Colpo grosso από τον Σκλαβενίτη στην Εθνική Οδό: Δείτε τι κάνει το γνωστό σούπερ μάρκετ

Σκλαβενίτης: Ποιος το περίμενε ότι το κτήριο – φάντασμα στην παλιά Renault στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μεταμορφώνονταν μέσα σε δύο μήνες. Ο Σκλαβενίτης το ‘πε και το ‘κανε ανοίγοντας ένα τεράστιο Σούπερ μάρκετ πάνω στην Εθνική Οδό. Πάει για τρελά λεφτά με το τριώροφο hypermarket. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Άνοιξε τις πύλες του το νέο hypermarket της Σκλαβενίτης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, επί της οδού Λαχανά 12 στο 10ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Πρόκειται για το ακίνητο που φιλοξενούσε για δεκαετίες τα γραφεία της εταιρείας MAVA-Renault, δίνοντας μάλιστα το όνομά του στον ομώνυμο κόμβο επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, βαφτίζοντάς τον «κόμβο Ρενό».

Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στη Σκλαβενίτης μετά από πλειστηριασμό το φθινόπωρο του 2021.

Σκλαβενίτης: Το 33o hypermarket

Αυτό είναι το 33ο hypermarket της αλυσίδας που εκτείνεται σε συνολική έκταση 16.500 τ.μ., με εκθεσιακούς χώρους 4.700 τ.μ. και το οποίο θα απασχολεί περισσότερους από 230 ανθρώπους.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πώς αυτό είναι το πρώτο κατάστημα που ανοίγει η αλυσίδα στην Αττική ως «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ».

Το νέο hypermarket διαθέτει όλα τα βασικά τμήματα και επιπλέον Αρτοζαχαροπλαστείο, Ιχθυοπωλείο, Έτοιμα Φαγητά, Τμήμα Beauty, Βιβλιοπωλείο, Παιχνίδια, Είδη σπιτιού και εποχικά είδη, Καφετέρια, Παιδότοπο, Ανθοπωλείο.

Διαθέτει, επιπλέον, δύο υπόγεια parking και ένα parking στο δώμα, με περισσότερες από 200 θέσεις στάθμευσης συνολικά.

Σκλαβενίτης: Υψηλής ενεργειακής απόδοσης το κατάστημα

Το εν λόγω κατάστημα είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς περιλαμβάνει φωτοβολταϊκό πάρκο με πάνω από 500 πάνελ στο στέγαστρο του κτηρίου με σύστημα net metering, φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

Η εν λόγω αναπτυξιακή κίνηση εντάσσεται, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, στο συνολικό επενδυτικό πλάνο της Σκλαβενίτης το οποίο εστιάζει σταθερά στην αναβάθμιση του δικτύου των καταστημάτων της, στη λειτουργία νέων σημείων και στην επέκταση του Σκλαβενίτης eMarket.

«Βόμβα» από Σκλαβενίτη: Voucher 200 ευρώ και αυξήσεις

Εν μέσω σφοδρής ακρίβειας, το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης ανακοίνωσε αυξήσεις, παροχές και voucher στους εργαζόμενούς του.

Πιο αναλυτικά, ανακοίνωσε:

1. Αυξήσεις αποδοχών για 25.800 Εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2022:

 • Αύξηση αποδοχών ποσοστού έως 5,50% σε Εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι 870€.
 • Αύξηση αποδοχών ποσοστού έως 5% σε Εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι 930€.
 • Αύξηση αποδοχών ποσοστού 4% σε Εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές μέχρι και 1.300€.
 • Αύξηση αποδοχών έως 50€/μηνιαίως σε Εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μικτές αποδοχές από 1.301€ έως 1.350€, με ανώτατο όριο το ποσό των 1.350€.

2. Χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού 200€ με άμεση ισχύ για κάθε έναν από τους 29.500 Εργαζομένους της με τη μορφή διατακτικών, συνολικού ύψους 5.9 εκατομμυρίων ευρώ.

3. Αύξηση από τη Δευτέρα, 28/11/2022, για όλους τους Εργαζομένους:

 • του ποσοστού έκπτωσης για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης από τα Καταστήματά μας από 5% σε 7%, η οποία αντιστοιχεί σε επιπλέον ετήσιο κόστος 2 εκατομμυρίων ευρώ
 • του ετησίου ορίου αγορών από 6.000€ σε 7.000€, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους Εργαζομένους, καθώς και για τους Εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες το ετήσιο όριο αυξάνεται από τις 7.000€ στις 8.000€.

Υπενθυμίζεται πως στην επιχειρησιακή σύμβαση της Σκλαβενίτης ως και τα τέλη του 2023 περιλαμβάνονται οι ακόλουθες παροχές:

 • Ομαδικό πρόγραμμα Ασφάλισης Ζωής & Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της
 • Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες
 • Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων (100 ευρώ) και του Πάσχα (50 ευρώ)
 • Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση
 • Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης
 • Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους
 • Μηνιαίο επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 ως 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια)
 • Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης
 • Ειδική άδεια 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο, για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες

Σκλαβενίτης: Πώς θα απαντήσει ο Βασιλόπουλος

Αγώνα δρόμου για να προλάβει την εορταστική περίοδο δίνει η ΑΒ Βασιλόπουλος, για το νέο σούπερ μάρκετ στην πλατεία Κέννεντυ, στο Χαλάνδρι. Μπορεί η αλυσίδα να διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή του δήμου επτά καταστήματα όλων των τύπων, όμως το συγκεκριμένο στην αρχή της Λεωφόρου Πλακεντίας θεωρείται ότι θα έχει αυξημένη κίνηση, καθώς βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο (σ.σ.: ανάμεσα σε δύο σταθμούς μετρό και σε κόμβο όπου ενώνονται κεντρικές λεωφόροι της περιοχής). Το ακίνητο αναπτύσσεται από την Ten Brinke, σταθερό συνεργάτη της AB Βασιλόπουλος στο real estate τα τελευταία χρόνια, ενώ στο ίδιο οικόπεδο ήδη λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες εστιατόριο της αλυσίδας McDonald’s. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στο κατάστημα στο «δαχτυλίδι» της Κηφισίας, στο Μαρούσι. Όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιογραφική εκδήλωση ο CEO της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, οι εργασίες διακόπηκαν για γραφειοκρατικούς λόγους και με βάση το χρονοδιάγραμμα αναμένεται το κατάστημα να παραδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι στρατηγική, καθώς αναμένεται σημαντική αύξηση των εργαζομένων στην περιοχή το επόμενο διάστημα, μια και αρκετές πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές εταιρείες μεταφέρουν τα γραφεία τους γύρω από το «δαχτυλίδι». Μέχρι στιγμής οι καταναλωτές έχουν ως μοναδικές τους επιλογές κυρίως το hyper market της Σκλαβενίτης στο εμπορικό κέντρο Avenue και δευτερευόντως το σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας παραπλεύρως της Αττικής Οδού.