Δείτε τι κάνουν στο λογαριασμό σου: Απίστευτη ληστεία στο Instagram

Instagram: Θα μπορούσε το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram, να μην έχει… αετονύχηδες; Φυσικά και όχι!

Σύμφωνα με ένα report του Motherboard, διάφοροι διαδικτυακοί εγκληματίες, για 60 δολάρια μπορούν να κάνουν ban οποιονδήποτε λογαριασμό Instagram επιλέξεις εσύ, ή κάποιες φορές ζητούν ακόμη περισσότερα χρήματα, για να βοηθήσουν τους χρήστες στόχους, να ανακτήσουν την πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας είναι απλή. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός verified account για να προσποιηθεί τον στόχο (το όνομα, τη φωτογραφία κλπ) και στη συνέχεια προβαίνουν στο report του στόχου, ότι είναι ένας fake λογαριασμός που προσποιείται κάποιον άλλον. Από τη στιγμή που ο στόχος – θύμα έχει ως φωτογραφία προφίλ το πρόσωπό του η μέθοδος λειτουργεί.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες βοήθειας και υποστήριξης στους χρήστες, σε περίπτωση που ο λογαριασμός τους μπλοκαριστεί και ζητούν από 3.500 δολάρια – 4.000 δολάρια. Ορισμένοι, τόνισαν ότι έλαβαν προσφορές βοήθειας για να ανακτήσουν το λογαριασμό τους, αμέσως μόλις αυτός απενεργοποιήθηκε και ότι συχνά ο λογαριασμός που έκανε το report ακολουθούσε τον λογαριασμό του Instagram που πρόσφερε τη βοήθεια.

Instagram: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν μπλοκάρουν το λογαριασμό σου

Αν ο λογαριασμός σας στο Instagram απενεργοποιήθηκε, θα δείτε ένα ενημερωτικό μήνυμα όταν προσπαθήσετε να συνδεθείτε. Οι λογαριασμοί που δεν ακολουθούν τους Κανόνες της κοινότητας ή τους Όρους χρήσης μπορεί να απενεργοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

Προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τους Κανόνες της κοινότητας και να ελέγξετε τις δημοσιεύσεις σε όλους τους λογαριασμούς που έχετε δημιουργήσει. Σημειώστε ότι μπορεί να διαγράψουμε οριστικά ένα λογαριασμό που παραβιάζει επανειλημμένα τους Κανόνες της κοινότητας ή τους Όρους χρήσης.

Αν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας απενεργοποιήθηκε κατά λάθος, μπορείτε να κάνετε ένσταση ως εξής: ανοίξτε την εφαρμογή, συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αν δεν δείτε το μήνυμα απενεργοποίησης, ίσως έχετε πρόβλημα σύνδεσης. Αν ο λογαριασμός σας διαγράφηκε από εσάς ή από κάποιον άλλο με τον κωδικό σας, δεν μπορείτε να τον επαναφέρετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό με την ίδια διεύθυνση email. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα χρήστη.

Instagram: To μεγάλο σκάνδαλο

Παράλληλα, μια σποκαλυπτική έρευνα για τα όσα συμβαίνουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έφερε στο φως πώς αλγόριθμοι του Instagram ωθούν έφηβα κορίτσια σε επικίνδυνες πρακτικές. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή για τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Σε περίπου έξι εβδομάδες οι εταιρείες θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν μια νέα αυστηρή σειρά κανόνων που θα τεθούν σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με νέα έρευνα που εξετάζει τη σχέση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την παιδική εμπειρία, αλγόριθμοι του Instagram ωθούν κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία να υιοθετήσουν επικίνδυνες για το σώμα τους πρακτικές.

Οι αλγόριθμοι βομβαρδίζουν τα νεαρά κορίτσια με περιεχόμενο που σχετίζεται με απώλεια βάρους και δίαιτες express ενώ φωτογραφίες γυναικών με αψεγάδιαστα σώματα – τα οποία όμως είτε έχουν υποστεί photoshop είτε είναι αποτέλεσμα πλαστικών επεμβάσεων – εμφανίζονται συνεχώς στην αρχική τους.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα διεξήχθη από την Revealing Reality και το Ίδρυμα 5Rights, στόχος του οποίου είναι η επιβολή αυστηρότερου νομικού πλαισίου αναφορικά με τους διαδικτυακούς ελέγχους σε παιδιά και νέους.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τον Guardian, δημιούργησαν μια σειρά από ψεύτικα προφίλ εφήβων που παρέπεμπαν όμως, σε πραγματικούς χρήστες. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τους ίδιους ακριβώς λογαριασμούς που ακολουθούσαν οι έφηβοι εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα.

Άρχισαν να κάνουν likes σε συγκεκριμένες δημοσιεύσεις σχετικές με το σώμα, τις δίαιτες κτλ. προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο γρήγορα ο αλγόριθμος του Instagram θα ξεκινούσε να προωθεί δυνητικά επικίνδυνο περιεχόμενο στην καρτέλα «εξερεύνηση» του ιστότοπου.

Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την καρτέλα, το Instagram προωθεί αναρτήσεις διαφόρων χρηστών που δεν είναι απαραίτητο παρ’ όλα αυτά ότι ο χρήστης ακολουθεί.

Όμως, ο αλγόριθμός θυμάται το μοτίβο του περιεχόμενου που αρέσει σε κάθε χρήστη για αυτό και στη συγκεκριμένη καρτέλα του εμφανίζει φωτογραφίες και περιεχόμενο που πιστεύει ότι μελλοντικά μπορεί να του ταιριάζει.

Ένα από τα προφίλ που δημιούργησαν οι ερευνητές, ενός 17χρονου κοριτσιού, έκανε like σε μια ανάρτηση ενός brand με είδη αδυνατίσματος που εμφανίστηκε στην καρτέλα εξερεύνησης Instagram.

Στη συνέχεια ακολούθησε έναν λογαριασμό που της είχε προταθεί αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία που έδειχνε «το πριν και μετά από την απώλεια βάρους» της.

Αυτές οι δύο ενέργειες ήταν αρκετές για να αλλάξουν ριζικά το υλικό που προτάθηκε στην ψεύτική έφηβη στο Instagram. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στην καρτέλα «εξερεύνηση» ξαφνικά, εμφανίστηκαν πολύ περισσότερες δημοσιεύσεις που σχετίζονταν με συμβουλές για το σώμα, απώλεια βάρους, δίαιτες και άσκηση.

Το υλικό συχνά περιείχε «φαινομενικά επεξεργασμένο – παραμορφωμένο σχήμα σώματος». Οι ερευνητές επανέλαβαν το πείραμα και για το προφίλ ενός πραγματικού 14χρονου αγοριού.

Διαπίστωσαν πως η καρτέλα εξερεύνησης του Instagram άρχισε να πλημμυρίζει με φωτογραφίες μοντέλων – ανδρών και γυναικών – πολλά από τα οποία φαίνεται να έχουν επέμβει χειρουργικά στο σώματος προκειμένου να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν.

Το Instagram γνώριζε καλά ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί ανήκαν σε εφήβους.

Η Λέιντι Μπίμπαν Κίντρον, πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης, δήλωσε ότι ήταν «ο εγγενής σχεδιασμός των μηχανών πρότασης που χρησιμοποιούνται από κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram που μπορεί να επιδεινώσει κοινωνικά ζητήματα για τους εφήβους».

Μάλιστα, η ίδια ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, από την ύπαρξη «αυτοματοποιημένων μονοπατιών» που οδηγούν παιδιά και εφήβους σε τέτοιες εικόνες και πρότυπα. Ακόμη, σύμφωνα με τον Guardian, η επίτροπος των παιδιών για την Αγγλία, δήλωσε: «Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και περιεχόμενο που είναι ακατάλληλα για αυτά στον κόσμο εκτός σύνδεσης. Το ίδιο ακριβώς οφείλουμε να εφαρμόσουμε και στο διαδικτυακό κόσμο».

Παρ’ όλα αυτά, ο ιστότοπος αποφάσισε πρόσφατα να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονταν με τις λειτουργίες αναζήτησης και το περιεχόμενο ατόμων που έπασχαν από νευρική ανορεξία, μετά έντονες αντιδράσεις γονέων και ειδικών – με την εταιρεία τεχνολογίας να τοποθετεί προειδοποιητικές ετικέτες σε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου υλικού προ-ανορεξίας.

Η συγκεκριμένη έρευνα όμως, έρχεται σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή για τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίπου έξι εβδομάδες, οι εταιρείες θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν μια νέα αυστηρή σειρά κανόνων που θα τεθούν σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια προσπάθεια να οικοδομηθεί «ένα ασφαλές για τα παιδιά Διαδίκτυο».

Instagram: Το απόλυτο κόλπο που δεν ξέρει κανείς

Ένα κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν έχει το Instagram, με το οποίο μπορείς να δεις το story κάποιου χωρίς να φαίνεται πως το έχει δει!

Τα Instagram stories είναι ένας εύκολος τρόπος για να βλέπει κανείς τις νέες εξελίξεις στη ζωή διάφορων ανθρώπων.

Από φίλους και παλιούς συμμαθητές, μέχρι και… πρώην, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα stories για να «παρακολουθούν» τα νέα των ανθρώπων που τους ενδιαφέρουν.

Τι γίνεται, όμως, εάν θέλεις να βλέπεις stories στο Instagram, χωρίς να το γνωρίζουν τα άτομα που τα ανάρτησαν;

Παρακάτω θα βρεις τέσσερις τρόπους για να πετύχεις ακριβώς αυτό.

Πρώτος τρόπος

Ίσως ο πιο απλός τρόπος για να δει κανείς κρυφά τα Instagram stories που τον ενδιαφέρουν είναι η χρήση της λειτουργίας πτήσης.

Απλά άνοιξε την εφαρμογή του Instagram και άφησέ την να «φορτώσει» για μερικά δευτερόλεπτα όλα τα stories στην αρχική σου σελίδα.

Στη συνέχεια, βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης και πήγαινε πίσω στην εφαρμογή για να δεις τα stories που θέλεις.

Καθώς το τηλέφωνό σου δεν θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ούτε το Instagram, αλλά ούτε και το άτομο που ανέβασε την ιστορία δεν θα ειδοποιηθεί.

Δεύτερος τρόπος

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος για να ρίξεις μια κρυφή ματιά στις ιστορίες των ατόμων που ακολουθείς, είναι ο εξής αλλά θέλει προσοχή και «χειρουργικές» κινήσεις για να επιτύχεις τον στόχο: Πατάς στην αμέσως προηγούμενη ή την αμέσως επόμενη ιστορία από αυτή που θες. Τότε, σέρνεις προς τα πίσω ή προς τα μπρος το δάχτυλο του χεριού σου σιγά-σιγά και αρχίζει να εμφανίζει το επίμαχο στόρι. Προσοχή, μην πάρεις το δάκτυλό σου από την οθόνη γιατί θα φανεί σαν να το διάβασες. Και καλύτερα να κάνεις ένα τσεκ πριν πας σε αυτά που «καίνε».

Τρίτος τρόπος

Μια επέκταση του Google Chrome, ονόματι «Chrome IG Story», μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να βλέπεις τα stories που επιθυμείς, χωρίς να αφήνεις πίσω κανένα απολύτως ίχνος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την επέκταση. Προσοχή όμως, αυτή τη μέθοδο μπορείς να τη χρησιμοποιείς μόνο όταν έχεις μπει στο Instagram μέσα από κάποιον browser και όχι από την εφαρμογή.

Τέταρτος τρόπος

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εάν θέλεις να περάσεις απαρατήρητος όταν παρακολουθείς ιστορίες στο Instagram.

Για τους χρήστες κινητών Apple, μια από τις πιο αξιόπιστες είναι η «Repost Stories», την οποία μπορεί να βρει εύκολα κανείς στο App Store. Όσοι διαθέτουν συσκευές Android, μπορούν να επιλέξουν την εφαρμογή «BlindStory» από το Google Play.