Καταργούνται τα διαβατήρια για τα αεροπορικά ταξίδια: Aνακοίνωση – Τι ισχύει με Aegean

Τέλος στα διαβατήρια και στις κάρτες επιβίβασης βάζει αεροδρόμιο. Αλλάζουν όλα στον τρόπο επιβίβασης στο αεροπλάνο. Όλες οι ειδήσεις στο xristika.gr.

Η Emirates, πρωτοπόρα στα ταξίδια, καταργεί από τον Μάρτιο του 2024 τις κάρτες επιβίβασης και τα διαβατήρια. Οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και να επιδείξουν τα έγγραφά τους, καθώς το μόνο υποχρεωτικό… έγγραφο είναι το πρόσωπό τους.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι μετά την παράδοση των αποσκευών οι επιβάτες να περνούν μέσα από ένα τούνελ, το οποίο θα διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ώστε να αναγνωρίζει το πρόσωπο του ταξιδιώτη.

Εάν οι ενδείξεις στο τούνελ είναι πράσινες, ο επιβάτης συνεχίζει κανονικά χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Εάν είναι όμως κόκκινο τότε θα πρέπει να σταματάει ο επιβάτης και διαπιστωθεί ο λόγος που συμβαίνει αυτό.

Φυσικά, αυτό θα ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη αεροπορική και για το Ντουμπάι και δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τις ελληνικές εταιρείες, όπως η Sky Express ή η Aegean.

Τσάμπα αεροπορικό εισιτήριο με ένα κλικ – Δεν το έχει ξανακάνει ελληνική εταιρεία

Μία απίστευτη υπερπροσφορά με αεροπορικά εισιτήρια σχεδόν τσάμπα «τρέχει» μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Υπεύθυνη για αυτή την προσφορά με τα αεροπορικά είναι η Sky Express. Η ελληνική εταιρεία έκανε ποδαρικό για το 2024 μοιράζοντας σχεδόν τσάμπα χιλιάδες εισιτήρια.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές μπορούν να κλείσουν το εισιτήριό τους με μείον 60% για όποιον προορισμό της Sky Express επιθυμούν.

Προϋπόθεση είναι η κράτηση των εισιτηρίων έως τις 14 Ιανουαρίου και η περίοδος χρήσης των εισιτηρίων είναι από τα 10 Ιανουαρίου έως τις 26 Οκτωβρίου 2024.

Αυτή η προσφορά δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες της SKY express να ταξιδέψουν είτε πρόκειται για μια σύντομη απόδραση είτε για μια απλή επαγγελματική ή προσωπική ταξιδιωτική ανάγκη.

Εξέλιξη που τρομάζει την Aegean: Τι ανακοινώθηκε

Ακόμη μία κίνηση – ματ ετοιμάζει η Τουρκία και θα αφορά τα αεροπορικά ταξίδια. Είναι μία εξέλιξη που σίγουρα τρομάζει τις ελληνικές αεροπορικές, τόσο την Aegean, όσο και την Sky Express.

Αλλά σίγουρα προκαλεί τριγμούς και στις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης.

H χαμηλού κόστους Ajet που ανήκει στην Turkish Airlines αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η AnadoluJet, θυγατρική της Turkish Airlines, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με την επωνυμία AJet Air Transportation Inc. στα τέλη Μαρτίου 2024, σύμφωνα με τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα.

H αεροπορική εταιρεία μετρά ήδη 15 χρόνια από την ίδρυσή της, που ήταν το 2008, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αεροπορικών μεταφορών της Ανατολίας προσφέροντας στην αγορά εισιτήρια χαμηλού κόστους.

«Πιστεύουμε ότι η AJet, με το νέο της όνομα, θα γίνει σημαντικό μέρος της αεροπορικής βιομηχανίας χαμηλού κόστους σε παγκόσμια κλίμακα», τόνισε ο Μπολάτ.

Η έδρα της Ajet θα είναι στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην πλευρά της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης και το αεροδρόμιο Esenboga στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Τέλος: Η έκτακτη ανακοίνωση της Aegean – Γράφτηκε ο επίλογος για την αεροπορική

Σε μία ανακοίνωση προχώρησε η Aegean, υποδεχόμενη το 2024. Γράφτηκε ο επίλογος για την αεροπορική.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνικής αεροπορικής, η Aegean Airlines απέκτησε τα warrants του Δημοσίου, καταβάλλοντας το ποσό των 85,389 εκατ. ευρώ και αναμένεται να προχωρήσει στην ακύρωση των Τίτλων Κτήσης των Μετοχών.

Στο χρηματιστήριο η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια λήψης της από 03.11.2023 δήλωσης πρόθεσης της Ελληνικής Δημοκρατίας για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων κτήσης μετοχών της Εταιρείας που ενσωματώνονται στους 10.369.217 τίτλους παραστατικούς δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 3 του Ν. 4772/2021, τον όρο 1.3 των Τίτλων Κτήσης Μετοχών και την από 14.12.2023 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, γνωστοποίησε στην Ελληνική Δημοκρατία την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης απόκτησης των Τίτλων Κτήσης Μετοχών και προέβη στην καταβολή της Αγοραίας Αξίας ύψους €85.389.669,82 την 02.01.2024 και απέκτησε τους Τίτλους Κτήσης Μετοχών, με σκοπό την απόσβεση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από αυτούς.

Η εταιρεία θα προβεί ακολούθως στις διαδικαστικές ενέργειες για την ακύρωση των Τίτλων Κτήσης των Μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean που έδωσε το «πράσινο φως» με απαρτία 76,35% για την απόκτηση ιδίων τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε γίνει με το ελληνικό Δημόσιο προ τριετία.

Aegean: Αδιανόητο! Δείτε πόσα έβγαλε μέσα σε μόλις 9 μήνες το 2023

Aegean: Απογειώθηκαν τζίρος και κέρδη στο 9μηνο. Ισχυρή η δυναμική της επιβατικής κίνησης. Ζαλίζουν τα ποσά που έβαλε στα ταμεία. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Στο 1,33 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 31% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Aegean για το εννεάμηνο του 2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας για τα βασικά οικονομικά και οργανικά αποτελέσματα 9μήνου και γ’ τριμήνου 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Όμιλος προσέφερε 15,7 εκατ. χιλιομετρικές θέσεις και μετέφερε 12,2 εκατ. επιβάτες, συνολικά 30% περισσότερους σε σχέση με την περσινή περίοδο, εκ των οποίων 7,3 εκατ. επιβάτες από/προς προορισμούς του εξωτερικού.

Η διαμόρφωση της πληρότητας στο 84%, αυξημένη κατά 5 μονάδες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ο εμπλουτισμός του στόλου με αεροσκάφη νέας τεχνολογίας καθώς και οι έγκαιρες προαγορές καυσίμου για μέρος των αναγκών συνέβαλλαν στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, τις πληθωριστικές πιέσεις και την άνοδο των επιτοκίων.

Τα Κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €217,5 εκατ., υπερβαίνοντας κατά 79% την αντίστοιχη κερδοφορία του εννεαμήνου του 2022, ενώ τα Κέρδη μετά από Φόρους του εννεαμήνου ανήλθαν στα €170,7 εκατ., 83% υψηλότερα από Κέρδη μετά από Φόρους €93,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €755,5 εκατ. στις 30.09.2023 ενώ τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε €525,3 εκατ.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 το οποίο μέχρι σήμερα ήταν το ιστορικά υψηλότερο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών σημείωσε 14% αύξηση φτάνοντας τα €653,6 εκατ.

Τα Κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €168,8 εκατ. και τα Κέρδη μετά από φόρους σε €133,6 εκατ. από Κέρδη μετά από φόρους €120,8 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Η ισχυρή δυναμική της επιβατικής κίνησης συνεχίστηκε καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022, μεταφέροντας συνολικά 5,5 εκατ. επιβάτες, απόρροια τόσο του ιδιαίτερα διευρυμένου δικτύου της AEGEAN, επιχειρώντας με το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο προορισμών στην ιστορία της, όσο και της σημαντικής επένδυσης στην αύξηση της χωρητικότητας με 15% περισσότερες θέσεις συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2022, υποστηρίζοντας την αυξημένη ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.