ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ LIVE

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο: Μία γυναίκα στην κορυφή

Forbes: Συνολικά, στην 36η έκδοση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού, βρίσκονται 2.668 άτομα, με συνολική περιουσία 12,7 τρισ. δολαρίων. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2022 είναι… γένους θηλυκού και έχει περιουσία ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προκύπτει από την αναθεωρημένη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο λόγος για τη Βίκυ Σάφρα, χήρα του πανίσχυρου τραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα. Η Ελληνίδα, εβραϊκής καταγωγής, αποτελεί τον 321ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, έχοντας κληρονομήσει την τεράστια περιουσία του συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Τζόσεφ Σάφρα, με καταγωγή από τον Λίβανο, θεωρούταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας, διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο τραπεζών σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τα οποία έχουν κληρονομήσει συνολικά 7,1 δισ. δολάρια.

Η 60χρονη δισεκατομμυριούχος, η οποία έχει ελληνική και βραζιλιάνικη υπηκοότητα, γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 στη Βραζιλία. Παντρεύτηκε το 1969 σε ηλικία μόλις 17 ετών, ενώ σήμερα ζει μόνιμα στην Ελβετία.

Στη λίστα του Forbes φιγουράρουν ακόμη τρεις Έλληνες.

Πιο αναλυτικά, στην 822η θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος έχει περιουσία 3,6 δισ. δολαρίων.

Ο Τέλης, όπως είναι ευρέως γνωστός, επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής της Glencore, μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χαλκού παγκοσμίως.

Το 2018 παραιτήθηκε από τη θέση του, ωστόσο μέχρι και σήμερα διαθέτει το 3% των μετοχών. Το 2021, ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος απέκτησε μερίδιο μετοχών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, γιος του Σταύρου Νιάρχου, ακολουθεί στην 1.096η θέση της λίστας, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων, ενώ η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη έπεται στη 2.076η θέση, έχοντας περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τη Motor Oil, αλλά και τις δραστηριότητες σε Αίγυπτο, ναυτιλία και χρηματοοικονομικά.

Παγκοσμίως, οι πλουσιότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, είναι οι εξής:

  • Έλον Μασκ 219 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Tesla)
  • Τζεφ Μπέζος 171 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Amazon)
  • Μπερνάρντ Αρνό 158 δισ. δολάρια (Γαλλία – LVMH)
  • Μπιλ Γκέιτς 129 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Microsoft)
  • Γουόρεν Μπάφετ (118 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Berkshire)
  • Λάρι Πέιτζ 111 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Google)
  • Σεργκέι Μπριν 107 δισ. δολάρια (HPA – Google
  • Λάρι Έλισον 106 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – software)
  • Στιβ Μπαλμερ 91,4 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Microsoft
  • Μουκές Αμπάνι 90,7 δισ. δολάρια (Ινδία – διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο)

Συνολικά, στην 36η έκδοση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού, βρίσκονται 2.668 άτομα, με συνολική περιουσία 12,7 τρισ. δολαρίων. Στην περσινή έκδοση, υπήρχαν 87 περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι διέθεταν 400 δισ. δολάρια περισσότερα.

Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στη Ρωσία, η οποία έχασε 34 δισεκατομμυριούχους, ενώ η Κίνα έχασε ακόμη 87, λόγω της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Πάντως, περισσότεροι από 1.000 δισεκατομμυριούχοι κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ κατά το προηγούμενο 12μηνο «γεννήθηκαν» 236 νέοι μεγιστάνες.

Forbes: Διέρρευσαν οι μισθοί σε Google, Facebook, Apple

Πόσα χρήματα θα μπορούσατε πραγματικά να κερδίσετε εάν εργαζόσασταν σε έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη; Τα ποσά προκαλούν… ζάλη! Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας προσέλαβαν συνολικά περισσότερους από 80.000 νέους εργαζομένους.

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, για παράδειγμα, πρόσθεσε στο δυναμικό της περίπου 4.000 υπαλλήλους μόνο το δεύτερο τρίμηνο.

Παρόλο που οι μεγάλες εταιρείες δεν δημοσιοποιούν συχνά στοιχεία και λεπτομέρειες για τους μισθούς των εργαζομένων τους ωστόσο, όλες οι αμερικανικές επιχειρήσεις, οφείλουν να αποκαλύπτουν τουλάχιστον το χρηματικό ποσό που είναι διατεθειμένες να καταβάλλουν σε αλλοδαπούς εργαζόμενους όταν εκείνοι υποβάλλουν αίτηση για βίζα.

Πόσα χρήματα, λοιπόν μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε αν επιθυμείτε να εργαστείτε σε έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη;

1. Google

Η Google συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία έχοντας τη φήμη του «καλοπληρωτή» του κλάδου και όχι άδικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο BusinessInsider, φαίνεται πως οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας τεχνολογίας κερδίζουν περισσότερα από 300.000 δολάρια κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος κερδίζει 475.000 δολάρια ενώ πρόσφατα, ένας ανώτερος αντιπρόεδρος έλαβε ετήσιο μισθό που άγγιζε τα 650.000 δολάρια.

2. Apple

Η έμφαση στο μάρκετινγκ με ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες αποτελεί πράγματι, αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μιας εταιρείας διεθνούς φήμης, όπως η Apple. Για το λόγο αυτό, ο μισθός των ανώτερων στελεχών του τμήματος μάρκετινγκ της γνωστής αμερικανικής εταιρείας μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 325.000 δολάρια. Ο διευθυντής μάρκετινγκ κερδίζει 240.000 δολάρια, ενώ ο μισθός του ανώτερου διευθυντή μάρκετινγκ κυμαίνεται περίπου στα 325.000 δολάρια.

3. Microsoft

Στην Microsoft, τους υψηλότερους μισθούς απολαμβάνουν οι μηχανικοί λογισμικού, οι διευθυντές πωλήσεων καθώς και οι developers οι οποίοι κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 250.000 δολάρια το χρόνο.

4. Uber

Αν και η Uber έχει προχωρήσει στην περικοπή αρκετών θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, τα χρηματικά ποσά με τα οποία αμείβει τους εργαζομένους της, ανταγωνίζονται πράγματι, τους αντίστοιχους μισθούς των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley. Οι ανώτεροι μηχανικοί κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια, οι ερευνητές δεδομένων μπορούν να συγκεντρώσουν σχεδόν 150.000 δολάρια και οι ανώτεροι διαχειριστές προϊόντων μπορούν να κερδίσουν περίπου 190.000 δολάρια ή περισσότερο, εξαιρουμένων των ιδίων κεφαλαίων ή των μπόνους.

5. Intel

Οι διαχειριστές μηχανικής της Intel μπορούν να βγάλουν περισσότερα από 300.000 μέσα σε ένα μόλις χρόνο ενώ ο ετήσιος βασικός μισθός των υπαλλήλων της IBM υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 335.000 δολάρια.

6. Snap

Η Snap, η εταιρεία πίσω από το Snapchat, σημειώνει εκρηκτική ανάπτυξη. Σήμερα, υπολογίζεται πως διαθέτει περίπου 4.000 υπαλλήλους σε 15 χώρες. Η Snap προσφέρει βασικούς μισθούς που κυμαίνονται από 59.000 δολάρια έως και 500.000 δολάρια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Recent Posts

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός: 68-61 τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…

6 έτη ago

Λοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ (TAXISnet και www.aade.gr)

aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…

6 έτη ago

Νίμιτς: Κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…

6 έτη ago

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Όχι στα συλλαλητήρια

Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…

6 έτη ago

Νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…

6 έτη ago

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…

6 έτη ago