Χαμός με Μελισσανίδη: Πέταξε έξω τον Μαρινάκη – Αρχίζει ο πόλεμος

Μελισσανίδης: «Φωτιά» στον χώρο των media βάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την εξαγορά μίας από τις ιστορικότερες οικονομικές εφημερίδες στην Ελλάδα, της «Ναυτεμπορικής». Πώς κατάφερε να κερδίσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αρχιζει οπ πόλεμος στα media με Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Μαρινάκη και Σαββίδη. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7/4/2021 ο πλειστηριασμός της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική» (Η Ναυτεμπορική – Πάνος Αθανασιάδης ΑΕ), με το συνολικό τίμημα για τα περιουσιακά της στοιχεία να φθάνει στα 11,150 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία περιελάμβανε την διενέργεια τριών ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας:

– Ο πρώτος αφορούσε στα ακίνητα του ομίλου, για τα οποία πλειοδότησε η εταιρεία Cairo της Do Value, έναντι 4,150 εκατ. ευρώ. Για τα συγκεκριμένα ακίνητα προσφορές κατέθεσαν επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. (2,3 εκατ. ευρώ) και η Alter Ego (2 εκατ. ευρώ) του Βαγγέλη Μαρινάκη.

– Ο δεύτερος, στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd με 7 εκατ. ευρώ, αφορούσε στον ιστορικό τίτλο της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική», στις ιστοσελίδες της, μεταξύ των οποίων το «naftemporiki.gr», στο πιεστήριο στο Κορωπί, καθώς και στο αρχείο της εφημερίδας.

Προσφορές κατέθεσαν επίσης η Alter Ego με 3,857 εκατ. ευρώ, η εταιρεία Cairo Estate της Do Value με 1,5 εκατ. ευρώ και η Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ με 1,4 εκατ. ευρώ.

– Ο τρίτος αφορούσε στη θυγατρική Pestaola Media και δεν κατατέθηκε προσφορά.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κλήθηκαν να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά ενώπιον της ειδικής διαχείρισης. Κάθε δεσμευτική προσφορά συνοδεύονταν από Εγγυητική Επιστολή ισόποση με το προσφερόμενο τίμημα και ισχύ μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.

Μελισσανίδης: Η κίνηση – ματ Βαρδινογιάννη για να πάρει όλο το… χαρτί

Μπαίνει και στα αιολικά πάρκα ο πανίσχυρος όμιλος. Μετά τα υπέρογκα κέρδη της Motor Oil, ο Βαρδινογιάννης «εισβάλλει» και στην αιολική ενέργεια. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Την κατ΄ αρχήν συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 11 εν λειτουργία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή αιολικού πάρκου δυναμικότητας 20 MW ανακοίνωσε η Motor Oil.

Τα εν λόγω αιολικά πάρκα, τα περισσότερα εκ των οποίων ευρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αποτελούν περιουσιακό στοιχείο έξι υπό εξαγορά εταιρειών.

Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται σε Ευρώ 123,5 εκατ. και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Teforto Holdings Limited η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του Ομίλου Motor Oil Επισημαίνεται ότι οι υπό εξαγορά εταιρείες διαθέτουν, εκτός από τα δώδεκα αιολικά πάρκα, χαρτοφυλάκιο αδειών προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 650 MW.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά την είσοδο στον τραπεζικό κλάδο, με την Optima Bank, βλέπει και τα διυλιστήρια να κερδίζουν συνεχώς. Δείτε στο xristika.gr τι έχει συμβεί.

Η επάνοδος του πετρελαίου σε υψηλά 13 μηνών, τάση που δείχνει να έχει συνέχεια, έχει ωθήσει υψηλότερα τις μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, με τα εγχώρια διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων και Motor Oil να είναι μεταξύ αυτών που ενισχύονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Μάλιστα, οι μετοχές προ ολίγου ενισχύονταν σε ποσοστό σχεδόν 4% στο χρηματιστήριο της Αθήνας, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν εξ αυτών που πιέστηκαν την περασμένη χρονιά αλλά και κατά την πρόσφατη πτώση από τα υψηλά Ιανουαρίου 2021.

Οι προσδοκίες των αναλυτών αλλά και του OPEC περί σταδιακής επιστροφής σε μια (νέου είδους) κανονικότητα, οι εκτιμήσεις κάποιων ειδικών για άνοδο του μπρεντ στα επίπεδα άνω των 65 δολαρίων/βαρέλι στον απόηχο της αισιοδοξίας για επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, η προώθηση των εμβολιασμών, το νέο σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας μέσω ενός ισχυρού πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τις πετρελαϊκές.

Βέβαια, ανάμεσα σε αυτά, ρόλο παίζουν και άλλες παράμετροι, όπως ότι βασικοί παραγωγοί έχουν μειώσει την προσφορά, η πορεία του δολαρίου (ιδίως όταν το αμερικανικό νόμισμα εμφανίζεται αδύναμο), εντάσεις στην περιοχή του Κόλπου κ.λπ.

Σε τούτη τη συγκυρία πάντως, με την τιμή των συμβολαίων του αργού πετρελαίου να έχουν ενισχυθεί, η τάση βοηθάει και τις μετοχές ομίλων όπως τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil των οποίων τα οικονομικά αποτελέσματά πιέστηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, εμφανίζοντας σημαντική υστέρηση εσόδων καθώς η κατανάλωση λόγω πανδημίας υποχώρησε σημαντικά.

Βαρδινογιάννης: Αυτή είναι η νέα ελληνική τράπεζα: Σε… νευρικό κλονισμό Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική

Δείτε στο xristika.gr τις κινήσεις Βαρδινογιάννη που έχει μπει για τα καλά στις τράπεζες.

Μέσα στο 2020 η Optima bank κατέγραψε πολλαπλές διακρίσεις και επιτυχίες. Μεταξύ αυτών και η σημαντική διάκρισή της με 2 βραβεία στο θεσμό των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώνει εδώ και 11 χρόνια το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), επιβεβαιώνουν την διαφορετική φιλοσοφία της τράπεζας, που αποφάσισε να τα κάνει όλα από την αρχή.

Συγκεκριμένα, η Optima bank βραβεύθηκε στην κατηγορία «Η Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη», για την εφαρμογή πρακτικών που προσφέρουν την βέλτιστη και εξατομικευμένη τραπεζική εμπειρία στον πελάτη.

Έχοντας, μόλις, συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Optima bank κατάφερε όχι μόνο να εκπληρώσει, αλλά και να διακριθεί για έναν από τους βασικότερους στρατηγικούς στόχους της, που δεν είναι άλλος από το να παρέχει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. Βασισμένη σε σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές εξυπηρέτησης και με σύμμαχο την τεχνολογία, η Optima bank επενδύει στην εξέλιξη απλών, ευέλικτων και συγχρόνων προϊόντων & υπηρεσιών που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα της τραπεζικής στην χώρα.

Ταυτόχρονα, η Optima bank βραβεύθηκε στην ίδια διοργάνωση και στην κατηγορία ‘’Καλύτερη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο’’ για τη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών (call center) σε συνεργασία με τη Mellon Technologies.

O κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank δήλωσε αναφορικά με τις βραβεύσεις της τράπεζας: «Οι διακρίσεις για εμάς στην Optima bank εκτός από τιμή, αποτελούν και δέσμευση. Δέσμευση για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε μεθοδικά με σκοπό να αλλάξουμε τα δεδομένα στον κλάδο και να κάνουμε την τραπεζική συναλλαγή μια ευχάριστη εμπειρία. Το σημαντικότερο όμως βραβείο, είναι αυτό που παίρνουμε καθημερινά από τους πελάτες μας οι οποίο αναγνωρίζουν το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουμε, δηλώντας σε ποσοστό άνω του 80% ότι θα σύστηναν την τράπεζα σε γνωστούς και φίλους.»