Εθνική Τράπεζα: Πόση μείωση βάζει σε όλες τις συναλλαγές

Εθνική Τράπεζα: Μείωση στις συναλλαγές στην προμήθεια για τους πελάτες της Εθνικής.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Καθημερινή, η Εθνική μειώνει την NBG Pay προμήθεια για μικρές συναλλαγές στο πλαίσιο της υποχρεωτικής χρήσης των POS από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η NBG PAY δίνει τη δυνατότητα σε ατομικές επιχειρήσεις, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες να αποδέχονται πληρωμές μέσω POS για συναλλαγές ως και 10 ευρώ.

Στόχος της τράπεζας είναι να διευκολύνει καταστήματα ψιλικών ειδών και γρήγορης εστίασης, mini market και περίπτερα να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με χαμηλό κόστος.

Η Nbg Pay προμήθεια 0.5% ενσωματώνει το σύνολο των χρεώσεων που επιβαρύνουν τη χρήση της κάρτας στο POS.

Ας ελπίσουμε να μειωθούν και άλλο τα περιστατικά όπου κάποιοι σε κοιτάζουν περίεργα ή μουτρώνουν όταν δείχνεις κάρτα για 10 ευρώ.

Το έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές σε καταστήματα της γειτονιάς εδώ στην επαρχία και έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση. Βέβαια κατανοούμε απόλυτα και τους επαγγελματίες με την υπέρμετρη φορολογία και πως το περιθώριο κέρδους τους είναι ιδιαίτερα μικρό.

Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή της Εθνικής να βοηθήσει κάποιες επιχειρήσεις, αν βέβαια μπορεί να το κάνει.

Εθνική Τράπεζα: Λουκέτο! Πανικός στους πελάτες

Σφοδρή κριτική ασκούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα στη διοίκηση του ομίλου σημειώνοντας ότι «την στιγμή που καταστήματα της Τράπεζας κλείνουν ακόμα και στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία, είναι άτοπο να πανηγυρίζουμε για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας»!

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «χρειάστηκε να γίνουν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και έφοδοι του ΣΕΠΕ για να γίνει κατανοητό ότι η απλήρωτη εργασία είναι παράνομη και έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες» και επισημαίνει: «Κάθε άνεργος, εργαζόμενος και συνταξιούχος έχει δώσει τον οβολόν του για να διασωθούν οι τέσσερις τράπεζες» μεταξύ αυτών και η Εθνική!

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

«Συναδέλφισσες – οι,

Είναι απόλυτα θεμιτή η επιθυμία μίας επιχείρησης να παρουσιάσει στους εργαζόμενους/ες την εταιρική εικόνα, τα επιτεύγματά της, τους στόχους και τα σχέδια της. Από αυτό όμως, μέχρι του σημείου να παρουσιάζεται μία εικονική πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη απόσταση. Στην παρουσίαση της 05.12.2023, από τον διευθύνοντα σύμβουλο και από ανώτερα στελέχη της Τράπεζας, δόθηκε η μαγική εικόνα μίας τράπεζας που δεν υπάρχει!

Την στιγμή που καταστήματα της Τράπεζας κλείνουν ακόμα και στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία, είναι άτοπο να πανηγυρίζουμε για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας με όσα πετύχαμε. Οι πελάτες συνωστίζονται στα εναπομείναντα καταστήματα και δεν εξυπηρετούνται, αλλά στην παρουσίαση ακούσαμε για την πρωτοπόρα στρατηγική της Τράπεζας, την καινοτόμα προσέγγιση και υλοποίηση του μετασχηματισμού και της ψηφιακής μετάβασης.

Ένας μετασχηματισμός ο οποίος στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο φιλότιμο των συναδέλφων – συναδελφισσών που απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις ακόμα και στις 3:00 το πρωί, χωρίς να είναι σε βάρδια ετοιμότητας (standby).

Ένας μετασχηματισμός που έγινε με απλήρωτη δουλειά, για μισή, μία, δύο ώρες καθημερινά από πολλούς συναδέλφους, ειδικά τους συναδέλφους στα καταστήματα. Χρειάστηκε να γίνουν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και έφοδοι του ΣΕΠΕ για να γίνει κατανοητό ότι η απλήρωτη εργασία είναι παράνομη και έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες (sic).

Ένας μετασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε χάρη και στην υποαμειβόμενη εργασία των χιλιάδων συναδέλφων/ισσων με ατομική σύμβαση εργασίας (ειδικών συμβούλων των 1000 ευρώ μικτά, εργαζόμενων που προέρχονται ύστερα από την απορρόφηση των συνεταιριστικών τραπεζών, πρώην υπότροφων ΙΚΥ), των συναδέλφων με δελτίο παροχής υπηρεσιών και των ενοικιαζόμενων/εργολαβικών συναδέλφων.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση μας δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι η επιστροφή της Τράπεζας σε κερδοφορία, αποδόθηκε σχεδόν αποκλειστικά στις ικανότητες της ηγετικής της ομάδας. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε η συμβολή των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των συστημικών τραπεζών, που έγιναν με χρήματα των φορολογουμένων. Κάθε άνεργος, εργαζόμενος και συνταξιούχος έχει δώσει τον οβολόν του για να διασωθούν οι τέσσερις τράπεζες.

Εξάλλου όσον αφορά στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις Τράπεζες, η ανταμοιβή για την συμβολή τους ήταν ένα θερμό χειροκρότημα… Μόνο τα 137 στελέχη θεωρήθηκαν άξια να ανταμειφθούν με δωρεάν μετοχές αξίας 85 εκατομμυρίων ευρώ (τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία)!

Θέλουμε να δουλεύουμε σε μία Τράπεζα που έχει ως πρώτο και κύριο στόχο την ευημερία της κοινωνίας, αναγνωρίζοντας ότι η ύπαρξή της στηρίζεται σε αυτήν. Μας ντροπιάζουν οι ειδήσεις για εξώσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εις βάρος συμπολιτών μας, λόγω χρεών στην Εθνική Τράπεζα. Απαιτούμε να αναγνωρίζεται και να γίνεται σεβαστή η δική μας προσφορά σε αυτή».

Εθνική Τράπεζα: Έκτακτη ανακοίνωση για τις κάρτες – Τι πρέπει να κάνετε

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα για τους κατόχους καρτών

“Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς!” τιτλοφορεί το email που μας έστειλε η Εθνική Τράπεζα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το σενάριο του να πέσουμε θύματα ηλεκτρονικής απάτης. Το email ξεκινά με το μήνυμα “Γιατί η ασφάλεια αποτελεί ευθύνη όλων μας.”

Ακολουθεί το υπόλοιπο κείμενο:

Αγαπητέ Πελάτη,

Συμμετέχουμε στη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τη Mastercard, με στόχο την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης.

Στην Εθνική Τράπεζα, πρωταρχικός μας στόχος είναι πάντα η ασφάλειά σας.

Ζούμε σε μια εποχή, όπου η τεχνολογία έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητά μας. Σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, οι προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια αυξάνονται συνεχώς και νέοι τρόποι εξαπάτησης κάνουν την εμφάνισή τους. Μία ειδοποίηση στο κινητό, ένα εισερχόμενο SMS ή ένα email μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως αθώα, αλλά μπορεί να αποτελέσουν σημαντική απειλή. Συνεπώς, η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ.

Οι συνέπειες της ηλεκτρονικής απάτης μπορεί να αποβούν επιζήμιες για όλους, από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων, την οικονομική απώλεια μέχρι και την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. Γι’ αυτό, η σωστή ενημέρωση και επαγρύπνηση είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης. Γιατί η ασφάλεια αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Κλείνοντας, η Εθνική Τράπεζα μας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη μας και προσφέρει έναν σύνδεσμο στον οποίο μπορούμε να ενημερωθούμε για το θέμα “Κάποιες Ειδοποιήσεις είναι Καλύτερο να τις Αγνοείς”.

Εθνική Τράπεζα: Νέα λουκέτα – Φόβοι για μεγάλο «κανόνι»

Τι συμβαίνει με την Εθνική Τράπεζα;

Η Εθνική Τράπεζα έχει γίνει κάτεργο, τη στιγμή που τα κέρδη της συνεχώς αυξάνονται!

Κερδίζει 100 εκατ. ευρώ το μήνα από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα, να κάνει νέα εθελούσια για δεκάδες εργαζομένους.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας» και επισημαίνει τα εξής:

Η φετινή Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουμε την κατάσταση που ζούμε.

Και οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στην Εθνική Τράπεζα, και σε όλο τον κλάδο, που μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν, και η γενική κατάσταση της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των κοινωνικών δομών με πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ., αποδεικνύουν ότι χρειάζεται πραγματικά μια συλλογική αντίδραση, μια συνολική αλλαγή.

Η ΕΤΕ έχει γίνει κάτεργο, τη στιγμή που τα κέρδη της συνεχώς αυξάνονται!

100 εκ το μήνα κερδίζει συνεχώς από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα, να κάνει νέα εθελούσια για δεκάδες εργαζομένους, να αλλάξει τον κανονισμό εργασίας, να βάλει χέρι και στους κανονισμούς εξειδικευμένου προσωπικού, να μας πετάει κανένα ξεροκόμματο όποτε θέλει με έκτακτες ενισχύσεις, να συνεχίσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους με μισθούς πείνας κάτω από 1000 ευρώ, και να προσλαμβάνει με αδιαφανή τρόπο χρυσοπληρωμένους ειδικούς συνεργάτες από την αγορά και ρουσφέτια διευθυντών και συνδικαλιστών.

Και όλα αυτά τα κάνει με την πλήρη ανοχή και συμφωνία του συνδικαλιστικού κινήματος. ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ δεν αντιδρούν σε τίποτα, ενώ τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα.

Αποδέχονται πλήρως, και δεν αντέδρασαν ούτε αντιδρούν:

— Στη συνεχή μείωση προσωπικού, με τα περίφημα προγράμματα εθελούσιών σε συνθήκες απειλών και εκβιασμών.

— Στα συνεχή κλεισίματα καταστημάτων. Μετά τα 9 καταστήματα μέσα στο 2023, κυκλοφόρησε νέος κατάλογος για 11 καταστήματα, που μόλις βγήκε δημόσια ανακλήθηκε προς το παρόν.

— Στην πλήρη άλωση των εργασιακών σχέσεων, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι είναι εκτός εργασιακών σχέσεων. Και οι χαμηλόμισθοι ειδικοί συνεργάτες (ΙΚΥ, συνεταιριστικές, θυγατρικές, τέκνα θανόντων ) που δεν τους γράφουν καν στο Σύλλογο, και οι εκατοντάδες ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, εργάζονται για χρόνια με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα, χωρίς επιδόματα, εκτός συμβάσεων και κανονισμού εργασίας.

— Στις παραβιάσεις του κανονισμού εργασίας, αφού κάθε μέρα προσλαμβάνονται από την αγορά ειδικοί συνεργάτες με αδιαφανή τρόπο.

— Στις εργολαβίες και το outsourcing, που έχουν επεκταθεί σε κάθε πλευρά της τράπεζας. Το τηλεφωνικό κέντρο έχει δοθεί κι εκτός Τράπεζας και κτιρίου Μοσχάτου, συνεχώς εκχωρούν εργασίες σε εταιρείες με παχυλές συμφωνίες.

— Στους καθηλωμένους μισθούς μας, όταν η Τράπεζα έχει εκτοξεύσει τα κέρδη της. Η περίφημη επιχειρησιακή προέβλεπε τη μοναδική αύξηση των 70 ευρώ σε 3 χρόνια (!) για τους εργαζόμενους στο δίκτυο, ενώ για τους υπόλοιπους τίποτα. Μόνο μπόνους και έκτακτες ενισχύσεις ψίχουλα όποτε και όπως θέλουν δίνουν οι διοικούντες, και σ αυτό συμφώνησε πρόσφατα ο Σύλλογος.

— Στην ανυπόφορη κατάσταση στα καταστήματα, με την εντατικοποίηση και την πίεση από τη στοχοθεσία να οδηγεί τους συναδέλφους στο να σκέφτονται τη φυγή για να γλιτώσουν την υγεία τους. Τα νούμερα που ζητούν για πωλήσεις είναι εκτός πραγματικότητας και πλέον ανοιχτά μας λένε να προωθούμε τα προϊόντα στους πελάτες εκβιαστικά ή με ψέματα.

— Στη συνεχή περικοπή οργανικών θέσεων στις διευθύνσεις, με νέα οργανογράμματα και νέες διευθύνσεις να στήνονται για τους ειδικούς συνεργάτες.

— Στα ατέλειωτα ωράρια και τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες σε δίκτυο και διευθύνσεις. Η Τράπεζα εφαρμόζει όπως θέλει την ψηφιακή κάρτα με το νέο σύστημα, πχ στους τηλεργαζόμενους δεν ισχύει, ενώ δεν πληρώνει τις υπερωρίες στους συναδέλφους που λόγω φόρτου εργασίας μένουν παραπάνω και αποδεικνύεται κι από την ψηφιακή κάρτα.

Τους νοιάζει τόσο η Τράπεζα και η ταξική ειρήνη, που απεχθάνονται πλέον τους αγώνες και τις απεργίες. Δεν θέλουν να κάνουν ούτε απεργία για μαζικές προσλήψεις, που θα το υποστήριζε και η κοινωνία που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί λόγω του ελάχιστου πλέον προσωπικού.

Έφτασαν στο σημείο να μην προκηρύξουν απεργία ούτε στις 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα του Άδωνι Γεωργιάδη, και να στέλνουν μέιλ πχ στη Θεσσαλονίκη ότι

«δεν υπάρχει απεργία», για να απαντήσουν στα αιτήματα των συναδέλφων να μπορούν να απεργήσουν.

Αρνούνται ακόμη και το μέτωπο απέναντι στους πλειστηριασμούς, το μέτωπο με την κοινωνία απέναντι στις προμήθειες, τα χαράτσια, την άνοδο των επιτοκίων, την κακή εξυπηρέτηση.

Δυσφημίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, οδηγούν τον κόσμο στην απογοήτευση.

Η ελπίδα είναι στην αναγέννηση του συνδικαλισμού και τη δράση μας!

Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον για μας να έχουμε αυτό τον Σύλλογο.

Δεν μας αντιστοιχεί.

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε συνδικαλιστές που μας λένε πλέον ό,τι και η Διοίκηση, που πίσω από τις πλάτες μας παζαρεύουν τη χειροτέρευση των δικαιωμάτων μας, που οι ίδιοι παίρνουν προαγωγές κατ’ εξαίρεση και αποσπάσεις χρόνιες ακόμη και παραβιάζοντας τη βούληση των συναδέλφων και τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι πλέον επιτακτική.

Οι συνάδελφοι από την Αττική πρέπει να συμμετέχουν, να μετατρέψουμε τη συνέλευση από μια άχαρη παρέλαση συνδικαλιστών σε μια ζωντανή διαδικασία που θα πάρει αγωνιστικές αποφάσεις πώς θα ανακοπεί αυτή η επίθεση.

Πρέπει οι συνάδελφοι να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα, και να αποφασίσουμε συλλογικά πώς θα κόψουμε τη φόρα της Διοίκησης, πώς θα διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε!

Ως Πρόταση Προοπτικής θα καταθέσουμε πρόταση για απεργία μέσα στον Δεκέμβρη, με βασικό αίτημα 500 προσλήψεις μέσω κανονισμού εργασίας. Σας καλούμε να τη στηρίξετε.

Σας καλούμε να παραβρεθείτε μαζικά, για να καταψηφίσουμε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό! Η καταψήφιση των πεπραγμένων είναι μονόδρομος για να ανοίξει ο δρόμος άμεσα για έναν Σύλλογο αγωνιστικό και όχι συμβιβασμένο!

Εθνική Τράπεζα: Τι συμβαίνει με τα δάνεια

Νέα δεδομένα στα «κόκκινα δάνεια» της Εθνικής Τράπεζας.

Το “προτελευταίο βήμα” για την πλήρη εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της επιχειρεί η Εθνική Τράπεζα, προχωρώντας σε τιτλοποίηση ή πώληση πακέτου ενυπόθηκων μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 600 εκατ. ευρώ προ προβλέψεων.

Με την ταξινόμησή αυτού του πακέτου στα προοριζόμενα προς πώληση, τα συνολικά μη εξυπηρετούμενων ανοίγματα της τράπεζας στην Ελλάδα μειώνονται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Γι αυτά έχουν σχηματιστεί προβλέψεις περίπου 1 δισ. ευρώ. Ετσι τα καθαρά NPEs μετά από προβλέψεις, ανέρχονται σε μόλις 100 εκατ. ευρώ, ποσό που γρήγορα μπορεί να τακτοποιηθεί/εξαλειφθεί.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά. Η τράπεζα προκρίνει την τιτλοποίηση του και μπορεί να ζητήσει κρατική εγγύηση για τις ομολογίες πρώτης διαβάθμισης, με ένταξη στο πρόγραμμα “Ηρακλής ΙΙΙ”.

Σημειώνεται ότι η Εθνική περιμένει τη λήψη κρατικής εγγύησης για την προηγούμενη τιτλοποίηση ( Frontier II).

Εκτιμάται ότι η εγγύηση θα δοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Εθνική Τράπεζα: Έχετε λογαριασμό; Ετοιμαστείτε να πληρώσετε χαράτσι 48 ευρώ για αυτό τον λόγο

Το χέρι στην τσέπη θα βάλουν χιλιάδες πελάτες της Εθνικής Τράπεζας για το NBG Pay.

Σε επιστολή που έστειλε η Εθνική Τράπεζα σε πελάτη με επαγγελματικό λογαριασμό, αναφέρεται ότι θα υπάρξει νέο τέλος 48 ευρώ για το NBG PAY, αποδοχής, διαχείρισης και εκκαθάρισης συναλλαγών.

Αγαπητέ συνεργάτη

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και να σας ενημερώσουμε για την τροποποίηση των όρων της σε ισχύ σύμβασής σας με την NBG PAY όσον αφορά τις υπηρεσίες αποδοχής, διαχείρισης και εκκαθάρισης συναλλαγών με κάρτες συναλλαγών μέσω τερματικών σταθμών POS.

Συγκεκριμένα, με γνώμονα τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες αλλά και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της η NBG Pay θα προβεί σε τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της.

Ως εκ τούτου τίθεται σε ισχύ ετήσιο κόστος πρόσβασης και επικοινωνίας με το υπάρχον πληροφοριακό σύστημα ως εξής:

Χρέωση ποσού ύψους 48 ευρώ ανά πελάτη, μια φορά ετησίως στο τέλος κάθε ημερολογιακού μήνα. Οι λοιπές χρεώσεις βάσει της σύμβασής σας εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν.

Εθνική Τράπεζα: Συναγερμός – Τι έχει συμβεί

Στο στόχαστρο των απατεώνων βρέθηκαν οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας!

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έξαρση στην αποστολή ψεύτικων μηνυμάτων, μέσω των οποίων οι επιτήδειοι επιχειρούν να υφαρπάξουν τραπεζικούς κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε στα χρηματικά ποσά των λογαριασμών.

Αυτή τη φορά το μήνυμα (δείτε εικόνες) δήθεν από την Εθνική Τράπεζα ενημέρωνε όσους το έλαβαν πως η πρόσβαση στους λογαριασμούς έχει δήθεν ανακληθεί και ζητούσε από όσους το έλαβαν να πατήσουν ένα συγκεκριμένο Link για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους και να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους!

Πατώντας στο link ο λήπτης του μηνύματος βρίσκεται δήθεν σε περιβάλλον e-banking της ΕΤΕ, με μια προσεκτική ματιά όμως φαίνεται πως πρόκειται για προσπάθεια υποκλοπής κωδικών.

Οι κυβερνοαπατεώνες είναι ξεκάθαρο πως συνεχώς εφευρίσκουν όλο και περισσότερες νέες μεθόδους επίθεσης είτε μέσω μηνυμάτων SMS είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να παρασύρουν κάποιον στην απάτη τους να αυξάνονται δραματικά.

Μερικές από αυτές τις μεθόδους ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

  • Απατηλά μηνύματα με email και SMS (phishing ή ηλεκτρονικό ψάρεμα).
  • Eξαπάτηση μέσω αγγελιών για αγορά ή πώληση προϊόντων.
  • Εξαπάτηση για διαμεσολάβηση στη μεταφορά παράνομου χρήματος (money muling).
  • Εξαπάτηση με πρόφαση επιδιόρθωση υπολογιστή.
  • Επενδυτικές απάτες.