Επίδομα ΟΑΕΔ 1.000 ευρώ για εργαζόμενους – Πού και πώς κάνετε αίτηση

Επίδομα ΟΑΕΔ 1.000 ευρώ: Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπορούν να κάνουν αίτηση για επίδομα ΟΑΕΔ έως 1.000 ευρώ. Ποιους αφορά.

Σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αίτηση για να συμμετέχουν σε πρόγραμμα που δίνει επίδομα ΟΑΕΔ που θα φτάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Αφορά, όλους τους εργαζόμενους, σε οποιοδήποτε κλάδο, άνω των 18 ετών, είτε έχουν μερική απασχόληση, είτε είναι σε σύμβαση πλήρους απασχόλησης, είτε σε εποχική απασχόληση και παίρνουν το εποχικό επίδομα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το νέο voucher αφορά το έργο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας (50-250 ώρες)
 • Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ
 • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% των συνολικών ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους πάροχους κατάρτισης (ΚΕΚ) και να δηλώσουν ενδιαφέρον για εγγραφή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα. Επίσης, δεν υπάρχει διαφορά αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Βασικές προϋποθέσεις για τους δικαιούχους είναι:

 • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
 • Hλικία άνω των 18 ετών
 • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα.

Παράταση στα voucher 200 ευρώ για laptop και tablet

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, η δυνατότητα εξαργύρωσης του voucher 200 ευρώ από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ».

Το voucher δικαιούνται να λάβουν δύο κατηγορίες πολιτών: οι εκπαιδευτικοί και οι πυρόπληκτοι. Δείτε αναλυτικά τους δικαιούχους παρακάτω:

 • εκπαιδευτικοί και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία
 • οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Όλοι οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησης που υπέβαλλαν και μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο που θα δηλώσουν. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να δουν άμεσα το αποτέλεσμα της αίτησής τους (έγκριση ή απόρριψη), ενώ οι πυρόπληκτοι θα πρέπει να υποβάλλουν κάποια δικαιολογητικά προς έλεγχο και θα αναμένουν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης σε δεύτερο χρόνο.

Εφόσον η αίτηση απορριφθεί, δίδεται κατά περίπτωση και μόνο για δυνητικούς δικαιούχους του που ανήκουν στην κατηγορία των πυρόπληκτων, η δυνατότητα υποβολής αιτήματος επανεξέτασης.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα πατώντας εδώ (θα χρειαστείτε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο Taxisnet).

Τι είναι το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Με σκοπό την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου, μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», επενδύονται 140 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα υπό υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία χρησιμοποιούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Εποχικό επίδομα έως 1.100 ευρώ: Μέχρι πότε η αίτηση

Παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα που δέχεται αιτήσεις για το εποχικό επίδομα της ΔΥΠΑ που κυμαίνεται από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ. Η ηλεκτρονική αίτηση είναι πλέον διαθέσιμη, ενώ τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα χρήματα καταβάλλονται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε χρονιάς.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο gov.gr πατώντας εδώ.

Επιλέξτε την Είσοδο στο σύστημα, στην περίπτωση όπου έχετε ήδη εγγραφεί στις νέες υπηρεσίες της ΔΥΠΑ, αφού πρώτα πληκτρολογήσετε την Ονομασία και το Συνθηματικό χρήστη που χρησιμοποιείτε.

Εάν δεν έχετε εγγραφεί, τότε μπορείτε με κωδικούς Taxisnet αρκεί να έχετε και τον ΑΜΚΑ σας. Στη συνέχεια, ακολουθείτε τα εξής βήματα:

 • Επιλέγετε Εργασία και ασφάλιση
 • Επιλέγετε Ανεργία
 • Επιλέγετε Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ
 • Από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι για εποχικό επίδομα

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα:

οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, χορευτή-μέλους οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης, μέχρι και τις 10/9/2022, που, κατά το έτος 2021, ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2022, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2022 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2022 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.