Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μίλησε η γιαγιά των κοριτσιών – Η αποκάλυψη

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Οι νέες αποκαλύψεις, το ενδεχόμενο θανάτου από ασφυξία και τα σημάδια στην κηδεία. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Για πρώτη φορά μιλά η γιαγιά των τριών παιδιών στην Πάτρα, που πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες μέσα σε τρία χρόνια. Η γιαγιά των αδικοχαμένων κοριτσιών μίλησε στο «Πρωινό», δήλωσε καταβεβλημένη και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που «βγαίνουν στην τηλεόραση στοχοποιούν την κόρη της και πατάνε πάνω στον χαμό των παιδιών».

«Είμαι η μητέρα της Ρούλας. Είμαι καταβεβλημένη. Να σας πω, έχουμε βάλει δικηγόρο και μπορείτε να μιλήσετε με αυτόν. Δεν έχουν δείξει κανένα σεβασμό στον θάνατο τριών παιδιών. Πατάνε πάνω όλοι οι δημοσιογράφοι. Δεν σας ξέρω, αλλά έχω να πω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι που έχουν βγει στην τηλεόραση και πατάνε πάνω στον θάνατο τριών παιδιών και σε μία μάνα που τη στοχοποιεί όλη η κοινωνία, ντρέπομαι πραγματικά. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Λίγη τιμή και σεβασμό σε αυτή την τραγωδία που έχει συμβεί.

Θα έρθει η ώρα που θα μιλήσω, όχι τώρα όμως. Ας περιμένουνε τις εξετάσεις και ας βγάλουν κάποιο πόρισμα μετά και θα μιλήσουμε κι εμείς οι συγγενείς, και θα μπορέσουμε κι εμείς να πούμε περισσότερα πράγματα» ανέφερε η γιαγιά των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Στο μεταξύ, ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, υποστήριξε χθες πως κάποιοι έδωσαν εντολή στο γραφείο τελετών να κάνει προσεκτικό μακιγιάζ σε ένα από τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, ώστε να μην φαίνονται τα σημάδια που υπήρχαν. Είπε μάλιστα, πως το συγκεκριμένο άτομο έδειχνε ιδιαίτερα ανήσυχο και περνούσε για να ρωτήσει, αν αυτά τα σημάδια θα μπορούσαν να καλυφθούν. Κάλεσε όσους γνωρίζουν να πάνε στο Ανθρωποκτονιών ή σε διαφορετική περίπτωση να πάνε οι αστυνομικοί σε εκείνους.

Ένα 24ωρο μετά έρχεται η πρώτη αντίδραση από το οικογενειακό περιβάλλον. Από ένα άτομο που παραβρέθηκε στην κηδεία και όπως λέει στον ΑΝΤ1 το μακιγιάζ είχε προκαλέσει αίσθηση εκείνη τη μέρα. «Στην κηδεία της Τζωρτζίνας έγινε σούσορο, ανάμεσα σε εμάς που παραβρεθήκαμε γιατί το πρόσωπο του παιδιού ήταν περασμένο με μέικαπ. Όλοι παραξενευτήκαμε. Όταν πλησίασαν το παιδί για να το αποχαιρετήσω είδα στο αριστερό του μάγουλο σημάδια. Σαν χτυπήματα.»

Τότε όπως λέει δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Όμως εκείνες οι εικόνες βρίσκονται τις τελευταίες ώρες συνεχώς στο μυαλό του: «Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, όμως τώρα με όλα όσα ακούγονται, όλοι εδώ στην Πάτρα το συζητάμε. Γιατί ένα παιδάκι να ήταν βαμμένο;»

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί»

«Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, παραθέτοντας τις ομοιότητες στους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

«Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά: το έντονο πνευμονικό οίδημα, η έντονη πνευμονική συμφόρηση, οι αλλοιώσεις περιστοματικά στο ένα και ρινικά στο άλλο παιδί», σημείωσε ο κ. Λέων στην τηλεόραση του MEGA.

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Το αν υπάρχει ανθρώπινο χέρι είναι θέμα που θα διερευνήσουν οι προανακριτικές αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος.

O κ. Λέων σχολίασε και την αποκάλυψη του Θανάση Κατερινόπουλου για την προσπάθεια ορισμένων να καλύψουν τους μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών σε κάποια από τις κηδείες

«Οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Λέων.

«Όταν δεν έχουμε μπροστά στον φάκελο θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Μέχρι τώρα παθολογικό αίτιο δεν υπήρχε, ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όλη η εξέλιξη της ιστορίας είχε πολλά ερωτηματικά» ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε υπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Θέμα ημερών οι καταθέσεις από το Ανθρωποκτονιών

Στάση αναμονής κρατούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Και αυτό διότι χρειάζονται ακόμα αρκετές ημέρες για να φτάσουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, του παιδιού που έχασε χρονικά τελευταίο τη ζωή του από απροσδιόριστα αίτια.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τη νεκροψία-νεκροτομή, εκτιμάται ότι θα «φωτίσουν» τα αίτια θανάτου του παιδιού. Θα δώσουν δηλαδή καθαρή εικόνα στο ερώτημα εάν έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ή όχι.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ., οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η τοξικολογική εξέταση θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη είναι αναληθείς.

«Χρειάζεται να περιμένουμε τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα για την τοξικολογική και πολύ περισσότερο καιρό για την ιστολογική. Και όλες αυτές οι εξετάσεις σημειώνεται ότι αφορούν στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Δεν αφορούν στα δύο αδέλφια που έφυγαν από τη ζωή πριν από την 9χρονη», εξηγούν αρμόδιες πηγές.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα ο κύκλος καταθέσεων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι αυτό είναι θέμα ημερών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να πάρουν καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους που συνδέονται με την υπόθεση και μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα. Κυρίως ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και ιατροδικαστές. Πρόκειται για ανθρώπους που χειρίστηκαν τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών αλλά και για πρόσωπα που είχαν εικόνα για τη νοσηλεία των παιδιών σε νοσοκομεία.

Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά στους γονείς και στους συγγενείς των τριών παιδιών.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη της υπόθεσης και όσον αφορά στους θανάτους των αδελφών της. Επίσης, στο επόμενο στάδιο των ερευνών θα κριθεί εάν πρέπει να γίνει ή όχι κάποια εκταφή», προσθέτει αρμόδια πηγή.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι «μπορεί ακόμα να μην έχουν ληφθεί κρίσιμες καταθέσεις μαρτύρων, ωστόσο, υπάρχει εικόνα για διάφορα περιστατικά που αφορούν στους θανάτους των παιδιών. Τα περιστατικά αυτά από μόνα τους, εντούτοις, δε μπορούν να οδηγήσουν σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν στην Αστυνομία μία έρευνα αυτής της φύσης και όλα πρέπει να γίνουν προσεκτικά, με υπομονή και ακρίβεια».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Ούτε μια στο εκατομμύριο να τους έκανε κακό»

Την ώρα που τα ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα πληθαίνουν, η θεία τους μίλησε στο STAR τονίζοντας πως δεν μπορεί η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, να τα έχει βλάψει.

Η γυναίκα αρνείται κατηγορηματικά όσα έχουν ακουστεί για πιθανές ευθύνες της μητέρας στο θάνατο των παιδιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ποτέ και για κανένα λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση, έλιωνε για τα παιδιά της. Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά της».

Η θεία των παιδιών, τόνισε στη συνέχεια: «Έζησα τα πάντα, ήμουν πολύ κοντά. Έμενα και εδώ για αρκετό διάστημα. Και όταν ήταν η Μαλένα και με την μπέμπα, γιατί θα την βάφτιζα και με την Τζωρτζίνα όταν ήταν άρρωστη ερχόμουν, βέβαια δεν έμενα. Ερχόντουσαν και στην Πάτρα τα παιδιά».

«Στη Μαλένα πήγα όταν νοσηλευόταν στο Ελπίδα. Το παιδί ήταν καλά, έπαιζε, γέλαγε. Όταν με πήρε η αδερφή μου και μου είπε ότι έφυγε, θυμάμαι τη Ρούλα ότι ήταν χαμένη, της μίλαγες και κοίταγε στο κενό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, εδώ δεν μπορούν οι ειδικοί».

Η θεία των κοριτσιών απάντησε και στα δημοσιεύματα που θέλουν την μητέρα τους να εμπλέκεται στους τρεις θανάτους: «Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση, έλιωνε για τα παιδιά της. Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά της. Τα παιδιά ήταν τρελαμένα με τη μάνα τους και εκείνη με τα παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεκίνησε αυτό. Ποτέ δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα η Ρούλα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είναι μια φυσιολογική μαμά».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας μετά το δημοσίευμα για το αέριο -«Θα έπεφτα από την ταράτσα»

Την ώρα που έγινε γνωστή η πληροφορία για την εισπνοή τοξικού αερίου, η μητέρα των παιδιών βρισκόταν εκτός σπιτιού, όπου την περίμεναν κάμερες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Best, κατά την επιστροφή της η Ρούλα Πισπιρίγκου βρήκε έξω από την πόρτα της τους δημοσιογράφους.

Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, ήταν εμφανώς αναστατωμένη και καταβεβλημένη και όταν κάποιος από τους δημοσιογράφους επέμεινε, ρωτώντας την για την αντίδρασή της σε όλα αυτά που γράφτηκαν είπε:

«Η αντίδρασή μου αν ήμουν στο σπίτι μόνη μου θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω» δείχνοντας την ταράτσα και εννοώντας φυσικά ότι βρίσκεται σε απόγνωση από όσα λέγονται και από τις επιθέσεις που δέχεται με κάθε διαρροή η οικογένεια.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Ρούλα», λέει φίλος του ζευγαριού

Την ώρα που τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα πληθαίνουν, ο φίλος των γονιών τους, Πέτρος Σταμίρης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις σχέσεις της οικογένειας.

«Έχω να τους δω από την κηδεία της Τζωρτζίνας. Έχουν κλειστεί στο σπίτι, ο Μάνος δουλεύει όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα όσο ήταν εδώ στη Πάτρα, δεν είχα πάει στην Αθήνα. Περίπου ένα μήνα ήταν σε ΜΕΘ. Ήμουν συνέχεια με τον Μάνο εκεί, μέναμε μαζί το βράδυ εγώ με τον πατέρα της. Η μητέρα, ήταν όλη την ημέρα, το βράδυ πήγαινε στο σπίτι», σχολίασε ο κύριος Σταμίρης.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον Μάνο και τη Ρούλα, ο Πέτρος Σταμίρης λέει ότι «εγώ έγινα κουμπάρος λόγω του Μάνου, ήμασταν φίλοι και γίναμε κουμπάροι. Μέσω του Μάνου γνωρίστηκα με τη Ρούλα».

Για το πως ήταν με τις μικρές η Ρούλα, ο κουμπάρος του ζευγαριού λέει ότι: «τα παιδιά της τα αγαπούσε. Μια χαρά τα πρόσεχε και τα πήγαινε στο σχολείο και σε ΚΔΑΠ να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες. Εγώ μέχρι και τώρα που διαβάζω διάφορα, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι έχει γίνει κάτι, θα πέσουμε από τα σύννεφα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μάνος: «δεν θέλει να πιστέψει ότι η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι. Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι η Ρούλα. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Είναι αυτό που λένε όλοι ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο. Αυτό μου έκανε λίγο εντύπωση. Οτι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη»,

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε εκ νέου τη θέση του μεταξύ του ζευγαριού δηλώνοντας ότι «Αν έχει γίνει το οτιδήποτε, ο Μάνος θα είναι αθώος, θρήνησε πολύ για τα παιδιά του. Η Ρούλα ήταν πιο ήρεμη». Τέλος, όπως αποκάλυψε, «ανά διαστήματα χωρίζανε. Τους λόγους δεν μου τους έχει πει, ούτε έχω ανακατευτεί. Χωρίζανε, τα ξαναβρίσκανε. Από τη Μαλένα και μετά χωρίζανε και τα ξαναβρίσκανε».