Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που χάνουν τα σπίτια τους τις επόμενες μέρες

Πλειστηριασμοί 2021: Κάποτε κυριαρχούσαν στην ελληνική αγορά και τώρα χάνουν τα ακίνητά τους. Η πολυετής κρίση, οι λάθος επιχειρηματικές κινήσεις και η χαριστική βολή της πανδημίας τους οδήγησαν στην κατάρρευση, με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός των περιουσιακών τους στοιχείων να είναι μονόδρομος. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Με καταιγίδα πλειστηριασμών θα βρεθούν αντιμέτωποι χιλιάδες οφειλέτες σε λίγες ημέρες, όταν η διαδικασία μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επανέλθει από αρχές Σεπτεμβρίου στην κανονικότητα μετά από μια μακρά περίοδο παγώματος λόγω της πανδημίας.

Τώρα μάλιστα με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπονται αυτόματη μείωση της τιμής του ακινήτου μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς, καθώς και άλλα μέτρα ώστε να μετριαστεί το φαινόμενο της έλλειψης πλειοδοτών.

Ανάμεσα στους οφειλέτες που θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να αλλάζουν χέρια υπάρχουν και αρκετοί επώνυμοι που είτε κυριαρχούσαν στο παρελθόν συσσωρεύοντας δάνεια, είτε προχώρησαν σε ατυχείς επιχειρηματικές κινήσεις, είτε απλά έπεσαν -και αυτοί- θύματα των συνεπειών της πολυετούς οικονομικής κρίσης, τώρα δε και της πανδημικής.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το σφυρί για το χειμερινό σαλέ της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Πήλιο, που ανήκει στην Καίτη Κουτσολιούτσου. Αν και μετά την παραπομπή της μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο τους για την πολύκροτη υπόθεση του πρωτοφανούς σκανδάλου της Folli Follie, ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, λογικά, είναι το τελευταίο που θα την απασχολεί…

Οπως και να έχει, στις 13 Οκτωβρίου και μετά από δύο αναβολές λόγω πανδημίας θα βγει σε πλειστηριασμό μια διώροφη κατοικία που αγοράστηκε το 1978 στο όνομα της Αικατερίνης Αραπίδη «του Kορνήλιου και της Mάρθας, σύζυγος του Δημήτρη Kουτσολιούτσου», όπως αναγράφεται στην έκθεση.

Το οικόπεδο των 2.296 τ.μ. βρίσκεται στη θέση Ζαφειρέικα ή Πιτσέικα της κτηματικής περιφέρειας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και εντός αυτού υπάρχουν πέντε ανεξάρτητοι κτιριακοί όγκοι, και ειδικότερα διώροφη οικία επιφανείας κατά προσέγγιση 115 τ.μ. ανά επίπεδο, βοηθητικά κτίσματα (αποθήκες κ.λπ.), καθώς και κλειστή θέση στάθμευσης.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum, που έκανε και την αναγκαστική κατάσχεση την 1η Ιουλίου του 2020 για χρέος ύψους 450.000 ευρώ, με την πρώτη τιμή προσφοράς να έχει οριστεί στα 504.500 ευρώ.

Στα βάρη περιλαμβάνεται και η προσημείωση της ελβετικής εταιρείας Petrus A.G. για 800.000 ευρώ που ανήκε στον στενό φίλο της οικογένειας Αντρές Χόλζερ, ο οποίος της χορήγησε το δάνειο των 36,5 εκατ. ευρώ -μετά το σκάσιμο της «βόμβας»- με υποθήκη τα ακίνητα στο Πήλιο, στην Κηφισιά, στις Σπέτσες, στην Αστυπάλαια κ.α.

Προσημείωση έχει εγγράψει και η Τράπεζα Πειραιώς για 500.000 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ υπάρχει και υποθήκη υπέρ της ΔOY Αθηνών για 2.342.457 ευρώ. Μαζί βγαίνει και ένα αγροτεμάχιο αγριοκαστανωτού 3 στρεμμάτων, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 75.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Οι εταιρείες της Αλεξάνδρας Χανδρή

Σε κλοιό πλειστηριασμών βρίσκονται όμως το τελευταίο διάστημα και εταιρείες οι οποίες τουλάχιστον κατά το παρελθόν ήταν συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή.

Η άλλοτε σιδηρά κυρία της Ιπποτούρ (εκτροφή δρομώνων ίππων, αλλά και παραγωγή μανιταριών) και των ναυτιλιακών business, σύζυγος του Ιωάννη Χανδρή, στις 21 Ιουλίου είδε να βγαίνει στο σφυρί ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας της στην Καλλιθέα, το οποίο άλλαξε χέρια αντί 109.101 ευρώ.

Το διαμέρισμα είχε αποκτηθεί στις 2 Δεκεμβρίου του 1980, ενώ έφερε αρκετά βάρη.

Το επόμενο διάστημα, όμως, ακολουθούν πλειστηριασμοί για τρεις εταιρείες στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκουν διάφορα ακίνητα.

Και στις τρεις κατά το παρελθόν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή, ενώ πλέον διοικούνται από πρόσωπα που σχετίζονται μαζί της από την εποχή της Ιπποτούρ.

Στο σφυρί ιδιοκτησίες και θέσεις στάθμευσης σε συγκρότημα κατοικιών στο Καστρί της εταιρείας Βικτόρια Κτηματική, πρώην συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή

Η μία εταιρεία είναι η Calle Mar Α.Ε. (Κάγιε Μαρ Κτηματική) που κατέχει ακίνητο στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου. Οφειλέτης είναι η λιβεριανή Coast Services Ltd., ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 800.000 δολάρια (679.694 ευρώ) «με ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού της προσημείωσης υποθήκης (2.934.702,86 ευρώ)».

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες που είναι λειτουργικά ενωμένες και αποτελούν μια ενιαία κατοικία με συνολικό εμβαδό 589,80 τ.μ., γκαράζ 40,30 τ.μ., πισίνα κ.ά.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα την Intrum Hellas και την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 2,64 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη εταιρεία είναι η Vecchia Α.Ε. (Βέκια) που κατέχει οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφανείας 378,73 τ.μ., στο Θησείο.

Εντός του οικοπέδου υπάρχει μονοκατοικία που έχει αναγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη και αποτελείται από: α) ισόγειο 246,80 τ.μ., β) πατάρι ισογείου 40 τ.μ. γ) πρώτο όροφο 120 τ.μ. και δ) πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2003, φέρει προσημείωση υποθήκης για 3,6 εκατ. υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα από το 2010, ενώ κατασχέθηκε φέτος στις 25 Μαΐου για οφειλή 516.500 ευρώ.

Θα βγει σε πλειστηριασμό στις 14 Ιανουαρίου του 2022, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,065 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο της εταιρείας Calle Mar Α.Ε., η οποία κατά το παρελθόν ήταν συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή, στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου.

Η τρίτη εταιρεία είναι η Βικτόρια Κτηματική που κατέχει ιδιοκτησίες και θέσεις στάθμευσης σε συγκρότημα κατοικιών πέντε επιπέδων το οποίο βρίσκεται στο Καστρί και χαρακτηρίζεται «πλήρως αποπερατωμένο, κατοικήσιμο και σε καλή κατάσταση». Επί αυτών υπάρχουν προσημείωση υποθήκης (από το 2010) για 2,040 εκατ. ευρώ υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΕΥΔΑΠ (το 2020) και αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για 161.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).

Οι ιδιοκτησίες αποκτήθηκαν από την εταιρεία το 2008. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί πάλι για τις 14 Ιανουαρίου του νέου έτους, με επισπεύδουσα την Intrum και συνολική τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.257.350 ευρώ.

Και στις τρεις παραπάνω εταιρείες που εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση στο Μαρούσι επικεφαλής στο παρελθόν ήταν η Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή, ενώ στα Δ.Σ. συμμετείχαν τόσο ο γιος της Αλέξανδρος Χανδρής όσο και ο Ιωάννης Χανδρής, καθώς και ο Μ. Ελμετζόγλου, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός τους.

Πλειστηριασμοί 2021: Ο Mr Raxevsky και η βίλα της Εκάλης

Ενα από τα γνωστά ονόματα που βρίσκεται αντιμέτωπο με σφυροκόπημα πλειστηριασμών είναι και ο Γιώργος Μουρτζούχος, συνιδρυτής της φημισμένης κάποτε και πτωχευμένης σήμερα εταιρείας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky.

Στις 21 Μαΐου έγινε ο πλειστηριασμός για ακίνητο του ίδιου και του γιου του στο Καστρί και στις 3 Ιουνίου για τέσσερα οικόπεδά τους στην Πάτρα.

Το πιο βαρύ σφυρί, ωστόσο, αναμένεται να χτυπήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2022 και αφορά τη βίλα του Γιώργου Μουρτζούχου στην Εκάλη.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επί του οποίου έχει αναγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο και δώμα.

Το υπόγειο έχει επιφάνεια 267,45 τ.μ, το ισόγειο 234,84 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, χολ, σαλόνι, χώρο τζακιού, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο φαγητού κ.ά.

Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 161,27 τ.μ. και αποτελείται από τρεις κοιτώνες, χολ και δύο λουτρά, ενώ το δώμα είναι 20,63 τ.μ. Ολοι οι όροφοι της οικοδομής αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με αναβατήρα και εσωτερική σκάλα.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η μονοκατοικία είναι πλήρως αποπερατωμένη και κατοικήσιμη και κρίνεται σε πολύ καλή κατάσταση», το οικόπεδο «φέρει περίφραξη από μαντρότοιχο και σιδερένια κεντρική εξώπορτα» και «ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος, με βλάστηση και θάμνους».

Το ακίνητο, που βαρύνεται με περισσότερες από 12 προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις, ανήκει στον Γιώργο Μουρτζούχο από τον Φεβρουάριο του 2006. Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την Intrum Hellas για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Η Alexi Andriotti Accessories

Το τελευταίο επεισόδιο παίζεται για μια φίρμα γυναικείων αξεσουάρ που μεσουράνησε προ 15ετίας, αλλά άρχισε να βιώνει τη δική της κρίση, προτού η Ελλάδα εισέλθει στη μακρά οικονομική κρίση.

Η Alexi Andriotti Accessories στο απόγειο της δόξας της είχε δίκτυο 73 σημείων πώλησης, εκ των οποίων τα 14 στο εξωτερικό, μέχρι και στο Μαϊάμι.

Η εταιρεία του Αλέξη Ανδριώτη, που θεωρούνταν πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά των αξεσουάρ, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας από τις αρχές του 2008.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς οι τράπεζες έκοψαν τη χρηματοδότηση και έτσι άρχισε το κούρεμα του δικτύου, με κλείσιμο καταστημάτων, ενώ παράλληλα ο επιχειρηματίας αναζητούσε συνέταιρο-επενδυτή που θα έβαζε φρέσκα κεφάλαια.

Η λύση δόθηκε από την εταιρεία επενδύσεων CorpCom με επικεφαλής τον Ελληνονοτιοαφρικανό Χάρη Καλύβα που απέκτησε τη Fashion Αvenue, όπως ονομαζόταν η εταιρεία εκμετάλλευσης του δικτύου Αlexi Αndriotti.

Βάσει της συμφωνίας, ο Αλέξης Ανδριώτης παρέμεινε επικεφαλής χωρίς όμως μετοχική συμμετοχή, ενώ μπήκαν φιλόδοξα πλάνα για άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων σε ορίζοντα τριετίας.

Τα πράγματα, ωστόσο, είχαν διαφορετική τροπή, με αποτέλεσμα τώρα να βγαίνουν στο σφυρί τα τελευταία ιμάτια της εταιρείας και ουσιαστικά ένα ερειπωμένο ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

Η εταιρεία, στην οποία έχει διοριστεί από το δικαστήριο προσωρινή διοίκηση, φέρει το όνομα Easy Fashion (πρώην Fashion Αvenue).

Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τον φετινό Ιανουάριο, αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας. Πλέον θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες που βρίσκονται επί πεπαλαιωμένης διατηρητέας διώροφης οικοδομής του 1930 στην οδό Κολοκοτρώνη 33.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις. Επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 752.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Τα απομεινάρια της MAVA

Το απομεινάρι, και μάλιστα εμβληματικό, άλλης μιας εταιρείας που έγραψε ιστορία στην αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται στον ίδιο δρόμο.

Η MAVA Εμποροβιομηχανική του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου, πρωταγωνιστικής φυσιογνωμίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, ταυτίστηκε επί 33 χρόνια με την αποκλειστική αντιπροσώπευση της Renault στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2008 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας, κάτι που σήμανε και τον ξαφνικό θάνατο της MAVA.

Το ακίνητο-ορόσημο για τη MAVA, αλλά και για την πορεία της Renault στην ελληνική αγορά, θα βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου από την Cepal Hellas με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,050 εκατ. ευρώ

Επειδή όμως ενός κακού μύρια έπονται, η οικογένεια Μανιατόπουλου έχασε στη συνέχεια τις αντιπροσωπείες τόσο της Porsche όσο και της Land Rover.

Τώρα, το ακίνητο-ορόσημο για τη MAVA, αλλά και για την πορεία της Renault στην ελληνική αγορά, το οποίο έδωσε το όνομά του στον κόμβο της εθνικής οδού προς τη Νέα Φιλαδέλφεια (Κόμβος Ρενό), θα βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου από την Cepal Hellas με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,050 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 και βαρύνεται με 18 προσημειώσεις για δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Ο Γλου και το φιλέτο στην Καστέλα

Ο Αντώνης Γλου και ο αδελφός του Γιώργος ξεκίνησαν από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά και κατάφεραν να χτίσουν μια μικρή αυτοκρατορία στην αγορά ένδυσης, η οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του success story.

Η Glou, με αφετηρία το 1984 από ένα μαγαζί στην οδό Tσαμαδού 30, στην πορεία απογειώθηκε και μέχρι το 2006 έφτασε να διαθέτει δίκτυο 67 καταστημάτων και ακόμη 12 για φίρμες που αντιπροσώπευε, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Puma. Η αλυσίδα είχε μάλιστα παρουσία και εκτός συνόρων, σε Pουμανία, Bουλγαρία, Aλβανία, Kύπρο, ενώ στο peak έφτασε να κάνει τζίρο 120 εκατ., με κέρδη πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Ολα αυτά όμως μέχρι να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση με την είσοδο της χώρας στην οικονομική κρίση.

Το disaster story περιλάμβανε το σταδιακό κλείσιμο των καταστημάτων, πλειστηριασμούς, οφειλές εκατομμυρίων για τραπεζικά δάνεια, μέχρι και συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο.

Το τελευταίο μεγάλο κατάστημα επί της Πατησίων κατέβασε ρολά το 2017. Ο Αντώνης Γλου βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό του σπιτιού του στην Καστέλα που ήταν αρχικά να γίνει τον Ιανουάριο, αλλά κατόπιν αναβολής μεταφέρθηκε για τις 29 Οκτωβρίου.

Αφορά το 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας τετραώροφης οικοδομής με μικρό διώροφο βοηθητικό οικίσκο στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παπαναστασίου (πρώην Βασιλέως Παύλου), συνολικής επιφάνειας 512 τ.μ.

Θεωρείται ένα από τα πιο προνομιακά ακίνητα της Καστέλας επί της παραλιακής λεωφόρου προς την πλευρά της θάλασσας, με θέα σε όλο τον Σαρωνικό.

Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 950.400 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Η περιπέτεια του προέδρου των κλινικαρχών

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Iδιωτικών Kλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός ζει τη δική του περιπέτεια εδώ και τουλάχιστον μια διετία.

Αρχικά το 2019 κινδύνεψε να χάσει την κλινική του στη Θεσσαλονίκη λόγω μιας οικονομικής διαφοράς με άλλη ιδιωτική εταιρεία.

Ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε κατόπιν ανακοπής την οποία έκανε δεκτή το δικαστήριο.

Στη συνέχεια όμως βρέθηκε στο στόχαστρο η κατοικία του για χρέη προς την Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για διαμέρισμα 144,71 τ.μ. στον 6ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Ο πλειστηριασμός -εξ αναβολής- έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα την ΕΤΕ και τιμή πρώτης προσφοράς στα 402.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Ο leader των φακέλων

Το σφυρί δεν μπόρεσε να αποφύγει άλλη μία ιδιαίτερα γνωστή εταιρεία. Πρόκειται για την Kotsonis (Ιωάννης Αιμιλιανού Κοτσώνης Επεξεργασία Χάρτου) που θεωρείται εκ των leaders της αγοράς παραγωγής και εμπορίας φακέλων, με διαδρομή 50 χρόνων.

Η εταιρεία διαθέτει βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, καθώς και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους 7.000 τ.μ. στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας.

Παρά το σημαντικό εκτόπισμά της στην αγορά, έχει (με βάση τα αποτελέσματα της χρήσης 2019) σωρευμένες ζημίες 4,8 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 4,82 εκατ. ευρώ έναντι κυκλοφορούντος ενεργητικού 583.616 ευρώ.

Επί των ακινήτων της εταιρείας έχουν εγγραφεί προσημειώσεις υποθήκης συνολικού ποσού 3,34 εκατ. ευρώ.

Ετσι, στις 16 Φεβρουαρίου του 2022 θα βγει στο σφυρί το συγκρότημα της Αργολίδας που περιλαμβάνει δύο τμήματα αγρού 496 τ.μ. και 17.660 τ.μ., καθώς και το βιομηχανικό κτίριο (εργοστάσιο επεξεργασίας χαρτιού και αποθήκευσης έτοιμων προϊόντων χαρτιού) συνολικής δόμησης 6.351 τ.μ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 712.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2021: Ο Βωβός και ο Μπουτάρης

Δύο ακόμη επώνυμοι, ο Μπάμπης Βωβός και ο Κώστας Μπουτάρης, θα βρεθούν για μία ακόμη φορά στο φάσμα των πλειστηριασμών.

Για τον άλλοτε «βασιλιά των γυάλινων πύργων» έρχονται δεκάδες σφυριά για όλα τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της κάποτε κραταιάς Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε. Μέχρι τώρα έχουν προσδιοριστεί οι επαναληπτικοί πλειστηριασμοί για τις τρεις ημιτελείς μεζονέτες στη θέση Μορτερό στη Νέα Ερυθραία. Πρόκειται για ένα σχέδιο κατασκευής πολυτελών κατοικιών που έμεινε στη μέση.

Οι τρεις μεζονέτες μαζί με έξι θέσεις πάρκινγκ αναπτύσσονται σε οικόπεδο 7,4 στρεμμάτων, έχουν εμβαδόν από 226 έως 257 τ.μ. και βγαίνουν στο σφυρί (με επισπεύδουσα την Cepal) στις 10 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης στα 264.000, 272.000 και 290.000 ευρώ.

Στις 22 Δεκεμβρίου, δε, θα ακολουθήσει ο νέος πλειστηριασμός για το γνωστό ημιτελές κτίριο-φάντασμα επί της λεωφόρου Κηφισιάς στο Μαρούσι, με επισπεύδουσα την Hellas Capital Leasing και τιμή εκκίνησης στα 4,8 εκατ. ευρώ.

Σε… συνέχειες παίζεται και η περιπέτεια του Κώστα Μπουτάρη μετά το ναυάγιο του σχεδίου εξυγίανσης που είχε συμφωνηθεί με τις τράπεζες (για δάνεια 25 εκατ. ευρώ).

Ετσι, μετά τους διαδοχικούς πλειστηριασμούς για οινοποιεία, κτήματα, αλλά και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, στις 13 Οκτωβρίου θα βγει στο σφυρί -εξ αναβολής από τον Φεβρουάριο- ένα οικόπεδο που βρίσκεται εντός της πόλης της Νάουσας, έκτασης 294,85 τ.μ.

Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και περιλαμβάνει διώροφο λιθόκτιστο διατηρητέο κτίσμα με ξύλινη κεραμοσκεπή που αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους (30 τ.μ.) και από ισόγειο και πρώτο όροφο εμβαδού 426,18 τ.μ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 525.000 ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr