχτα, με πάγιο 3,5 ευρώ και 12μηνη διάρκεια.
 • Protergia: Η Protergia διαθέτει το Value Safe, ένα σταθερό οικιακό τιμολόγιο διάρκειας 12 μηνών, με πάγιο στα 3,5 ευρώ και χρέωση 0,165 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η ίδια χρέωση ισχύει και για τις νυχτερινές ώρες.
 • Elpedison: Η Elpedison προσφέρει το πρόγραμμα Elpedison Bright, διάρκειας 12 μηνών με σταθερή χρέωση 0,169 ευρώ ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3 ευρώ.
 • Ελίν: Η Ελίν, όπως και η ΔΕΗ, έχει ανακοινώσει δύο σταθερά τιμολόγια. Το Power On! Blue Day με 12μηνη διάρκεια, πάγιο 5 ευρώ και σταθερή χρέωση 0,149 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το Power On! Blue Day & Night με πάγιο 5 ευρώ, 12μηνη διάρκεια και χρέωση 0,149 ευρώ ανά κιλοβατώρα την ημέρα και 0,139 ευρώ ανά κιλοβατώρα τη νύχτα.
 • ΗΡΩΝ: O ΗΡΩΝ διαθέτει το ΗΡΩΝ Home Fix με σταθερή χρέωση 0,165 ευρώ ανά κιλοβατώρα, 12μηνη διάρκεια και πάγιο 7,5 ευρώ.

Οι παγίδες και τα υπέρ στα νέα τιμολόγια ρεύματος

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», το πράσινο τιμολόγιο έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι έχει «κλειδωμένη» τιμή χρέωσης αυτήν που θα ανακοινώνει ο πάροχος στην αρχή κάθε μήνα, ωστόσο είναι εκτεθειμένο στη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία βαφτίστηκε μηχανισμός διακύμανσης.

Ταυτόχρονα, δεν προβλέπεται πέναλτι σε περίπτωση αλλαγής παρόχου ρεύματος στο τέλος του μήνα.

Ρήτρα αναπροσαρμογής δεν υπάρχει στο μπλε τιμολόγιο, το οποίο όμως περιλαμβάνει ρήτρα αποχώρησης ενώ αρκετά ελκυστικό είναι και το πορτοκαλί τιμολόγιο, ωστόσο, από τις κυμαινόμενες χρεώσεις μπορούν να επωφεληθούν μόνο όσοι έχουν έξυπνο μετρητή.

Τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Όλοι μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές και να εξακριβώσουν τον φθηνότερο και τον ακριβότερο πάροχο με τους καταναλωτές που το επιλέγουν να μπορούν κάθε μήνα να ενημερώνονται για τις τιμές και να πηγαίνουν σε άλλο πάροχο χωρίς κάποιο πέναλτι, ακόμα και κάθε μήνα. Παράλληλα, έχει πολύ χαμηλό πάγιο.

Το πλεονέκτημα όμως με τα σταθερά μπλε τιμολόγια, είναι ότι οι τιμές που προσφέρουν για 3, 6, ή 12 μήνες δεν είναι και πολύ υψηλότερες από εκείνες στα κυμαινόμενα (πράσινα και κίτρινα). Όμως, αν καταρρεύσουν οι διεθνείς τιμές, τότε ο πελάτης θα βρεθεί εγκλωβισμένος σε ένα ακριβό τιμολόγιο και για να φύγει θα έχει να πληρώσει και τη ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

Οι τιμές στα κίτρινα τιμολόγια

Επιθετική τιμολογιακή πολιτική φαίνεται να ακολουθούν οι πάροχοι στα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια, τα οποία βγαίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις φτηνότερα για τον Ιανουάριο, τα οποία όμως έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από το ειδικό πράσινο τιμολόγιο.

Οι τιμές για το κίτρινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος Ιανουαρίου 2024 που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι:

Πάγιο: 5 ευρώ

Για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος έως 500 κιλοβατώρες:  0,15500 ευρώ η κιλοβατώρα μείον έκπτωση 20% = τελική τιμή 0,12400 ευρώ

Για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από 500 κιλοβατώρες:  0,21100 ευρώ η κιλοβατώρα μείον έκπτωση 20% = τελική τιμή 0,16880 ευρώ

Νυχτερινό: Για όλη την κατανάλωση: 0,12900 ευρώ η κιλοβατώρα μείον έκπτωση 20% = τελική τιμή 0,10320 ευρώ

Για παράδειγμα το ΔΕΗMyHome4All κάνει ποδαρικό ως το κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ με τελική βασική τιμή προμήθειας στα 0,1265 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και πάγιο 5 ευρώ.