Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί μετά την αύξηση του κατώτατου: Πόσα θα πάρετε

Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι πρόκειται να ισχύσει μέσα στο επόμενο διάστημα για το Δημόσιο με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Μετά τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και περίπου μισό εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται να αναμένουν αύξηση στον μισθό τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει, κανένας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό, ξεκαθάρισε στον σταθμό του OPEN ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Ειδικότερα από τη 1η Μαΐου θα πάει στα 713 και σε 12μηνη βάση στα 831.

Να σημειωθεί ότι, σε αυτό το σημείο, ο κατώτατος μισθός του δημοσίου είναι σταθεροποιημένος για δυόμιση χρόνια στα 780 ευρώ.

Υπάρχει διαφορά, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος.

Έπειτα δήλωσε ότι «Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την “ανισότητα” σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.

Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο».

Τέλος ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους χωρίς τα ειδικά μισθολόγια και όλοι οι συμβασιούχοι και μετακλητοί και οι μόνιμοι που αμείβονται.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Εκατοντάδες μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο – Οι 4 νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Τέσσερις προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου θα δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ μέχρι το Πάσχα. Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Πρόκειται για διαγωνισμούς όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών και ειδικοτήτων στους εξής φορείς:

285 θέσεις για την Προκήρυξη 3Κ/2022:

για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στο Υπουργείο Παιδείας,

5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης ,

5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,

12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας στο ΑΠΘ,

των ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, της ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας,

του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, των Γενικών Αρχείων του Κράτους για την πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας,

του Πολυτεχνείου Κρήτης για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας,

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας,

του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας,

του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας,

του ΕΜΠ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,

του Χαροκόπειου Παν/μίου για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας,

του ΔΠΘ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων για την πλήρωση 1 θέσεως ΔΕ κατηγορίας,

του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την πλήρωση 3 θέσεων ΤΕ κατηγορίας και του Παντείου για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, κατηγορίας.

115 θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας για την Προκήρυξη 4Κ/2022 της ΕΛΣΤΑΤ

122 θέσεις ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας για την προκήρυξη 5Κ/2022 του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού

9 θέσεις επιστημονικού προσωπικού για την Προκήρυξη 1Ε/2022:

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την πλήρωση 2 ΕΕΠ,

του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πλήρωση 2 θέσεων Ελεγκτή Ιατρού, του ΔΟΑΤΑΠ για την πλήρωση 2 θέσεων ΕΕΠ,

του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την πλήρωση 1 θέσεως Ελεγκτή Ιατρού,

του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πλήρωση 1 θέσης ΕΕΠ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πλήρωση 1 θέσης Ελεγκτή Ιατρού.

Στο μεταξύ αιτήσεις δέχονται ήδη δύο μεγάλοι διαγωνισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής που αφορούν:

  • την πλήρωση 822 θέσεων ΠΕ ,ΤΕ, ΔΕ (1Γ/2022) στην ΑΑΔΕ – Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από 16-03-2022 έως 04-04-2022.
  • την πλήρωση 470 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ (2Κ/2022) στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από 10-03-2022 έως 28-03-2022.