Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του Τράγκα: Πόσα εκατ. πήραν γιοι και σύζυγος

Γιώργος Τράγκας: Με ιδιόχειρη διαθήκη που κατατέθηκε στο Μονακό μοιράζεται η περιουσία του. Σε ποιους πάνε τα ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό και από πόσα εκατομμύρια θα πάρουν τα παιδιά και η σύζυγός του. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Το φώς της δημοσιότητας βλέπει η ιδιόχειρη διαθήκη που έκανε ο Γιώργος Τράγκας στο Μονακό πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του, Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά, και το 23% στον γιο του, Φρέντι. Η διαθήκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, έσκασε σαν «βόμβα» στα χέρια των εμπλεκόμενων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Η ύπαρξη της εν λόγω διαθήκης άλλαξε άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την περιουσία με τα ακίνητα και μετρητά.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο εκλιπών επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτή περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς.

Στην Εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία 30.000 ευρώ ενώ 50.000 ευρώ δίνονται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Γιώργος Τράγκας: Από το Μονακό έως το Παρίσι

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν τα μεγάλα ποσά που απέκτησε από τις πετυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες επί 30 και πλέον χρόνια.

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Μονακό το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα.

Πρόκειται καταρχάς για ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως έδρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αποβιώσαντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά. Ενα δεύτερο ακίνητο, ένα διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του πριγκιπάτου, φέρεται να δηλωνόταν ως μόνιμος τόπος διαμονής.

Γιώργος Τράγκας: Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur

Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια.

Εκεί όπου η λαχτάρα για ηρεμία συναντούσε τη μαγεία του γαλλικού Νότου και του επέτρεπε να είναι κοντά στην επιχειρηματική βάση που διατηρούσε στο διπλανό Μονακό.

Το τρίτο ακίνητο που περιλαμβάνεται στην έρευνα βρίσκεται πάνω από το Parc Princesse Antoinette και αναφέρεται ως έδρα μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας, ενώ ένα τέταρτο ακίνητο στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στον δημοσιογράφο και επιχειρηματία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που προέρχονται από πηγές οι οποίες έχουν εικόνα από δραστηριότητες εκμετάλλευσης πολυτελών ακινήτων στα πιο ακριβά μέρη του κόσμου, ο δραστήριος εκδότης είχε επενδύσει και σε ένα εντυπωσιακό, επιβλητικό οίκημα σε ένα από τα πιο φημισμένα σημεία του Παρισιού, στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.

Πρόκειται για πραγματικό αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα, ένα μνημείο της αριστοκρατικής φύσης του ανθρώπου, ένα αρχοντικό αποτύπωμα της Ιστορίας που έχει κληροδοτήσει η ίδια η Γαλλία στην ανθρωπότητα.

Και αυτό το ακίνητο ο Γιώργος Τράγκας το αξιοποιούσε, παραχωρώντας το προ ενοικίαση σε όποιον διέθετε το γούστο και την ξεχωριστή οικονομική δυνατότητα για να το απολαύσει.

Γιώργος Τράγκας: Το αμερικάνικο όνειρο

Ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει με τα χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οχι με άλλα μέρη της αμερικανικής ηπείρου. Με τις ΗΠΑ ειδικά και μάλιστα τόσο με την Ανατολική Ακτή όσο και με τη… Νεβάδα.

Το 2019, μάλιστα, επέλεξε να κάνει στο Λας Βέγκας έναν συμβολικό, τρίτο γάμο (!) με την ίδια γυναίκα, τη Μαρία Καρά, την τρίτη και τελευταία σύζυγό του, με την οποία πορεύτηκαν μαζί επί 22 χρόνια.

Ουσιαστικά ήταν μια φαντασμαγορική τελετή, αντάξια της λαμπερής «πόλης της αμαρτίας και των καζίνων», για την ανανέωση των όρκων τους, με παπά έναν μίμο του Ελβις Πρίσλεϊ και «παρανυφάκι» τον… σκύλο τους, που φέρει το όνομα Αστερίξ!

Η έρευνα των οικονομικών αρχών προσανατολίζεται στην εξακρίβωση της πληροφορίας ότι του ανήκε ένα διαμέρισμα στο Λας Βέγκας μέσω μιας εταιρείας που σύστησε στη Νεβάδα.

Το αμερικάνικο όνειρο σε τρία ακίνητα, που φέρεται να είχε ο Γιώργος Τράγκας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ. Ολος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, ένας από τους πιο ακριβούς και ίσως ο πιο φημισμένος δρόμος του κόσμου. Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» – οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».

Αλλο στοιχείο που περιλαμβάνεται στην έρευνα είναι η κατοχή δύο ακόμα ακινήτων στις ΗΠΑ. Ενα βρίσκεται στο Μαϊάμι, σε συγκρότημα κατοικιών, και ένα άλλο στην περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στο Midtown του Μανχάταν – εκεί όπου γίνονται οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου και νιώθει περήφανος κάθε Ελληνας της Αμερικής.

Κηφισιά, Μύκονος, Ακρόπολη

Εκτός από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιώργος Τράγκας είχε πάντα το ενδιαφέρον του και στην Ελλάδα, φυσικά, αλλά και στην Κύπρο, την οποία πάντως δεν επέλεξε για την απόκτηση ακινήτου, αλλά για να έχει την έδρα της εταιρείας που κατείχε εκδοτικά και ιντερνετικά κομμάτια των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Στη χώρα μας ο Γιώργος Τράγκας είχε στην κατοχή του τη γνωστή βίλα στην Εκάλη, όπου διέμενε με την κατά 29 χρόνια μικρότερη από αυτόν σύζυγό του.

Είχε αγοράσει τη βίλα του βιομήχανου Χρυσαφίδη, η οικογένεια του οποίου είχε βρει φρικτό θάνατο στον ίδιο χώρο από τον Ταϊλανδό μπάτλερ της, το μακρινό 1991. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό το ακίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στις ελεγκτικές αρχές, ερευνάται μία εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της οποίας αποκτήθηκαν ακίνητα στη Μύκονο ή και την Κέρκυρα.

Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος. Ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι διέθετε και εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, ψηλά στο Κουκάκι, με απίστευτη και καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη, με μπαλκόνια που κόβουν την ανάσα και μία εκλεπτυσμένη πολυτέλεια να ανταποκρίνεται στις υψηλές αρχιτεκτονικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής, όπου πλέον δεσπόζει το Μουσείο της Ακρόπολης και είναι απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς.

Γιώργος Τράγκας: Μεγάλα deal και αμοιβές

Οι περισσότεροι εκ των παροικούντων την Ιερουσαλήμ μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει τεράστια περιουσία, για το μέγεθος της οποίας όμως ουδείς ήταν σε θέση να μιλήσει με σιγουριά. Ο αποβιώσας πολυπράγμων επιχειρηματίας δεν έκανε επίδειξη πλούτου, ούτε όμως έκρυβε ότι απολάμβανε μια άνετη ζωή.

Κυκλοφορούσε με Cayenne, σύχναζε σε πολυτελή μέρη, ταξίδευε και είχε τη βάση του δίπλα στο Σεν Τροπέ και τις Κάννες, αλλά την ίδια ώρα παρέμενε στις επαγγελματικές επάλξεις και διατηρούσε χαμηλό προφίλ ως προς την πραγματική του οικονομική επιφάνεια. Αλλωστε ουδείς είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι επρόκειτο για έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους της χώρας. Και, όπως αποδείχθηκε σε κρίσιμες στροφές, υπήρξε επίσης και επιχειρηματίας που κατάφερε να κάνει αποδοτικά deal.

Ξεκίνησε με δυσθεώρητα, ακόμα και για την εποχή εκείνη, ραδιοφωνικά συμβόλαια τη δεκαετία του ’90. Ισως ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος ραδιοφωνικός παραγωγός επί σειρά ετών.

Εχοντας αποκτήσει τεράστια φήμη, ειδικά από την περίοδο του Χέρφιλντ, όταν και κάλυψε με επεισοδιακό τρόπο τη νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου και τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με τη Δήμητρα Λιάνη, πλασαρίστηκε ως περσόνα πρώτης γραμμής.

Βέρος δεξιός, με πατριωτικό λόγο, στα όρια του εθνικιστικού παραληρήματος και πρώιμο, ακατέργαστο λαϊκισμό, ανταγωνιστικό του «αυριανισμού», πέτυχε το εξής παράδοξο: ενώ έκανε όνομα πολεμώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθιερώθηκε και «απογειώθηκε» στρεφόμενος κατά της κυβέρνησης του Κώστα Μητσοτάκη από τα μικρόφωνα του ΣΚΑΪ!

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα και φρόντιζε να επενδύει στην ασφάλεια που αυτά παρέχουν. Σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών αρχών, η περιουσία του περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ

Η στροφή του ήταν τόσο θεαματική όσο και η ικανότητά του να πείθει διά μιας μαγικής συνταγής, που συνδύαζε τη λυσσαλέα κριτική, τον αθυρόστομο λόγο και τη βορβορώδη ρητορική, εκφράζοντας τα πιο ταπεινά ένστικτα και την ιερή αγανάκτηση του αδικημένου και μόνιμα γκρινιάρη πολίτη. Ηταν εποχές που η ακροαματικότητα των εκπομπών του ξεπερνούσε το 50%, μια επιτυχία που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει «χρυσές» μεταγραφές ως περιζήτητος παραγωγός, ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες των ραδιοφωνικών συσχετισμών.

Οποιος ραδιοφωνικός σταθμός ήθελε να εκτοξευτεί στις μετρήσεις των ακροαματικοτήτων, στόχευε πρώτα και κύρια να εντάξει τον Γιώργο Τράγκα στο πρόγραμμά του.

Ετσι πέρασε από τον μεγάλο Flash του Σωκράτη Κόκκαλη, τον Planet του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, τον Real του Νίκου Χατζηνικολάου, τα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη, πετυχαίνοντας συμβόλαια ανάλογα με του Μέσι και του Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο.

Η ραδιοφωνική επιτυχία έφερε και καλά αμειβόμενες τηλεοπτικές εκπομπές («Χωρίς Αναισθητικό», «Viva», «Ελεύθερος Σκοπευτής»), αν και ουδέποτε το γυαλί ξεπέρασε το μικρόφωνο.

Ο Γιώργος Τράγκας επέδειξε όμως και ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο που του έδωσε τεράστια οικονομική επιφάνεια και επιρροή στα δημόσια πράγματα.

Με την εφημερίδα «Χώρα» πέτυχε να αξιοποιήσει τη συγκυρία της δεξιάς διακυβέρνησης Καραμανλή και να εξασφαλίζει απίθανα μεγάλα διαφημιστικά έσοδα, σε πλήρη αναντιστοιχία με την κυκλοφορία της. Σύμφωνα με τους καταλόγους της εποχής λίγο πριν από τη χρεοκοπία και την είσοδο στα μνημόνια, αποσπούσε περίπου το 6% της κρατικής διαφήμισης, έχοντας μόνο το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερήσιου Τύπου.

Σε απόλυτα νούμερα, τα ποσά που εισέπραττε έφταναν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με έναν περίπου μαγικό τρόπο πούλησε πανάκριβα ορισμένα από τα εκδοτικά του εγχειρήματα.

Πέραν της «Χώρας», για παράδειγμα, πέτυχε μεγάλο αντίτιμο για την εφημερίδα «Derby Sports», ενώ εκχώρησε το ΚΑΝΑΛΙ 10 στον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη αντί ενός αστρονομικού ποσού, όπως είχε ειπωθεί τότε, για ένα τέτοιο κανάλι – ήτοι αρκετά εκατομμύρια. Βέβαια, δεν αρκούσαν μόνο ορισμένα εξαιρετικά deal για να φτιάξει ο Γιώργος Τράγκας την τεράστια περιουσία του. Χρειάστηκαν και δυο-τρεις ακόμα συνθήκες.

Για παράδειγμα, ενώ κέρδιζε από την υπεραξία των επιχειρηματικών εγχειρημάτων του, όχι μόνο δεν «διένειμε» τα ανάλογα στους εργαζομένους, αλλά πολλές φορές τους άφηνε και απλήρωτους. Εκτός από αυτά που πούλησε, κάνοντας γερό κομπόδεμα ο ίδιος, υπήρξαν και έντυπα που δεν πήγαν καλά και στα οποία το μάρμαρο πλήρωναν σχεδόν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι. Κάπως σαν «στα κέρδη εγώ, στις ζημιές εσείς»!

Γιώργος Τράγκας: Σπίτι-έργο τέχνης κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου

Κομψοί πολυέλαιοι, ξύλινοι τοίχοι που κρύβουν μυστικά αιώνων, ζεστά χαλιά, επιβλητικοί καναπέδες που σε καλούν σαν σειρήνες κοντά τους, πίνακες για εκλεπτυσμένους θαυμαστές της υψηλής τέχνης και αρχοντικά μάρμαρα συνθέτουν το σκηνικό στη βίλα επί της οδού Βικτόρ Ουγκό, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι…

Οι περισσότεροι των εργαζομένων στις εφημερίδες «Απόφαση», «PressTime», «Financial Box», «Profit», «Ανεξαρτησία», που δεν είχαν την κερδοφόρα για τον Γιώργο Τράγκα έκβαση, ένιωσαν στο πετσί τους τη δυσαρμονία αυτή. Με κακές αμοιβές, βασανιστικές καθυστερήσεις και φέσια. Ενα άλλο στοιχείο που επέτρεψε στον αποβιώσαντα εκδότη να συγκεντρώσει την περιουσία του ήταν ότι «πρόσεχε» πολύ το χρήμα. Ηταν δηλαδή «σφιχτός». Ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης -και όχι μόνο εκείνος- τον φώναζε «Φράγκα», ενώ άλλοι του είχαν κολλήσει το… «Δάγκας».

Και βέβαια ήξερε ή ανακάλυπτε στην πορεία πολλούς τρόπους για να κάνει αποδοτικές επενδύσεις. Η έφεσή του σε ακίνητα που αποφέρουν σημαντικά εισοδήματα και δεν χάνουν την αξία τους, τουναντίον με τα χρόνια την αυξάνουν θεαματικά, είναι δείγμα ότι το επιχειρηματικό «το είχε». Η διαδρομή του Γιώργου Τράγκα στα δημόσια πράγματα υπήρξε ιλιγγιώδης. Με μεγάλους σταθμούς στη δημοσιογραφική του καριέρα, τεράστιες επιχειρηματικές επιτυχίες, μα και αμφιλεγόμενα εγχειρήματα, αλλά και με πολυτάραχη προσωπική ζωή.

Τίποτα δεν τον πτόησε. Ούτε η αμφισβήτηση, ούτε οι συγκρούσεις με πολιτικές εξουσίες τον έκαναν να βάλει νερό στο κρασί του, ενώ βίωνε τη χρόνια μάχη με το σάκχαρο και τις ενέσεις με ινσουλίνη σαν απλή καθημερινότητα. Με μεθοδικότητα και πηγαίο τρόπο φιλοτέχνησε μια δημοσιογραφική περσόνα που απέκτησε φανατικό κοινό και φυσικά πολλούς εχθρούς.

Ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά για το μέγεθος της περιουσίας που απέκτησε. Δεν έκανε επίδειξη πλούτου, αλλά δεν έκρυβε κιόλας ότι απολάμβανε μια άνετη ζωή. Κυκλοφορούσε με Cayenne, σύχναζε σε πολυτελή μέρη, ταξίδευε και είχε τη βάση του δίπλα στο Σεν Τροπέ και τις Κάννες

Οι ραδιοφωνικές παραστάσεις του έμελλε να σημαδέψουν από τα πρώτα του χρόνια το ιδιωτικό ραδιόφωνο στη χώρα και να τον κάνουν από τα κυρίαρχα ονόματα στην μπάντα των FM.

Με ακροαματικότητες στο κόκκινο, διαμόρφωνε πολλές φορές την πολιτική ατζέντα. Μόλις κατάλαβε την πέραση που είχε το προφίλ ενός «αγανακτισμένου λαϊκού ήρωα», επεκτάθηκε σε εκδοτικές δραστηριότητες και σε μία συστηματική επιχειρηματική επέκταση.

Τίποτε από αυτά δεν φαινόταν ως σοβαρή πιθανότητα όταν μεγάλωνε στα σοκάκια του Μεταξουργείου, έχοντας ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές από τους γονείς του.

Γνωστός γιατρός γυναικολόγος ο πατέρας του Γιάννης, τον έστειλε στην Ιταλία με την ελπίδα να του δώσει την επαγγελματική σκυτάλη. Ζόρικος, ανυπότακτος και δαιμόνιος ο Γιώργος Τράγκας, από τα μικράτα του και παιδί της πιάτσας, απέρριψε την πατρική οδηγία και γύρισε με πτυχίο σχεδιαστή μόδας! Αυτή τη ιδιότυπη ανταρσία ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι είχε αδυναμία στη μητέρα του Ευθυμία, καθώς οι γονείς του είχαν χωρίσει όταν ο ίδιος ήταν σε μικρή ηλικία.

Προτίμησε έτσι κι αλλιώς τον δικό του, αυτόνομο και ανεξάρτητο δρόμο, διατηρώντας πάντως τις αρχέγονες καταβολές μιας συντηρητικής οικογένειας, με αναφορές στην πατρίδα, στη θρησκεία και τη δεξιά παράταξη – για την οικογένεια ελέγχεται ως προς τις στενές νόρμες που ίσχυαν τότε, αφού αποδείχθηκε «γυναικάς», όπως ο ίδιος παραδεχόταν, και έκανε τρεις γάμους.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ακίνητη περιουσία και στη Μύκονο όπου συνήθιζε να περνάει μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών με τη σύζυγό του, ενώ παλαιότερα διέθετε και θαλαμηγό

Η προσήλωσή του στην εκκλησία πάντως δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, ίσως γιατί έκανε το παπαδοπαίδι στην ενορία του όταν ήταν μικρός. Επιστρέφοντας από την Ιταλία, δεν άργησε να βρεθεί στα κατατόπια της δημοσιογραφικής πιάτσας. Αρχικά ως αθλητικός αρθρογράφος, φανατικός φίλος του Παναθηναϊκού και οπαδός του Μίμη Δομάζου και αργότερα ως αστυνομικός συντάκτης, προτού περάσει στο πολιτικό ρεπορτάζ.