Μερικά από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η συγκεκριμένη τράπεζα την τοποθέτησαν στην κορυφή για το 2023.
Η διάκρισή αυτή έρχεται από τους Financial Times και τον διαγωνισμό The Banker, με την Optima bank να ανακηρύσσεται ώς η «Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα για το 2023»’ από τους Financial Times και τον διεθνή διαγωνισμό βραβείων του The Banker.
Τι είναι αυτό που την οδήγησε στην κορυφή; Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η Optima έχοντας βάζει τον πελάτη στο επίκεντρο και θέτει ως στόχο την παροχή της βέλτιστης τραπεζικής εμπειρίας. Στην διάκριση αυτή συνέβαλαν επίσης και ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας της τράπεζας, τα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς και οι καινοτομίες της.
Ο κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, διευθύνων σύμβουλος της Optima bank, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση:
«Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε το βραβείο “Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα για το 2023” από τους Financial Times και τον διεθνή διαγωνισμό βραβείων του “The Banker”. Η κορυφαία αυτή διάκριση είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της αποτελεσματικής δουλειάς όλης της ομάδας μας και φυσικά ολοκληρώνει μία εντυπωσιακή για εμάς χρονιά, ύστερα από την εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου που δημοσιεύσαμε πρόσφατα. Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση ότι η διαφορετική φιλοσοφία μας, μας έχει ήδη κατατάξει ως τράπεζα αναφοράς στην ελληνική αγορά.»
Τράπεζες: Βγήκαν… τα λεφτά από τα στρώματα. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από τις καταθέσεις που ανακοίνωσαν οι ελληνικές τράπεζες για τον Σεπτέμβριο του 2023.
Οι αποταμιεύσεις των ελληνικών νοικοκυριών φούσκωσαν αρκετά. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄αυτό, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες οι τοποθετήσεις σε τραπεζικές καταθέσεις και αμοιβαία κεφάλαια προκαθορισμένης διάρκειας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 7,5 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε το υπόλοιπο των τραπεζικών καταθέσεων των νοικοκυριών για το τέλος πρώτου φετινού εννεαμήνου
Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία και ζαλιστείτε…
Καθαρή εισροή της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο.
Κατά το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου η αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών (συμπεριλαμβανομένων και των όποιων τόκων) διαμορφώθηκε κοντά στο 1,3 δισ. ευρώ.
Διόγκωση των τραπεζικών καταθέσεων των νοικοκυριών κατά 5,2 δισ. ευρώ το τελευταίο δωδεκάμηνο. Εκτίναξη του ίδιου ποσού κατά 27,3 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το τέλος του προπανδημικού 2019.
Πολύ σημαντικό είναι επίσης πως τους 12 τελευταίους μήνες ξεκίνησαν να διατίθενται μαζικά από τις τράπεζες και τις θυγατρικές-συνεργαζόμενες ΑΕΔΑΚ, Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας.
Συγκεκριμένα, από το Σεπτέμβριο του 2022 έως και σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 26 Αμοιβαία Κεφάλαια συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, εκ των οποίων τα 23 μέσα στη φετινή χρονιά. Το συνολικό ενεργητικό αυτών των Α/Κ προσεγγίζει τα 2,6 δισ. ευρώ.
Τα ελληνικά νοικοκυριά αύξησαν τις τραπεζικές τους καταθέσεις το τελευταίο δωδεκάμηνο κατά 5,2 δισ. ευρώ, παρά το ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι τοποθετήσεις στα Αμοιβαία Κεφάλαια συγκεκριμένης λήξεως κυμάνθηκαν γύρω στα 2,3 δισ. ευρώ. Έτσι, προκύπτει ένα αθροιστικό ποσό που προσεγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ, όταν παράλληλα εκτιμάται ότι ο πλούτος των νοικοκυριών έχει επηρεαστεί φέτος από την άνοδο που έχουν καταγράψει οι τιμές σε μετοχές και (κυρίως) ακίνητα.
Η αιτία για αυτές τις αυξημένες καταθέσεις αποδίδεται σε παράγοντες όπως η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές, αλλά και ο πληθωρισμός που ανεβάζει τα εισοδήματα σε τρέχουσες αξίες χωρίς ωστόσο αυτό να οδηγεί απαραίτητα σε μεγαλύτερη αγοραστική δυνατότητα.
Δυσοίωνη η πρόβλεψη του κορυφαίου οικονομολόγου, νομπελίστα και καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Τζόσεφ Στίγκλιτς για το μέλλον της διεθνής, εγχώριας οικονομίας, αλλά και το μέλλον γενικά του πλανήτη μετά την 7η Οκτωβρίου και τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.
Ο κ. Στγίγκλιτς είχε συζήτηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mytilineos κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο στο συνέδριο του Economist, λέγοντας πως μετά την 7η Οκτώβρη οι προβλέψεις και οι ερμηνείες είναι αρκετά δύσκολες.
Όσον αφορά στο μέλλον της Ελλάδας, εξέφρασε «ανησυχίες» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αν και αναγνώρισε πως «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα διήρκησε μιάμιση δεκαετία αλλά και τον υψηλό ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας».
Κατέληξε, σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο στα εξής:
«Από την άλλη πλευρά αν δούμε τις στατιστικές δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα», είπε και σημείωσε: «Πόσο καλά είναι προετοιμασμένη η Ελλάδα; Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης αλλά μακροπρόθεσμα τι γίνεται; Υπάρχουν οι ακόλουθες ανησυχίες», τόνισε και περιέγραψε:
1. Σύμφωνα με το Economist Diligence Unit η Ελλάδα είναι ουραγός στα θέματα της ελευθερίας του Τύπου. Και είναι ένας τομέας που με ανησυχεί. Δεν μπορεί να έχεις μία ζώσα δημοκρατία αν δεν έχει δραστήρια μέσα ενημέρωσης
2. Η Ελλάδα δεν είχε τη δομική αναδιάρθρωση της οικονομίας. Η ανάπτυξη σας είναι δυσανάλογα μεγάλη λόγω του τουρισμού. Ωστόσο ζείτε σε ένα επικίνδυνο σημείο του κόσμου
3. Η κλιματική αλλαγή κάνει τα καλοκαίρια όλο και πιο ζεστά και επηρεάζουν τον τουρισμό. Και λέμε πως πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση του μοντέλου ανάπτυξης. Και είναι δύο πτυχές: Η πρώτη είναι το κλίμα και η ενέργεια. Έχετε την κληρονομία του ήλιου και του ανέμου. Κάνετε αξιοποίηση και των δύο; Ο καιρός είναι μεν ευμετάβλητος αλλά έχετε και ευμετάβλητους τους παράγοντες όπως ο δικτάτορας Πούτιν ή η Σαουδική Αραβία ως προς την ενεργειακή ασφάλεια. Άρα καλύτερα να βασίζεστε στον καιρό. Και δεύτερη πτυχή είναι η Ελλάδα να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις.
4. Η εξόφληση του χρέους της θα απαιτήσει πρωτογενή πλεονάσματα για καιρό και χρειάζεται μία ισχυρή ανάπτυξη για καιρό. Και δεν είναι εύκολο
Τραπέζες: Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται πολύ σύντομα να προχωρήσει σε μία κίνηση για να ανανεώσει το προσωπικό της μοιράζοντας λεφτά.
Αυτό θα το κάνει μέσω του νέου προγράμματος εθελούσιας.
Στόχος της διοίκησης της εθνικής τράπεζας είναι η ανανέωση του προσωπικού στο πλαίσιο του νέου μοντέλου λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων.
Στόχος του προγράμματος εθελουσίας της Εθνικής – δεν έχει κλειδώσει ακόμα– είναι η αποχωρηση περίπου 500 εργαζομένων που απασχολούνται κυρίως στο δίκτυο.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική προχώρησε προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης την προηγούμενη τριετία 2020-2022, κατά τις οποίες αποχώρησαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.
Πέρυσι το Νοέμβριο η ΕΤΕ έθεσε σε ισχύ πρόγραμμα εθελουσίας που ήταν στοχευμένο στις ηλικιακές ομάδες άνω των 40 ετών και κυρίως στους άνω των 50 ετών.
Η μέγιστη αποζημίωση ήταν στις 150.000 ευρώ, ωστόσο για τους άνω των 55 ετών το ανώτατο ποσό αποζημίωσης και bonus έφτανε και τις 200 χιλιάδες ευρώ.
Οπότε καταλαβαίνετε πως στους 500 εργαζομένους οι 200.000 και 150.000 ευρώ κάνουν εκατομμύρια.
Η ΕΤΕ είχε εφαρμόσει επίσης πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και τον Νοέμβριο του 2021, το οποίο έδινε κίνητρα να αποχωρήσουν εργαζόμενοι που απασχολούνταν σε θέσεις οι οποίες καταργήθηκαν λόγω της ψηφιοποίησης, με το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης και bonus να φτάνει και τις 180.000 ευρώ.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…