Κιβωτός του Κόσμου: Απίστευτο! Δείτε πόση περιουσία έχει ο πάτερ Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Ασύλληπτα κέρδη, αδιανόητες αγορές, πρακτικές που ταιριάζουν σε τοκογλύφους και όχι σε ιερωμένο. Η περιουσία του πατρός Αντωνίου προκαλεί ζάλη και οργή. Δείτε τα ακίνητα – φιλέτα που έχει η Κιβωτός του Κόσμου. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι εντείνονται μέρα με τη μέρα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φέρεται να έχουν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό 130.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». Υπενθυμίζεται ότι χθες αποκαλύφθηκε πως η πρεσβυτέρα τρεις ημέρες πριν επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πατέρα Αντωνίου.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες σε όλες τις δομές της Κιβωτού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως έγραψε και το newsbomb.gr την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η Κιβωτός του Κόσμου είχε δωρεές περίπου 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο που σημαίνει ότι μέσα σε 9 χρόνια η δομή είχε μαζέψει πάνω από 50 εκατ. ευρώ από δωρεές.

Κιβωτός του Κόσμου: Είχε δεύτερη θυρίδα η πρεσβυτέρα;

Στο μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις, οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, όπου η Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ερώτημα είναι αν τις τελευταίες μέρες η πρεσβυτέρα πήγε στην τράπεζα και άνοιξε τη θυρίδα που έχει.

Σε περίπτωση που αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή σε τράπεζα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η ίδια να έχει δύο θυρίδες, μία σε τράπεζα στον Κολωνό και μία σε άλλη τράπεζα την οποία άδειασε τις προηγούμενες ημέρες.

Κιβωτός του Κόσμου: Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα φιλέτα

Και ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη ένα πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ του Mega φέρνει στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο.

Ουσιαστικά ήταν ένα βάρος με τον ΕΝΦΙΑ.

Τα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι αγορές «μαμούθ» της «Κιβωτού»

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει:

 • Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 ευρώ
 • Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσσιο αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000 € σε καθένα των πωλητών και κατ΄ αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών.

Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000 ευρώ, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία.

Ποσό 70.000 ευρώ με μεταφορές πίστωσης λόγω εισερχομένων εμβασμάτων και ποσό 820.000 ευρώ σήμερα με την ισόποση τραπεζική επιταγή η οποία είναι σε διαταγή της αγοράστριας και οπισθογραφήθηκε.

Κιβωτός του Κόσμου: Η εντυπωσιακή μεζονέτα στον Διόνυσο

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο που μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός.

Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

 • Υπόγειο: 94τμ
 • Ισόγειο: 122 τμ
 • Όροφος: 77τμ
 • Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην παίκτης του μπάσκετ.

Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

 • Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ
 • Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ
 • Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ
 • Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)
 • Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)

Συνολική αξία 550.000 ευρώ

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

 • 4 διαμερίσματα
 • 2 καταστήματα

Συνολική αξία 230.000 ευρώ

Όλα τα ακίνητα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες – «Με κρατούσαν με αλυσίδες»

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού», μίλησε στο Mega όπου περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε σε δομή της ΜΚΟ:

«Ήμουν το παιδί που με είχαν με αλυσίδες. Επειδή είχαμε μπαλκονόπορτα και παράθυρο στο δωμάτιο, μου έβαλαν αλυσίδες στο παράθυρο και στην μπαλκονόπορτα για να μην μπορώ να βγαίνω από το δωμάτιο όταν με κλειδώνουν. Ήμουν 16 – 17.

Και έμεινες πόσο καιρό με τις αλυσίδες στο δωμάτιο;

Αρκετούς μήνες, δε θυμάμαι. Αλλά δεν ήμουν εντελώς κλειδωμένος, πήγαινα σχολείο κανονικά.

Πήγαινες σχολείο, γυρνούσες και σε είχαν στο δωμάτιο που ήταν κλειδωμένες οι πόρτες και τα παράθυρα και έμπαινες μέσα

Ναι. Δεν ξέρω απλά εντάξει. Δεν ήμουν κι εγώ από τα πιο ήσυχα παιδιά. Ίσως ήταν ένας τρόπος με τον οποίο διόρθωναν τα ελαττώματα τα οποία είχα. Έχω περάσει που έχω περάσει δύσκολα δεν θέλω να με πάνε και σε φυλακή ανηλίκων ή οτιδήποτε».

Ο ίδιος συνεχίζει και τα όσα περιγράφει σοκάρουν:

«Δεν ήμουν και από τα πιο ήσυχα παιδιά. Ήμουν αντιδραστικός γενικά. Καθόμουν περισσότερο απομόνωση. Να μένω μόνος σε ένα δωμάτιο χωρίς να έχω επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά γιατί ήμουν κακή επιρροή.

Θυμάμαι όταν ήμουν απομόνωση και δεν με άφηναν να πάω σχολείο. Ήμουν έξω από την πόρτα και πηγαίνοντας για τα ζώα η αδελφή μου με χαιρετούσε. Εκείνο το διάστημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν με άφησαν να πάω σχολείο.

Δεν ήταν πολύ γιατί γενικά τα παιδιά τα παιδιά που είχαν καλούς βαθμούς δεν μας σταματούσαν».

Και συμπληρώνει:

«Εντάξει δεν υπερασπίζομαι εντελώς, ήταν τραγική μέθοδος. Ένας συγκεκριμένος κύριος, υψηλό στέλεχος. Άμα θέλετε λέω και το όνομα του.

Εμένα δεν με πειράζει αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν. Ήμασταν από το πρωί μετά τις 10 -10:30 μαζεύαμε κουκουνάρια πίσω στην τραπεζαρία μας κι εγώ επειδή βαρέθηκα πήγα στο δωμάτιο μου. Τσαντίστηκα και νευρίασα που δεν πήγαμε να παίξουμε.

Πήγα στο δωμάτιο μου και ήρθε αυτός ο παιδαγωγός, ο υπεύθυνος διευθυντής από την Αθήνα. Είχαμε κάτι κρεβάτια κουκέτες, τραβάει τις κουκέτες, τις ανοίγει απότομα με θυμό. Με τράβαγε από το χέρι να πάμε έξω του έλεγα ‘δε θέλω. Φώναζε, φώναζα κι εγώ και μου έσκασε μια και μετά αναγκάστηκα και πήγα».