Δυσάρεστα νέα για εκατομμύρια Αθηναίους: Έγινε γνωστό πριν τον Νοέμβριο

Λουκέτο μπήκε σε ένα χώρο διασκέδασης, χαράς και γέλιου για χιλιάδες παιδιά. Η είδηση για το κλείσιμο είχε περάσει στα «ψιλά» και μέσα από ένα βίντεο του Upstories καταλάβαν χιλιάδες Αθηναίοι πως η οδός Κηφισίας δεν θα είναι πια η ίδια.

Χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο περνούσαν ευχάριστες στιγμές στο λούνα παρκ Αηδονάκια στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Δαχτυλίδι της Κηφισίας. Όμως εδώ και λίγους μήνες το λούνα παρκ έχει κλείσει οριστικά, αφού δεν διέθετε εδώ και 11 χρόνια άδεια λειτουργίας.

Δείτε το βίντεο και κάντε μια ιστορική και νοσταλγική διαδρομή αναμνήσεων στα εμβληματικά Louna Park της Αττικής που δεν υπάρχουν πια.

Γιατί έκλεισαν τα Αηδονάκια;

Το λούνα πάρκ έκλεισε από τον Μάιο, όταν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαπίστωσε πως λειτουργούσε με άδεια που της χορηγηθεί το 2006 και είχε λήξει.

Από τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών διαπιστώθηκε ότι μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας της το 2001, αυτή δεν μπορούσε να ανανεωθεί πόσω μάλλον να της χορηγηθεί νέα, καθώς υπάρχουν κατοικίες σε απόσταση μικρότερη των 150 μ. Η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, από το 2001 έως το 2006, εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών και δικαστικών διενέξεων.

«Η ΕΑΔ εξέδωσε αυτεπάγγελτα Εντολή Ελέγχου της νομιμότητας αδειοδότησης και λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ, όταν κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε στο Λούνα Παρκ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί βάσει άδειας λειτουργίας που είχε χορηγηθεί το 2006, η χρονική ισχύς της οποίας έχει λήξει.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, η ύπαρξη νόμιμων κατοικιών σε αποστάσεις μικρότερες των 150 μ. (εφαπτόμενες στο Λούνα Παρκ και σε απόσταση έως 14 μ.) και λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. 7034/1298/2000 ΚΥΑ, η ελάχιστη απόσταση λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία (πρώτη και δευτερεύουσα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μ., καθιστά σαφές πως μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας της το 2001, αυτή δεν μπορούσε να ανανεωθεί, πολλώ δε μάλλον να της χορηγηθεί νέα.

Η επιχείρηση Λούνα Παρκ, επί μία περίπου πενταετία, από το 2001 έως το 2006 λειτούργησε άνευ νόμιμης άδειας λειτουργίας εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών, διοικητικών κωλυσιεργιών και δικαστικών διενέξεων. Επιπλέον δε, το 2002, το ΣτΕ είχε κρίνει και απορρίψει την αναστολή εκτέλεσης της διακοπής λειτουργίας της, και η σφράγισή της ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, από το τότε Γραφείο Υπουργού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, το πρώην Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και τη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Καίτοι των προαναφερόμενων, το 2006 ο Δήμος προχώρησε μη νόμιμα στη χορήγηση της ελεγχόμενης άδειας λειτουργίας.

Στις 20-07-2011, αρμόδιο αστυνομικό όργανο διαπίστωσε ότι το Λούνα Παρκ λειτουργούσε άνευ αδείας αρμόδιας Αρχής καθώς η ισχύς της άδειας του 2006 είχε λήξει. Έκτοτε και έως τον Απρίλιο του 2022, για 11 χρόνια, η επιχείρηση λειτουργούσε βάσει απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης της, παρά τις λοιπές παραβάσεις των όρων της άδειας που είχαν διαπιστωθεί από Υπηρεσίες του Δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Από την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2022 και ως την αυτεπάγγελτη έναρξη του ελέγχου της ΕΑΔ, το Λούνα Παρκ λειτουργούσε μη νόμιμα, καθώς πρώτον δε διέθετε άδεια λειτουργίας εν ισχύ και δεύτερον λειτουργούσε έως τότε βάσει της προμνησθείσας απόφασης αναστολής εκτέλεσης της σφράγισής του η οποία ίσχυε έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου.

Λουκέτο σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ: Δείτε ποιο είναι και τι έχει συμβεί

Σούπερ μάρκετ: Αυλαία για τη «Γέγος», μετά τη διπλή εξαγορά των Σούπερ μάρκετ από Σκλαβενίτη, Μασούτη. Τα Σούπερ μάρκετ Γέγος ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες Σκλαβενίτης (4 καταστήματα) και Μασούτης (2 καταστήματα). Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

«Μετά από 51 χρόνια ιστορίας η αυλαία έπεσε. Τα Σούπερ μάρκετ Γέγος ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες Σκλαβενίτης (4 καταστήματα) και Μασούτης (2 καταστήματα). Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, προμηθευτές, στα μέλη του ΕΛΟΜΑΣ καθώς και σε όλο το προσωπικό μας που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους. Κάθε τέλος μια νέα αρχή!». Με αυτό το μήνυμα στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ο κ. Ευάγγελος Γέγος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αλυσίδας Σούπερ μάρκετ «Γέγος», σήμανε τη μετάβαση της εταιρείας στους νέους ιδιοκτήτες.

Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα «Μασούτης» και στην αλυσίδα «Γέγος», η οποία προβλέπει ότι τα καταστήματα Σούπερ μάρκετ  της δεύτερης σε Αργυρούπολη και Κερατέα περνούν στον έλεγχο της πρώτης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2022 είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα «Γέγος» και στη «Σκλαβενίτης», βάσει της οποίας η δεύτερη εξαγόρασε τα τέσσερα από τα έξι καταστήματα της πρώτης και συγκεκριμένα τα καταστήματα στο Πόρτο Ράφτη, στη Λούτσα και στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.

Τελικά και τα άλλα δύο καταστήματα της αλυσίδας άλλαξαν ιδιοκτήτη, καταλήγοντας, όπως προαναφέρθηκε, στη «Μασούτης».

Η εταιρεία «Γέγος» ιδρύθηκε το 1971 από τρεις συνεταίρους με στόχο να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στο Πόρτο Ράφτη και με την πάροδο των χρόνων την εταιρεία ανέλαβαν τα παιδιά των ιδρυτών και την επέκτειναν με επιτυχία σε άλλες περιοχές των Μεσογείων.

Το 2021 ο κύκλος εργασιών της «Γέγος» διαμορφώθηκε σε 19,07 εκατ. ευρώ έναντι 20,5 εκατ. ευρώ το 2020 με το καθαρό αποτέλεσμα, μετά από φόρους, να είναι κέρδη ύψους 719.548 ευρώ.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 4,2 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη εξαγορά στην οποία προβαίνει η αλυσίδα «Μασούτης» μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους.

Στις αρχές του 2022 η «Μασούτης» είχε προχωρήσει στην εξαγορά της αλυσίδας ΣΥΝΚΑ, μπαίνοντας στην αγορά της Κρήτης, αλλά αποκτώντας και σημαντικό αριθμό καταστημάτων σε νησιωτικές τουριστικές περιοχές, ακολούθησε η εξαγορά της μικρής τοπικής αλυσίδας «Αφοί Ιωάννου Δεναξά» και στη συνέχεια η εξαγορά 10 καταστημάτων της Family Supermarket A.E. στη Βόρεια Ελλάδα.