Καρέλιας: Ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου – Πόσα δίνει σε υπαλλήλους, κάνει προσλήψεις

Καρέλιας: Μπόνους, χριστουγεννιάτικα επιδόματα, και πλέον αναζητεί εργαζόμενους για τρεις διαφορετικές θέσεις εργασίας ο Καρέλιας με… τρελούς μισθούς!

Η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., η μεγαλύτερη ελληνική Καπνοβιομηχανία, στα πλαίσια της ανάπτυξής της, επιθυμεί να προσλάβει για την περαιτέρω στελέχωσή της Διεύθυνσης Παραγωγής στην Καλαμάτα:

Χειριστές Μηχανών

Απαραίτητα προσόντα
Απόφοιτοι ανωτέρων τεχνικών σχολών ή ΤΕΙ τεχνικής κατεύθυνσης.
Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Ευχέρεια χρήσης Η/Υ.
Προφίλ κατάλληλου υποψηφίου
Πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
Μεθοδικότητα και αποτελεσματική διαχείριση χρόνου.
Διάθεση για διαρκή εκμάθηση και βελτίωση.
Η εταιρεία προσφέρει
Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
Δυνατότητες εξέλιξης σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον.

Υποβολή βιογραφικού ΕΔΩ

Η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., η μεγαλύτερη ελληνική Καπνοβιομηχανία, στα πλαίσια της ανάπτυξής της, επιθυμεί να προσλάβει για την περαιτέρω στελέχωσή της στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Καλαμάτα:

ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ή ΧΗΜΙΚΟ

Περιγραφή θέσης

Εφαρμογή του συστήματος ποιότητας ISO 17025:2017 του εργαστηρίου.
Εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου, καθώς και της ομαλής διεξαγωγής του προγράμματος αναλύσεων.
Ορθή λειτουργία των αναλυτικών οργάνων, συνεχής ανάπτυξη νέων μεθόδων αναλύσεων.

Απαραίτητα προσόντα

Πτυχίο Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου σπουδών.
Καλή γνώση σύγχρονων αναλυτικών οργάνων (GC, HPLC).
Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών (λειτουργικό σύστημα Windows, εφαρμογές MS-Office, SAP).
Πολύ καλή γνώση συστημάτων ποιότητας κατά ISO 17025 και ISO 9001.

Επιθυμητά Προσόντα

Μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφή κλάδο.
Προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση μεγάλης εταιρείας.
Πολύ καλή γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας.
Προφίλ κατάλληλου υποψηφίου
Άριστες επικοινωνιακές ικανότητες.
Μεθοδικότητα, οργανωτικές ικανότητες και αποτελεσματική διαχείριση χρόνου.
Ικανότητα έγκαιρης διάγνωσης, ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων, ανάληψη πρωτοβουλιών.
Πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
Διάθεση για διαρκή εκμάθηση και βελτίωση.

Η εταιρεία προσφέρει

Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
Συνεχή επιμόρφωση (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό).
Δυνατότητες εξέλιξης σε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν με κωδικό RD2023 βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή, όπου θα εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι για τη θέση.

Υποβολή βιογραφικού ΕΔΩ

Η Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., η μεγαλύτερη ελληνική Καπνοβιομηχανία, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξής της στην ελληνική αγορά, επιθυμεί να προσλάβει άτομα με πλήρη απασχόληση, για το τμήμα Προώθησης Πωλήσεων.

Προώθηση Πωλήσεων

Περιγραφή θέσης
Υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης πωλήσεων
Δημιουργία αναφορών πωλήσεων
Ενημέρωση και επικοινωνία καταναλωτών και σημείων λιανικής

Απαραίτητα προσόντα

Εμπειρία σε προώθηση καπνικών προϊόντων
Άριστη επικοινωνιακή ικανότητα
Οργανωτικές ικανότητες και αίσθημα ευθύνης
Δυνατότητα ταξιδίων εκτός Αττικής
Άριστη γνώση Microsoft Office
Δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου

Η Εταιρεία προσφέρει

Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
Συνεχή εκπαίδευση
Άριστες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο περιβάλλον

Υποβολή βιογραφικού ΕΔΩ

Καρέλιας: Η ιστορία της καπνοβιομηχανίας

1888: Ο καπνός φτάνει με καϊκια στην Καλαμάτα και τα αδέλφια Γιώργος και Ευστάθιος Καρέλιας φτιάχνουν τσιγάρα και προμηθεύουν τη γύρω περιοχή. 2014: Στην εποχή της βαθιάς κρίσης η εταιρεία σημειώνει κέρδη και μοιράζει 2,5 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους στους εργαζόμενους. Αυτή είναι η ιστορία της βιομηχανίας καπνού Κεράνη, του μοναδικού ατόφια ελληνικού σήματος που διασώζεται.

«Ο καπνός, καθώς η Μεσσηνία δεν είναι καπνοπαραγωγική περιοχή, έρχεται με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία. Ο Γιώργος Καρέλιας απέκτησε οκτώ παιδιά, τέσσερις γιους και τέσσερα κορίτσια. Αργότερα οι γιοι του Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Ευστάθιος ασχολούνται με την επιχείρηση. Το 1916 ο γιος του Ανδρέας Καρέλιας αγοράζει την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή» Ανατρέχοντας στην Ιστορία του Ελληνικού Τσιγάρου από το ανεξάντλητου πλούτου Ελληνικό Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο ανιχνεύουμε τις απαρχές αυτής της εταιρείας που έμελλε να γιγαντωθεί.

Το 1930 το σήμα Καρέλιας είναι πασίγνωστο στην Πελοπόννησο αλλά άγνωστο στην υπόλοιπη Ελλάδα με το πρώτο τσιγάρο να ονομάζεται «Πετρόμπεης Σιγαρέτα Αφοί Καρέλια». Επρεπε να φτάσει η εποχή του Μεσοπολέμου για να αρχίσει η μεγαλύτερη άνθηση και η μεταπολεμική περίοδος για να γίνουν τα σιγαρέτα γνωστά σε όλη την Ελλάδα.
Το 1929 η εταιρεία Καρέλιας κατόρθωσε να αναδειχθεί στην 29η θέση των ελληνικών βιομηχανιών καπνού. Η ανάπτυξή της ήταν αρκετά γρήγορη. Το 1932 βρέθηκε στην ένατη θέση μεταξύ των 164 καπνοβιομηχανιών επεξεργαζόμενη 131.105 κιλά καπνού και τον επόμενο χρόνο, το 1933, διατηρήθηκε στην ίδια θέση, μεταξύ όμως των 140 καπνοβιομηχανιών, ενώ φαίνεται ότι κέρδισε μερίδιο στην αγορά, αφού επεξεργάστηκε 136.788 κιλά καπνού. Και τα επόμενα χρόνια είναι ανοδικά για την εταιρεία. Το 1934 λανσάρει τα «Εξτρα Καρέλια» από καπνά Αγρινίου.

Η «απογείωσή» της όμως γίνεται μετά τον πόλεμο, στη δεκαετία του 1950. Λίγο πριν, το 1947, προωθεί τα τσιγάρα «Αφοί Καρέλια», λαϊκά τσιγάρα σε πακέτο των 100, τα «Σέρτικα Λαμίας» με το περίφημο κόκκινο πακέτο που «καπνίσθηκε κατά κόρον από τις λαϊκές μάζες και τους πελοποννήσιους αγρότες. Θεωρήθηκε το καλύτερο σέρτικο τσιγάρο της εποχής του» και τα «Αφοί Καρέλια Αγρινίου». Από το 1950 και μετά τα τσιγάρα του Καρέλια προωθούνται πανελλαδικά και αποκτούν φανατικούς φίλους. Ωσπου το 1957 κυκλοφορεί το κλασικό πλέον «Καρέλια Φίλτρο» στην περίφημη κασετίνα που γνωρίζει εντυπωσιακή επιτυχία. Επίσης την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν τα σήματα «Εκλεκτά», «Εξτρα Καρέλια», «Λουξ», «Ρεκόρ», «Rex», «Λήθη», «Ζαπάντι», «Ζαπάντι 12» και «Ζαπάντι 13».

Η εταιρεία το 1962 μετατρέπεται σε ανώνυμη και βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Η παραγωγή της στηρίζεται στα λαϊκά τσιγάρα κατά κύριο λόγο και στα ημιπολυτελείας. Διέθετε 11 σήματα: στην κατηγορία των πολυτελείας τα «Φίλτρο» και «Rex», στα ημιπολυτελείας τις επωνυμίες «Φίλτρο» και «Καρέλια Αγρινίου», στην κατηγορία «εξαιρετικά» τα «Καρέλια Rekor» και «Σέρτικα Λαμίας», στην κατηγορία «συρταρωτά» τα «Εξτρα Καρέλια» και στην κατηγορία «βασικά» τα «Ελαφρά», τα «Σέρτικα» και τα «Τέλειον».

Το 1971 μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της από το κέντρο της Καλαμάτας δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη και το 1973 η διοίκηση της εταιρείας κάνει το μεγάλο βήμα: εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το ίδιο διάστημα τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει ο Γεώργιος Καρέλιας, ως διευθύνων σύμβουλος, εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της οικογένειας. Τότε δημιουργείται το σήμα «Karelia Lights» που έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του. Σήμερα η καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ είναι η δεύτερη σε μέγεθος καπνοβιομηχανία στην ελληνική αγορά αλλά η μοναδική που παραμένει σε ελληνικά χέρια.

Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια ήταν ο ένας εκ των δύο Ελλήνων χορηγών οι οποίοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το έργο αυτό. Η Εταιρεία μας έχει μακρά παράδοση στήριξης εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και είναι υπερήφανη που συμμετείχε σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός.