Λουκέτο σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ: Δείτε ποιο είναι και τι έχει συμβεί

Σούπερ μάρκετ: Αυλαία για τη «Γέγος», μετά τη διπλή εξαγορά των Σούπερ μάρκετ από Σκλαβενίτη, Μασούτη. Τα Σούπερ μάρκετ Γέγος ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες Σκλαβενίτης (4 καταστήματα) και Μασούτης (2 καταστήματα). Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

«Μετά από 51 χρόνια ιστορίας η αυλαία έπεσε. Τα Σούπερ μάρκετ Γέγος ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες Σκλαβενίτης (4 καταστήματα) και Μασούτης (2 καταστήματα). Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, προμηθευτές, στα μέλη του ΕΛΟΜΑΣ καθώς και σε όλο το προσωπικό μας που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους. Κάθε τέλος μια νέα αρχή!». Με αυτό το μήνυμα στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ο κ. Ευάγγελος Γέγος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αλυσίδας Σούπερ μάρκετ «Γέγος», σήμανε τη μετάβαση της εταιρείας στους νέους ιδιοκτήτες.

Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα «Μασούτης» και στην αλυσίδα «Γέγος», η οποία προβλέπει ότι τα καταστήματα Σούπερ μάρκετ  της δεύτερης σε Αργυρούπολη και Κερατέα περνούν στον έλεγχο της πρώτης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2022 είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα «Γέγος» και στη «Σκλαβενίτης», βάσει της οποίας η δεύτερη εξαγόρασε τα τέσσερα από τα έξι καταστήματα της πρώτης και συγκεκριμένα τα καταστήματα στο Πόρτο Ράφτη, στη Λούτσα και στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.

Τελικά και τα άλλα δύο καταστήματα της αλυσίδας άλλαξαν ιδιοκτήτη, καταλήγοντας, όπως προαναφέρθηκε, στη «Μασούτης».

Η εταιρεία «Γέγος» ιδρύθηκε το 1971 από τρεις συνεταίρους με στόχο να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στο Πόρτο Ράφτη και με την πάροδο των χρόνων την εταιρεία ανέλαβαν τα παιδιά των ιδρυτών και την επέκτειναν με επιτυχία σε άλλες περιοχές των Μεσογείων.

Το 2021 ο κύκλος εργασιών της «Γέγος» διαμορφώθηκε σε 19,07 εκατ. ευρώ έναντι 20,5 εκατ. ευρώ το 2020 με το καθαρό αποτέλεσμα, μετά από φόρους, να είναι κέρδη ύψους 719.548 ευρώ.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 4,2 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη εξαγορά στην οποία προβαίνει η αλυσίδα «Μασούτης» μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους.

Στις αρχές του 2022 η «Μασούτης» είχε προχωρήσει στην εξαγορά της αλυσίδας ΣΥΝΚΑ, μπαίνοντας στην αγορά της Κρήτης, αλλά αποκτώντας και σημαντικό αριθμό καταστημάτων σε νησιωτικές τουριστικές περιοχές, ακολούθησε η εξαγορά της μικρής τοπικής αλυσίδας «Αφοί Ιωάννου Δεναξά» και στη συνέχεια η εξαγορά 10 καταστημάτων της Family Supermarket A.E. στη Βόρεια Ελλάδα.

Σούπερ μάρκετ: «Φαλίρισε» πασίγνωστη αλυσίδα

Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων της πτωχευμένης αλυσίδας σουπερμάρκετ Αρβανιτίδη, για τα οποία έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του κλάδου, που επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, ή να αποτρέψουν την επέκταση ανταγωνιστών τους.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν θετική έκβαση. Τα εκποιούμενα ακίνητα περιήλθαν στις αλυσίδες “Family”, “Πίτσιας”, “Εγνατία σούπερ μάρκετ” και στην εταιρεία Poseidon, που αποτελεί όχημα ειδικού σκοπού της Fortress.

Περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές αναμένεται να εμφανιστούν στους σημερινούς κι αυριανούς πλειστηριασμούς, όπου πιθανότατα θα διεκδικήσουν κάποια ακίνητα και οιαλυσίδες “Μασούτης” και “METRO”, που διθέτουν ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και δεν θέλουν να δουν ανταγωνιστές να τους αφαιρούν ζωτικό χώρο.

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα από τα εκποιούμενα εμπορικά ακίνητα είναι ήδη μισθωμένα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Η συνολική αξία των εκποιηθέντων και εκποιούμενων καταστημάτων της πτωχευμένης αλυσίδας υπολογίζεται σε 21 εκατ. ευρώ.

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο Μασούτης τσάκισε τον ανταγωνισμό

Κίνηση – ματ από τον Μασούτη καθώς έχει καταφέρει να ελέγχει σχεδόν πλήρως την αγορά των σούπερ μάρκετ στο Αιγαίο, σβήνοντας τον ανταγωνισμό.

Την τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, η οποία σε αρκετά σημεία της χώρας μας εκτιμάται ότι θα φθάσει σε νέα ιστορικά υψηλά, ξεπερνώντας ακόμα και τις επιδόσεις προ πανδημίας, στοχεύει να εκμεταλλευθεί η αλυσίδα Μασούτης.

Το άνοιγμα νέων καταστημάτων από τη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σε νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνεται στη συμφωνία της Μασούτης με τη ΣΥΝΚΑ, η οποία θυμίζουμε ότι αφορά στη μεταβίβαση των καταστημάτων της Κέρκυρας στη Μασούτης των εταιρειών Γαλαξίας και Μαρκάτο, και τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου.

Για την Κρήτη συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Μασούτης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, όπου και τα καταστήματα θα διατηρήσουν την υφιστάμενη ταυτότητά τους.

Εάν μερικά χρόνια πριν η δύναμη της αλυσίδας περιοριζόταν στην Βόρεια Ελλάδα, πλέον κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στα κορυφαία νησιά της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αλυσίδας, Γιάννης Μασούτης, με αφορμή τη συμφωνία με τη ΣΥΝΚΑ, «η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και προϊόντων θα είναι -όπως πάντα- βασικός άξονας της παρουσίας μας στα νέα σημεία, αφού η ανάπτυξη της εταιρείας μας γίνεται πάντα με όρους ανταπόδοσης στην ελληνική κοινωνία».

Οι τελευταίες προσθήκες αφορούν σε τρία νέα καταστήματα σε Κάλυμνο (Χρίστου Πόθια), Μήλο (Αδάμαντα) και Τήνο (Ακτή Νάζου), τα οποία προέρχονται από τη συμφωνία με τη ΣΥΝΚΑ, ανεβάζοντας το δίκτυο της Μασούτης σε 343 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στα συγκεκριμένα καταστήματα, τα οποία έχουν συνολικά 11 ταμεία, απασχολούνται 69 άτομα.

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, είχε ανακοινωθεί το άνοιγμα ακόμη δύο νέων καταστημάτων: στη Χίο (Κωνσταντίνου Μονομάχου 1) με 4 ταμεία και στη Μήλο (Κεντρικό σημείο Τριοβάσαλλου) με 2 ταμεία.

Είχε προηγηθεί το άνοιγμα τριών καταστημάτων, και πιο συγκεκριμένα δύο στη Νάξο (ένα στην περιφερειακή οδό Εγγάρων-Χώρας Νάξου και ένα στην περιφερειακή οδό της Χώρας Νάξου) και ένα στη Χίο (στην περιοχή Αγίου Μηνά – θέση Βάγια) με 20 θέσεις parking.

Μέσα στον μήνα, στις 16 Ιουνίου, είχε ανοίξει και νέο κατάστημα στη Σαντορίνη, στον Πύργο Δήμου Θήρας (κεντρικός επαρχιακός δρόμος Περίσσας-Φηρών) με 3 ταμεία και 2 θέσεις parking.

Η αρχή της φετινής επέκτασης της Μασούτης στα νησιά είχε γίνει από τον περασμένο Μάρτιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο της κατάστημα στη Σκιάθο, το οποίο βρίσκεται στην περιφερειακή οδό (ΟΤ 265) και διαθέτει 4 ταμεία, 15 άτομα προσωπικό και 15 θέσεις parking.

Σημειώνεται ότι στη νησιωτική Ελλάδα η αλυσίδα έχει επίσης παρουσία με καταστήματα σε Άνδρο, Λέσβο, Λήμνο και Θάσο.

Παράλληλα, συνεχίζεται και το πλάνο ανακαινίσεων. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του καταστήματος στη Σίνδο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρο Όχι 3), ενώ τον περασμένο μήνα είχε προηγηθεί το κατάστημα στο Διδυμότειχο Έβρου (Μπεγέτη 10 & Γερμανού).

Τον ίδιο μήνα, τον Μάιο, άνοιξε πάλι τις πόρτες του το κατάστημα στην Ηρακλείτσα Καβάλας (Κρήτης & Ύδρας γωνία), ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε ανακοινωθεί η ανακαίνιση του καταστήματος στη Δάφνη Αττικής (Πλούτωνος 36).

Εκτός από την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της, η Μασούτης επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές με στόχο τη βελτιστοποίηση της αγοραστικής εμπειρίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή στο ηλεκτρονικό του κατάστημα.

Έτσι, έχει καταφέρει να ενσωματώσει στο eshop.masoutis.gr λειτουργικότητες που εξασφαλίζουν στον πελάτη ένα βέλτιστο αγοραστικό ταξίδι με δυνατότητα αυθημερόν παράδοσης και κάλυψη σε 45 πόλεις.