Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Εδώ βλέπετε τα αποτελέσματα με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τελείωσε η διαδικασία με τις αιτήσεις και παίρνουν σειρά τα αποτελέσματα. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για να δείτε αν είστε ή όχι δικαιούχος.

Πάταγο έκανε σε αριθμό αιτήσεων ο «Κοινωνικός Τουρισμός 2023», και τώρα παίρνουν σειρά τα αποτελέσματα που θα βγουν εντός των επόμενων ημερών. Στην αρχή βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα και στη συνέχεια ο κατάλογος οριστικοποιείται.

Για να δείτε εάν είστε ή όχι δικαιούχος, θα πρέπει να μπείτε ΕΔΩ μόλις ανακοινωθούν και να τσεκάρετε ανάλογα με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σας.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε μια μικρή παράταση λίγων 24ωρων για αιτήσεις, επειδή είχαν προκύψει τεχνικά προβλήματα στη διαδικασία των αιτήσεων, όμως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, εάν η παράταση θα επηρεάσει και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν από τις επίσημες δηλώσεις του διοικητή της ΔΥΠΑ, τα αποτελέσματα του «Κοινωνικού Τουρισμού 2023» αναμένεται να βγουν από την Πέμπτη 15 Ιουνίου και μετά. Δηλαδή, είτε στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, είτε από την επόμενη.

Τα αποτελέσματα θα βγουν φέτος πάρα πολύ νωρίς -πέρσι είχαν βγει στις 8 Ιουλίου- και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2023 και όχι από την 1η Αυγούστου όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.

Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πάρει σειρά ο «Τουρισμός για Όλους» που θα ανοίξει για αιτήσεις στο vouchers.gov.gr (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2023: Πότε βγαίνουν

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία που θα βγουν τα αποτελέσματα του «Κοινωνικού Τουρισμού 2023» από τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, έβαλε τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που είχαν ακουστεί εξαιτίας και των προβλημάτων που είχαν προκύψει τις πρώτες μέρες που η πλατφόρμα «έπεφτε», αλλά και του ότι η προθεσμία έληγε σε μέρα αργίας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, η διαδικασία συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί, δηλαδή η πλατφόρμα έκλεισε και στη συνέχεια θα βγουν τα αποτελέσματα, νωρίτερα από άλλες χρονιές.

Είπε συγκεκριμένα ότι τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 10 ημέρες, δηλαδή λίγο μετά τις 15 Ιουνίου. Πέρσι τα προσωρινά αποτελέσματα είχαν βγει στις 8 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης για το γεγονός ότι δεν θα δοθεί παράταση:

«Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που υπήρχαν αναμονές, αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πω απλώς ότι από Σάββατο βράδυ μέχρι χθες το βράδυ γίνανε τριακόσιες εξήντα χιλιάδες αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκου αιτήσεων. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κάποια στιγμή που μπήκαν ίσως είχαν αναμονή. Έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά».

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αναλυτικά παραδείγματα για διαμονή και ακτοπλοϊκά

Παράδειγμα 1

Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

  • Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 € (2 δίκλινα Χ 67,20 € /ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
  • Ιδιωτική Συμμετοχή: 96 € (2 δίκλινα Χ 8€/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Παράδειγμα 2

Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

  • Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 € (1 δίκλινο Χ 86,40 € /ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)
  • Ιδιωτική Συμμετοχή: 0€

Για τα ακτοπλοϊκά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

  • Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 € (55,55 € Χ 2 άτομα)
  • Ιδιωτική Συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 € (27,75 € Χ 2 άτομα)

Συνολικά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

  • Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80€
  • Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5€

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η αίτηση και η κλήρωση

Πέρσι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr και vouchers.gov.gr είχε ανοίξει περί τα μέσα Ιουνίου. Παρότι ο «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» άνοιξε νωρίτερα φέτος και θα ισχύσει από τον Ιούλιο και όχι από τον Αύγουστο όπως άλλες χρονιές, ο «Τουρισμός για Όλους» φαίνεται ότι θα τρέξει επίσης την ίδια περίπου περίοδο.

Η κλήρωση θα γίνει περίπου 10 μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για Όλους 2023»

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

  • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

  • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Δεν θα θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»:

οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι δικαιούνται voucher 200 ευρώ

Όπως ίσχυε πέρσι, μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.