Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κινέτα: Δείτε LIVE την εξέλιξη της πυρκαγιάς

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κινέτα: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη έκταση  στην περιοχή «Αέρας» στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ήδη η φωτιά έχει φθάσει στα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στους οικισμούς Γαλήνη, Πανόραμα και Μαρούλα.

Έντρομοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών εγκαταλείπουν τις οικίες τους για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Την κατάσταση δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μάλιστα, εξαιτίας τους, ο καπνός πνίγει αυτή την ώρα όλη την Αττική, με την ατμόσφαιρα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας να είναι αποπνικτική.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέσω του Κέντρου Αριστείας BEYOND, παρακολουθεί τις πυρκαγιές στον ελλαδικό χώρο σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφορικών δεδομένων.

Δείτε ΕΔΩ LIVE την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Κινέτα.

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κινέτα: Πολύ δύσκολη η φωτιά

Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό Πανόραμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον αν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κινέτα: «Σκέπασε» και την Ακρόπολη ο πυκνός καπνός

Ένα μεγάλο πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε τον αττικό ουρανό, προερχόμενο από τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Κινέτας.

Οι καπνοί κάλυψαν την Ακρόπολη, τη Βουλή, την πλατεία συντάγματος, ενώ αποσβολωμένοι τουρίστες στον Λυκαβηττό, αποθανάτισαν τις στιγμές.

Δείτε φωτογραφίες: