Πολλαπλά είναι τα πλήγματα της ΕΛΑΣ σε όσους διαμοιράζουν παράνομα συνδρομητικά κανάλια, αφού ο ένας μετά τον άλλο «πειρατή» πέφτει στην τσιμπίδα της. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό είχαν εξαρθρώσει τεράστιο κύκλωμα με χιλιάδες Έλληνες συνδρομητές.
Στην νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται πως η «τσιμπίδα» των Αρχών έπιασε έναν 54χρονο «πειρατή», ο οποίος διαμοίραζε παράνομα εικόνα ποδοσφαιρικών αγώνων.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται:
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με παράνομο διαμοιρασμό τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών και ειδικότερα για παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων, χωρίς άδεια από την αποκλειστικά δικαιούχο εταιρία.
Κατόπιν μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας και ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων διακριβώθηκε η εμπλοκή του 54χρονου στην υπόθεση, ενώ από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
συσκευή κινητής τηλεφωνίας και
Η/Υ, στον οποίο εντοπίσθηκαν διαδικτυακές εφαρμογές που έδιναν τη δυνατότητα θέασης συνδρομητικών καναλιών, χωρίς καταβολή της νόμιμης συνδρομής αλλά και δυνατότητα διαμοιρασμού αυτών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Σκάει σκάνδαλο μεγατόνων στο Δημόσιο τις επόμενες μέρες: Δείτε τι έχει συμβεί
Ακόμα και τις 25.000 με 30.000 μπορεί να φτάσει το ποσό που ζητά πίσω το Δημόσιο από συνταξιούχους που εξακολουθούν να εργάζονται και μετά την συνταξιοδότησή τους σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το Δημόσιο, μάλιστα, επικαλείται για αυτή την σκανδαλώδη κίνηση ένα νόμο που επικαλείται το Δημόσιο ψηφίστηκε το 2015 και η ερμηνεία του έγινε καθυστερημένα, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο λόγος που η απόφαση αυτή ήρθε ξανά στην επιφάνεια είναι η πρόσφατη εγκύκλιος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τι προβλέπει αυτός ο νόμος.
Συνοπτικά οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που συνταξιοδοτήθηκαν και συνέχισαν να δουλεύουν, λαμβάνοντας μισθό αντίστοιχο του κλιμακίου που βρίσκονταν κατά την συνταξιοδότησή τους, καλούνται τώρα να επιστρέψουν χρήματα, γιατί η ερμηνεία που δίνεται στο νόμο, θέλει τον συνταξιούχο να πρέπει να αμείβεται με το εισαγωγικό κλιμάκιο.
Αν όντως γίνει αυτό μιλάμε για ένα σκάνδαλο μεγατόνων με απίστευτες προεκτάσεις για χιλιάδες εργαζόμενους, που μπορεί να οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στο Euro2day.gr ο Δικηγόρος Θάνος Μπούρλος, λέγοντας πως η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια, κατά κύριο λόγο με αφορμή μια εγκύκλιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 09-06-2023, που καλεί τους απασχολούμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να δηλώνουν υπεύθυνα, σε εξάμηνη βάση, τυχόν πρόσθετες αμοιβές και εισοδήματα που λαμβάνουν από άλλες θέσεις εργασίας (εντός ή/και εκτός δημοσίου) ή και από συντάξεις. Η εγκύκλιος αναφέρεται στο άρθρο 11 του ενιαίου μισθολογίου (ν. 4354) που ψηφίστηκε το 2015 και στην παράγραφο 4 ορίζει ότι: απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση προϋπηρεσιών, είναι να μην έχουν χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση καμιάς άλλης οικονομικής παροχής ή για την αναγνώριση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Όπως επισημαίνει ο εξειδικευμένος δικηγόρος, λαμβάνοντας υπόψη αφ’ ενός μεν ότι δεν είχαν (και δεν έχουν μέχρι σήμερα) δοθεί σαφείς κεντρικές ερμηνευτικές οδηγίες στους οικείους εργοδοτικούς φορείς, αφ’ ετέρου δε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, δεν ήταν ρητή υποχρέωση του εργαζόμενου να ενημερώνει τον εργοδότη του για το γεγονός της συνταξιοδότησής του, γίνεται αντιληπτό ότι, πληθώρα εργαζομένων έρχονται, αιφνιδιαστικά και ανυπαίτια, αντιμέτωποι με την ραγδαία μείωση των αποδοχών τους, καθώς και την αναζήτηση από αυτούς ενίοτε υπέρογκων ποσών.
Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, έφτασε μέχρι το γραφείο το υπ. Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δέχεται εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις για να μην γίνει δεκτή η αναδρομική ισχύ.
«Φακέλωμα»: Έκτακτη ανακοίνωση για χιλιάδες ΑΦΜ
Ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τα ΑΦΜ. Τι θα συμβεί αυτόματα από την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.
Αυτόματα και χωρίς καμία ενέργεια από τους γονείς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων δίνει ΑΦΜ σε εξαρτώμενα ανήλικα άγαμα τέκνα, άνω των 12 ετών.
Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, οι ανήλικοι που έχουν ή θα έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31/12/2023, θα αποκτήσουν ΑΦΜ, αυτόματα, με βάση τα στοιχεία των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του 2022 και τα στοιχεία ΑΜΚΑ των γονέων, όπως επαληθεύονται από το Μητρώο Πολιτών.
H ταυτοποίηση των ανηλίκων και των γονέων τους επιτυγχάνεται μέσω ειδικής διαλειτουργικότητας που αναπτύχθηκε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), και ανταλλαγής δεδομένων με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω ενέργεια από τους γονείς των παιδιών.
iPhone και Android γίνονται ένα! Η ανακοίνωση που ταράζει
Μία συγκλονιστική αλλαγή θα έρθει για τους χρήστες iPhone και Android. Η αλλαγή θα αφορά στα sms που στέλνουν οι χρήστες των εταιρειών.
Η ανταλλαγή ενός sms ανάμεσα σε έναν χρήστη iPhone και σε έναν χρήστη κινητού Android χρεωνόταν κανονικά, ενώ δεν ίσχυε το ίδιο για τους χρήστες ανάμεσα στα iPhone, οι οποίοι αντάλλαζαν sms εντελώς δωρεάν.
Πλέον, σε λίγο καιρό και οι χρήστες iPhone και Android θα κάνουν το ίδιο, δηλαδή, δεν θα χρεώνονται. Προϋπόθεση να είναι και οι δύο συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, η υποστήριξη του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, θα προστεθεί εντός του 2024 στις ήδη υπάρχουσες συσκευές, μέσω αναβάθμισης.
«Προς τα τέλη του επόμενου έτους θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal πρότυπο το οποίο εκδίδει η GSM Association. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή τα MMS.
»Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple», προσθέτει η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται έπειτα από χρόνιες πιέσεις της Google, της Samsung αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποστηριχθεί από τον κολοσσό αυτό το σύστημα, καθώς πλέον είναι το πιο διαδεδομένο.
Μέχρι τώρα ουσιαστικά η Apple, παρείχε αυτή την δυνατότητα μόνο στους δικούς της χρήστες, την εναλλαγή δηλαδή δωρεάν μηνυμάτων, και έμεναν εκτός οι χρήστες Android.
Με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος, η αλληλεπίδραση των χρηστών Android και iPhone, θα είναι περίπου ίδια με αυτή στο iMessage, προσφέροντας δυνατότητας όπως, οι ειδοποιήσεις παράδοσης («διαβάστηκε»), η ένδειξη ότι πληκτρολογεί ο χρήστης, η καλύτερη ποιότητα βίντεο και φωτογραφίας, ενώ θα προστεθεί και η δυνατότητα κοινοποίησης της τοποθεσίας.