Εργασία την Κυριακή: Τι ισχύει με το «διπλό» και την προσαύξηση – Αυτά λέει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Εργασία την Κυριακή: Η εξαήμερη εργασία μπαίνει στο προσκήνιο με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έφερε και 24ωρη απεργία. Τι ισχύει τελικά; Πόσο θα αμείβεται ο εργαζόμενος; Τι λέει η τροπολογία;

«Θα γίνει χαμός για το ποιος δουλεύει την Κυριακή» τονίζει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή -μεταξύ άλλων- τις αντιδράσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προβλέπει τι ισχύει όταν ο εργαζόμενος με πενθήμερο δουλεύει Σάββατο ή Κυριακή.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τροπολογία έχει φέρει και μπερδέματα, καθώς δεν αποσαφηνίζεται ξεκάθαρα, με αποτέλεσμα να βασιζόμαστε κυρίως στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Η τροπολογία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε περιπτώσεις επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων συνεχούς λειτουργίας με σύστημα  εναλλασσόμενων βαρδιών, στις οποίες οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, δύναται να επιτρέπεται, η απασχόλησή τους κατά την έκτη (6η) ημέρα της εβδομάδας, εφόσον καταχωρίζεται από τον εργοδότη, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» (Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ) πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ώρες. Κατά την ημέρα αυτή δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο. Στον εργαζόμενο καταβάλλεται το ημερομίσθιο της έκτης (6ης) ημέρας, προσαυξημένο κατά σαράντα τοις εκατό (40%).

Η απασχόληση σύμφωνα με την παρ. 1 τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων, καθώς και της εφαρμογής των κανόνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται τα άρθρα 162 έως 179.

Δεν υπάγονται στο παρόν οι απασχολούμενοι σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.»

Προσέχοντας συγκεκριμένα, δεν αναφέρεται σαφώς η προσαύξηση του 75% που ίσχυε μέχρι σήμερα για όσους εργάζονται με πενθήμερο, αλλά μόνο η προσαύξηση του 40%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το 40% είναι προσαύξηση στο 75% της προσαύξησης, μιλάμε δηλαδή για υπερδιπλάσια αμοιβή για Κυριακή.

Όλα αυτά, ωστόσο, θα φανούν στην πράξη.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα επιτρέπεται να εργάζονται και Κυριακή οι «βιομηχανίες τροφίμων – αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού ….οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο. Αυτό το κάναμε διότι με οικονομοτεχνική μελέτη που κατατέθηκε στο γραφείο μας αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή».

Να σημειωθεί ότι 7 ημέρες εργάζονται λίγες επιχειρήσεις την Ελλάδα που έχουν σχέση με ασφάλεια, την ομαλή κοινωνική ζωή ή είναι «συνεχούς πυράς» και δεν μπορούν να κλείσουν (π.χ. Θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ). Γι αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχει η πρόβλεψη τα 4ης βάρδιας: 3 για την καθημερινη-8ωρη λειτουργία και από δύο 12ωρα το Σαββατοκύριακο.

Έστω και εάν κριθεί ότι οι βιομηχανίες τροφίμων είναι αναγκαίες για την… εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας και την κάλυψη… στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, τότε: πώς θα αμείβονται αυτοί οι άνθρωποι;

Γεωργιάδης: Θα γίνει χαμός για το ποιος θα δουλεύει Κυριακή

Στο υπό συζήτηση στη Βουλή εργασιακό νομοσχέδιο και τα αντιπολιτευτικό πυρά που κάνουν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα, κατάργηση του οκτάωρου και του πενθήμερου αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τόνισε αρχικά πως θεωρεί το ΚΚΕ τον πραγματικό σοβαρό ιδεολογικό του αντίπαλο, ενώ σημείωσε πως «άλλωστε, στη χθεσινή απεργία τα μόνα σωματεία που είχαν κάποιου είδους αντίδραση ήταν του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ».

«Ας υποθέσουμε ότι ο κακός Γεωργιάδης καταργεί το πενθήμερο και το οκτάωρο. Εάν το έκανα στ’ αλήθεια, πιστεύετε ότι χθες η εικόνα αυτών των δήθεν τεράστιων απεργιακών κινητοποιήσεων θα ήταν αυτή που είδατε; Γιατί φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι όλο το χθεσινό ήταν ένας τραγέλαφος για τον συνδικαλισμό, ήταν κωμωδία. Διακήρυσσαν απεργίες οι πάντες και των πάντων, θα πω μόνο μερικά νούμερα. Στην ΟΙΕΛΕ, στην Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που κήρυξαν απεργία, σε 9.000 μέλη απήργησαν 30 άτομα.

Στην ΑΔΕΔΥ είναι ακόμα χειρότερα, σε 350.000 δημοσίους υπαλλήλους απήργησαν περίπου 100. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς που ταλαιπώρησαν τόσο πολύ τον κόσμο, διέκοψαν την απεργία κατά τη διάρκεια της μέρας», επισήμανε ο υπουργός.

«Πιστεύετε στα σοβαρά ότι αν κάποιος καταργούσε το πενθήμερο και το οκτάωρο, η κοινωνία θα αντιδρούσε με αυτήν την αδιαφορία; Θα ήταν τρομακτικό εάν κάποιος καταργούσε το οκτάωρο και το πενθήμερο και η κοινωνία αδιαφορούσε», συμπλήρωσε. «Ο λόγος που απέτυχαν παντελώς και έγιναν ρεζίλι των σκυλιών όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και των άλλων είναι διότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ούτε το οκτάωρο καταργείται, ούτε το πενθήμερο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Εξήγησε δε ότι αυτό που γίνεται είναι ότι νομοθετείται λέξη προς λέξη ένα τμήμα της ευρωπαϊκής οδηγίας, το οποίο είναι υποχρεωμένη η χώρα μας να ενσωματώσει, που λέει ότι ένας εργαζόμενος που έχει μια κύρια σύμβαση δεν μπορεί να δεχθεί απαγόρευση να κάνει και μία δεύτερη σύμβαση σε δεύτερο εργοδότη.

«Δηλαδή, η ευρωπαϊκή οδηγία θεωρεί τη δυνατότητα του εργαζομένου να δουλεύει σε παράλληλη απασχόληση ως ένα αναφαίρετο δικαίωμά του», είπε χαρακτηριστικά. σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105.8.

Η έκτη μέρα εργασίας αναλυτικά

Κατ’ εξαίρεση απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που δεν είναι εκ φύσεως συνεχούς λειτουργίας και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας

1. Σε περιπτώσεις επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων, που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, αλλά είναι δυνατόν να λειτουργούν κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο, επί είκοσι τέσσερις (24) ώρες, με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών, και στις οποίες οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, επιτρέπεται η απασχόληση των εργαζομένων κατά την έκτη (6η) ημέρα της εβδομάδας. Η ειδική αυτή συνθήκη γνωστοποιείται από τον εργοδότη στην Επιθεώρηση Εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο και υπόκειται σε έλεγχο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

2. Η απασχόληση κατά την έκτη (6η) ημέρα της εβδομάδας καταχωρίζεται από τον εργοδότη, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» (Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ) πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.

3. Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ώρες. Κατά την ημέρα αυτή δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο. Στον εργαζόμενο καταβάλλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής, προσαυξημένο κατά σαράντα τοις εκατό (40%).

4. Δεν υπάγονται οι απασχολούμενοι σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα στη δυνατότητα απασχόλησης εργαζομένων κατά την ημέρα Κυριακή και κατά τις ημέρες αργίας προστίθενται:

– Εκπαιδευτικών κέντρων πιλότων, πληρωμάτων και τεχνικών αεροσκαφών, καθώς και εκπαιδευτικών κέντρων προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών, εφόσον εξυπηρετούν επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν επί είκοσι τέσσερις (24) ώρες ημερησίως και επτά (7) ημέρες την εβδομάδα.

– Βιομηχανίας τροφίμων.

– Εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, παραγωγής αναψυκτικών και παρασκευής προϊόντων εμφιάλωσής τους.