Το απόλυτο κόλπο στο Instagram που δεν ξέρει κανείς: Δείτε ποιο είναι

Instagram: Ένα κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν έχει το Instagram, με το οποίο μπορείς να δεις το story κάποιου χωρίς να φαίνεται πως το έχει δει!

Τα Instagram stories είναι ένας εύκολος τρόπος για να βλέπει κανείς τις νέες εξελίξεις στη ζωή διάφορων ανθρώπων.

Από φίλους και παλιούς συμμαθητές, μέχρι και… πρώην, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα stories για να «παρακολουθούν» τα νέα των ανθρώπων που τους ενδιαφέρουν.

Τι γίνεται, όμως, εάν θέλεις να βλέπεις stories στο Instagram, χωρίς να το γνωρίζουν τα άτομα που τα ανάρτησαν;

Παρακάτω θα βρεις τέσσερις τρόπους για να πετύχεις ακριβώς αυτό.

Πρώτος τρόπος

Ίσως ο πιο απλός τρόπος για να δει κανείς κρυφά τα Instagram stories που τον ενδιαφέρουν είναι η χρήση της λειτουργίας πτήσης.

Απλά άνοιξε την εφαρμογή του Instagram και άφησέ την να «φορτώσει» για μερικά δευτερόλεπτα όλα τα stories στην αρχική σου σελίδα.

Στη συνέχεια, βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης και πήγαινε πίσω στην εφαρμογή για να δεις τα stories που θέλεις.

Καθώς το τηλέφωνό σου δεν θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ούτε το Instagram, αλλά ούτε και το άτομο που ανέβασε την ιστορία δεν θα ειδοποιηθεί.

Δεύτερος τρόπος

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος για να ρίξεις μια κρυφή ματιά στις ιστορίες των ατόμων που ακολουθείς, είναι ο εξής αλλά θέλει προσοχή και «χειρουργικές» κινήσεις για να επιτύχεις τον στόχο: Πατάς στην αμέσως προηγούμενη ή την αμέσως επόμενη ιστορία από αυτή που θες. Τότε, σέρνεις προς τα πίσω ή προς τα μπρος το δάχτυλο του χεριού σου σιγά-σιγά και αρχίζει να εμφανίζει το επίμαχο στόρι. Προσοχή, μην πάρεις το δάκτυλό σου από την οθόνη γιατί θα φανεί σαν να το διάβασες. Και καλύτερα να κάνεις ένα τσεκ πριν πας σε αυτά που «καίνε».

Τρίτος τρόπος

Μια επέκταση του Google Chrome, ονόματι «Chrome IG Story», μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να βλέπεις τα stories που επιθυμείς, χωρίς να αφήνεις πίσω κανένα απολύτως ίχνος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την επέκταση. Προσοχή όμως, αυτή τη μέθοδο μπορείς να τη χρησιμοποιείς μόνο όταν έχεις μπει στο Instagram μέσα από κάποιον browser και όχι από την εφαρμογή.

Τέταρτος τρόπος

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εάν θέλεις να περάσεις απαρατήρητος όταν παρακολουθείς ιστορίες στο Instagram.

Για τους χρήστες κινητών Apple, μια από τις πιο αξιόπιστες είναι η «Repost Stories», την οποία μπορεί να βρει εύκολα κανείς στο App Store. Όσοι διαθέτουν συσκευές Android, μπορούν να επιλέξουν την εφαρμογή «BlindStory» από το Google Play.

Instagram: Πώς μπορείς να κρύψεις τα likes

Όσο τα χρόνια περνούν και η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο κι εμείς ερχόμαστε πιο κοντά στα social media στους υπολογιστές και στα κινητά μας. Δεν είναι ψέμα άλλωστε, το γεγονός πως το κινητό μας και κατ’ επέκτασιν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας.

Το Instagram είναι η εφαρμογή που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε άλλη, και κάθε της update δεν μας άφηνε πάντα με το χαμόγελο.

Το τελευταίο διάστημα η μια αλλαγή διαδέχεται την άλλη και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωπες με την πιο major αλλαγή στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ η εφαρμογή.

Πριν από έναν χρόνο οι ιθύνοντες του Instagram έκαναν γνωστό στους χρήστες πως δεν θα υπάρχουν τα likes πλέον στο account τους.

Το Instagram δίνει τώρα στους χρήστες την επιλογή απόκρυψης των likes στις φωτογραφίες τους από άλλους χρήστες, αλλά και την απόκρυψη των likes σε όλες τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στη δική τους προσωπική ροή.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δοκιμαστικές αλλαγές που έκανε το Instagram να κρύβει τα likes για πάνω από έναν χρόνο. Αυτή η επιλογή θα έρθει σύντομα και στο Facebook.

«Με αυτόν τον τρόπο, αν θέλεις, μπορείς να εστιάζεις στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεσαι, αντί να κοιτάζεις πόσα likes έχουν», ανακοίνωσε το Instagram την Τετάρτη 26 Μαΐου.

Σε μια μελέτη Instagram, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι χρήστες απολάμβαναν να μην βλέπουν τα likes επειδή αύξανε την εμπειρία, ενώ σε άλλους δεν άρεσε επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα likes για να κατανοήσουν τι είναι trend».

Έτσι, η εφαρμογή σου δίνει τώρα την επιλογή να επιλέξεις.

Για να αποκρύψεις την εμφάνιση των likes πήγαινε στην ενότητα «Δημοσιεύσεις» του μενού «Ρυθμίσεις».

Μπορείς να αποκρύψεις την επισήμανση «like» πριν κάνεις ένα post ή μπορείς να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις τη ρύθμιση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ιnstagram: Mπλόκο στη ρητορική μίσους και τα υβριστικά μηνύματα

Η εφαρμογή Instagram της Facebook λανσάρει ένα χαρακτηριστικό που θα αποτρέπει τους χρήστες από το να βλέπουν πιθανά υβριστικά μηνύματα με το να φιλτράρουν λέξεις, φράσεις και emojis στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι παράλληλα με την επιλογή φίλτρου για υβριστικά άμεσα μηνύματα, θα είναι πλέον πιο δύσκολο για αυτούς που έχουν μπλοκαριστεί από χρήστες να το παρακάμψουν αυτό και να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσω νέων λογαριασμών.

Το Instagram εντείνει τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους και τις διαδικτυακές προσβολές στην πλατφόρμα του, που είναι πιο δημοφιλής από τη βασική πλατφόρμα της Facebook μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Το φίλτρο, που μπορεί να ενεργοποιηθεί στο Instagram στις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορεί να εξατομικευθεί από τους χρήστες προκειμένου να περιλαμβάνει λέξεις, φράσεις και emojis που εκείνοι επιθυμούν να μπλοκάρουν ή να αποφύγουν να λαμβάνουν αιτήματα για μήνυμα.

Οι χρήστες μπορούν κατά την κρίση τους να αναφέρουν, να διαγράφουν ή να ανοίγουν μηνύματα, που θα μεταφέρονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο, σύμφωνα με το Instagram.

Το χαρακτηριστικό αυτό που θα αφορά μόνο τα άμεσα αιτήματα για μήνυμα θα είναι διαθέσιμο σε κάποιες χώρες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Instagram.