Καταργείται μεγάλη δημόσια υπηρεσία το 2024: Είναι επίσημο

Τέλος στην ταλαιπωρία και στις ουρές που σχηματίζονταν σε δημόσια υπηρεσία. Έρχεται το «λουκέτο» και η μεταβίβαση σε άλλη υπηρεσία. Όμως προσοχή, δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε!

Μιλάμε για το υποθηκοφυλάκειο, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως αυτά που ανήκουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνουν με ΦΕΚ και ημερομηνίες εντός του 2024 και η ύλη όσο και οι αρμοδιότητες περνούν στα Κτηματολογικά γραφεία. Έχει ξεκινήσει η ψηφιοποίηση Αρχείου με 1 δισεκατομμύριο σελίδες εκ των οποίων 600 εκατομμύρια σαρώνονται.

Η πρώτη ψηφιοποίηση έγινε στη Νέα Σμύρνη που πέρασε στο archive. ktimatologio.gr .Ακολουθεί η Σαλαμίνα και ο Βύρωνας. Μέχρι τον Απρίλιο η ψηφιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί, αν και είναι τεράστιος ο όγκος, στην Αθήνα και μέχρι το καλοκαίρι θα ισχύει το ίδιο για το σύνολο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι δικηγόροι σε όλη την επικράτεια θα μπορούν να βρίσκουν τίτλους ψηφιακά εντός του 2024.

Διόδια στην Ελλάδα τέλος: Πότε «ξηλώνονται»

Πρόσω ολοταχώς για την κατάργηση του παραδοσιακού μοντέλου στα διόδια, αφού το πιλοτικό μοντέλο που έχει εισάγει η Ολυμπία Οδός δείχνει πως τα οφέλη είναι πολλά.

Μην νομίζετε ότι με την κατάργηση της μπάρας, θα αποφύγουμε το κόστος των διοδίων για τις διαδρομές μας από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, όμως θα πληρώνουμε λίγο πιο δίκαια.

Εκεί φαίνεται πως οδεύουμε τουλάχιστον, κρίνοντα από τα αποτελέσματα του συστήματος χιλιομετρικής χρεώσης, που εφαρμόζεται ήδη σε πιλοτικό στάδιο στην Ολυμπία Οδό. Οι οδηγοί θα επιβαρύνονται ανάλογα με την πραγματική χρήση του δρόμου.

Για να γίνει αυτό τοποθετείται ένας πομποδέκτης στο όχημα που είναι και το κλειδί για τον σωστό και δίκαιο υπολογισμό. Επιτρέπει στα οχήματα να περνούν από τους σταθμούς διοδίων, χωρίς στάσεις και καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα υπολογίζει τη χρέωση με βάση τη διανυθείσα απόσταση.

Και πληρώνεις δίκαια, και πας πιο γρήγορα, αφού μειώνεται ο χρόνος που θα πρέπει να περιμένεις στην ουρά για να πληρώσεις.

Πάντως στην Ολυμπία Οδό τα στοιχεία δείχνουν ότι η χρέωση των οδηγών με το σύστημα της χιλιομετρικής χρέωσης -χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη του αυτοκινητόδρομου- είναι 70% τουλάχιστον πιο χαμηλή.

Τι είναι ο πομποδέκτης της Ολυμπίας Οδού

Με το ΟΛΥΜΠΙΑ PASS πληρώνεις την πραγματική αξία της απόστασης που ταξίδεψες, αφού το νέο και καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα Hybrid στις εισόδους και τις εξόδους του αυτοκινητόδρομου υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει και σου επιστρέφει αυτόματα τη διαφορά. Το σύστημα διοδίων Hybrid αφορά οχήματα όλων των κατηγοριών πλην των δίκυκλων.

Γίνεται με μία αίτηση στο site της Ολυμπίας Οδού.

Tips για οδηγούς

  • Ο πομποδέκτης πρέπει να είναι μόνιμα τοποθετημένος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να διαβάζεται από τις ηλεκτρονικές πύλες HYBRID που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους και εξόδους του αυτοκινητόδρομου.
  • Περνάτε από την ηλεκτρονική πύλη με κανονική ταχύτητα, όπως και πριν, χωρίς στάση. Ο πομποδέκτης ΟΛΥΜΠΙΑ PASS θα διαβαστεί αυτόματα και θα κάνει το χαρακτηριστικό «μπιπ».
  • Την πίστωση των χρημάτων θα την δείτε στο λογαριασμό σας εντός λίγων λεπτών μετά τη διέλευση.
  • Σε περίπτωση που δεν ακούσετε το χαρακτηριστικό «μπιπ» και διαπιστώσετε ότι η επιστροφή δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών εντός 10 ημερών.
  • Με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS έχετε τη δυνατότητα να περνάτε από όλα τα διόδια στην Ελλάδα, με τις υφιστάμενες χρεώσεις του εκάστοτε αυτοκινητόδρομου.

Έκτακτη είδηση για όσους έχουν ΔΕΗ: Διαβάστε την άμεσα

Δύο ειδήσεις έρχονται από τη ΔΕΗ για τους πελάτες της. Η πρώτη έχει να κάνει με δημοσιεύματα που είδαν το φως και αφορούν μία κίνηση του παρόχου, η οποία δεν ισχύει και η άλλη απευθύνει προειδοποίηση για όσους έχουν αδήλωτους φορτιστές αυτοκινήτων.

Η διάψευση της ΔΕΗ για την είσοδό της στις ελληνικές τράπεζες


Με ένα σύντομο δελτίο η ΔΕΗ Α.Ε. διέψευσε δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντός της για απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής σε συστημική ελληνική τράπεζα. Όπως ανακοίνωσε δεν έχει καμία πρόθεση να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο οποιασδήποτε τράπεζας.

ΔΕΔΔΗΕ: Κόβονται όσοι φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ δεν δηλώθηκαν

Η επόμενη είδηση έρχεται απ΄οτο συνέδριο Ecomobility που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο οποίο μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Εκεί, αποκάλυψε ότι από τους 10.000 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας, μόνο το 6% έχουν δηλωθεί στον Διαχειριστή (όπως προβλέπει ο νόμος). «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, θα κόψουμε την παροχή στους φορτιστές που δεν είναι δηλωμένοι», είπε.

Ανέφερε ότι ο Διαχειριστής μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργεί η ηλεκτροκίνηση ενώ υπογράμμισε το πρόσθετο όφελος για τους καταναλωτές με ηλεκτρικά οχήματα οι οποίοι εκτός από τη φόρτιση τις ώρες που οι τιμές είναι χαμηλές θα μπορούν να πουλάνε ρεύμα στο δίκτυο από τη μπαταρία του αυτοκινήτου τους όταν οι τιμές είναι υψηλές.

Η απόφαση της ΔΕΗ για όλους τους πελάτες: Διαβάστε τη σημαντική αλλαγή

Εκτός από τα χρωματιστά τιμολόγια πάμε σε μία νέα αλλαγή από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, πολύ σημαντική. Μπορεί να μην αφορά την τσέπη του πελάτη άμεσα, όμως, θα περιορίσει την ρευματοκλοπή, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Τι αλλάζει λοιπόν η ΔΕΗ εκτός από τα χρωματιστά τιμολόγια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε σήμερα στον ANT1 ότι πλέον η καταμέτρηση των ρολογιών στα σπίτια θα γίνεται κάθε μήνα. Και αυτό θα ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες του 2024, ταυτόχρνα δηλαδή με τα νέα τιμολόγια ρεύματος.

Στόχος είναι η μείωση της ρευματοκλοπής.

«…΄Έχει το προσωπικό για καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα και υπάρχει λόγος που το κάνουμε. Κατά αυτό τον τρόπο, θα μειώσουμε τις ρευματοκλοπές», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα τιμολόγια, τόνισε πως με το παρόν σύστημα, τα συνολικά διαθέσιμα τιμολόγια που προσφέρουν οι πάροχοι υπερβαίνουν τα 130.

 Στην πράξη, μπλε είναι τα σταθερά τιμολόγια, κίτρινα τα κυμαινόμενα, πορτοκαλί τα δυναμικά, και σε αυτά προστέθηκε από την Πολιτεία το πράσινο, ειδικό τιμολόγιο, στο πλαίσιο του οποίου η τιμή χρέωσης kWh, από 1.1.2024, θα ανακοινώνεται την 1η ημέρα κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του παρόχου και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.

Η εν λόγω τιμή θα είναι «κλειδωμένη» για ολόκληρο τον μήνα, με πάγιο που δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ.

Έκτακτη ανακοίνωση της ΔΕΗ προς όλους τους πελάτες της: Διαβάστε τι αναφέρει

Μία ανακοίνωση έκανε η ΔΕΗ, η οποία ενημερώνει τους πελάτες της και όχι μόνο για μία νέα πολύ σημαντική προσθήκη.

Πλέον το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες τον χρόνο, με τους πελάτες να τηλεφωνούν στο 800 900 1000 και να ενημερώνονται για όποια υπηρεσία επιθυμούν, όπως και για όποιο προϊόν ή πληροφορία για τη σύνδεσή τους.