Μία ανακοίνωση για την πορεία των δικών του προϊόντων εξέδωσαν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.
Συγκεκριμένα, αφορά στον Γλάρο, στον βιομηχανικό βραχίονα της οικογένειας Σκλαβενίτη, η οποία κατάφερε να σπάσει σε τζίρο τα 100 εκατ. ευρώ. Στον όμιλο αυτό, εκτός από τον Γλάρο, ανήκουν και η βιομηχανία ζύμης BAKER MASTER, η εταιρεία συμμετοχών ANIKA, η BONORA που δραστηριοποιείται στη μαζική εστίαση, η εταιρεία κρέατος MEAT HOUSE και η εταιρεία αλιευμάτων GENFROCO. Πέρυσι πέτυχε πωλήσεις 110,642 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 26,68% έναντι του 2021.
Από το σωρευμένο υπόλοιπο εις νέον της 31ης Δεκεμβρίου 2022, το διοικητικό συμβούλιο θα έχει μέρισμα 4 εκατ. ευρώ -στη χρήση του 2021 το μέρισμα που διανεμήθηκε ήταν 8 εκατ. ευρώ).
Σκλαβενίτης: Δέχτηκε αστείο πρόστιμο – Δείτε τον λόγο
Σκλαβενίτης: Το… εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ θα πληρώσει πρόστιμο στην περιφέρεια Αττικής ο Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με το υπ.αρ.5784/28-11-23 έγγραφο, το ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ επιβάλλει πρόστιμο ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ (500€), στην επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ » βάσει του άρθρου 20 παρ.7.ΣΤ της αριθ. 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) σε συνδυασμό με το άρθρο 24 του Ν.4177/2013, διότι κατά τον έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας στις 17-11-2023 στο υποκατάστημα-super market της ανωτέρω επιχείρησης που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής (Μακρυγιάννη 100-102) διαπιστώθηκε ότι στην κρεατομηχανή που κόβει κιμά μοσχαρίσιο, υπήρχε υπόλειμμα νωπού κιμά του είδους «λάπα νεαρού μόσχου Ολλανδίας, νωπό» προηγούμενης κοπής 358γρ, κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ.6 της αριθ. 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30-8-17), όπως ισχύει.
Σκλαβενίτης: Σε ποιο κατάστημα μπήκε «λουκέτο»
Στο ξαφνικό κλείσιμο κεντρικού καταστήματος προχώρησε ο Σκλαβενίτης
Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για ένα από τα καταστήματά της.
Συγκεκριμένα, το κατάστημα που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Athens Heart διανύει τις τελευταίες μέρες λειτουργίας του. Ο χώρος που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 180, θα μετατραπεί από την ιδιοκτήτρια Premia Properties σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σκλαβενίτης:
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Καταστήματός μας, επί της οδού Πειραιώς 180, στον Ταύρο.
Θα χαρούμε πολύ να συνεχίσουμε να σας εξυπηρετούμε στα πλησιέστερα Καταστήματά μας.”
Το ακίνητο συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ. περιήλθε στην ιδιοκτησία της Premia τον περασμένο Νοέμβριο, έναντι 15,7 εκατομμυρίων.
Απίστευτο bonus από Σκλαβενίτη: Ίλιγγος! Πόσα έδωσε σε όλους τους εργαζόμενους
Σε μία μεγαλειώδη κίνηση προχώρησε το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης κάνοντας το μπαμ και μοιράζοντας ένα μεγάλο μπόνους, πολύ περισσότερο μάλιστα, από πέρυσι σε όλους τους εργαζόμενους.
Γενικά η φήμη του Σκλαβενίτη στον τρόπο που μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους του είναι γνωστή, με αποτέλεσμα το σούπερ μάρκετ να είναι ένας από τους πιο δελεαστικούς εργοδότες σε αυτό τον τομέα.
Σήμερα, ανακοινώθηκε πως ο Σκλαβενίτης κατέβαλε έκτακτη ενίσχυση της τάξεως των 300 ευρώ σε όλους! Είναι κατά 50% αυξημένο σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Επίσης, το μπόνους αφορούσε τόσο τους εργαζόμενους μερικής όσο και πλήρους απασχόλησης
Η συνολική έκτακτη παροχή ξεπερνά τα 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή η εταιρεία Σκλαβενίτης είχε προχωρήσει σε αυξήσεις αποδοχών ύψους 17 εκατ. ευρώ ετησίως για την πλειοψηφία των εργαζομένων της και σε χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.
Οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης είχαν ανέλθει την περσινή περίοδο στα 3,7 δισ. ευρώ (από 3,3 δισ. ευρώ το 2021), τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων σε 226 εκατ. ευρώ (έναντι 251,2 εκατ. ευρώ το 2021), ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 60,1 εκατ. ευρώ (από 82,3 εκατ. ευρώ το 2021), ποσοστό 1,6% επί του συνολικού κύκλου εργασιών
Όλες οι εταιρείες ψάχνουν αυτούς τους πτυχιούχους: Ζητούν απεγνωσμένα 7.000 άτομα
Οι ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων στους συγκεκριμένους πτυχιούχους είναι μεγάλες και δεν αρκούν όσοι παίρνουν το πτυχίο τους. Ποια είναι η ιδιότητά που ζητούν απεγνωσμένα οι εταιρείες.
Η αγορά εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, ψάχνει για πληροφορικάριους.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η αγορά πληροφορικής χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό επιπλέον 7.500 πτυχιούχους σε σχέση με όσους αποφοιτούν κάθε χρόνο.
Ο ρυθμός αποφοίτησης από τα 37 σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα είναι στο 62% (το 2022 αποφοίτησαν 5.231 άτομα), υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν προσαρμόσει τα προγράμματά τους στις εξελίξεις της επιστήμης, ενώ περίπου 15% των φοιτητών πληροφορικής δεν παίρνουν το πτυχίο τους –έστω εγκαίρως– διότι έχoυν βρει δουλειά.
Τα στοιχεία αυτά, του πορίσματος των ΑΕΙ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) δείχνουν πλέον ο τομέας της πληροφορικής είναι ένα σύνθετο ζήτημα, για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση.
Θα πρέπει δηλαδή να συνεργαστούν πολιτεία, εταιρείες, πανεπιστήμια για να επιταχύνουν τις ενέργειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεταξύ άλλων, το πόρισμα προτείνει διοργάνωση ενός roadshow προβολής εταιρειών και θέσεων εργασίας υπό τον συντονισμό του ΣΕΠΕ σε κυλιόμενες ημερομηνίες σε διάφορες πόλεις καθώς και προβολή των συνολικών αναγκών της αγοράς εργασίας και παρουσίαση –σε μορφή ολιγόλεπτων βίντεο– των απαιτούμενων ρόλων που μπορούν να καλύψουν οι απόφοιτοι των σχολών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Υπολογίζεται ότι έως το 2030 η χώρα θα χρειαστεί 300.000 πτυχιούχους. Οπως δείχνει μελέτη του ΣΕΠΕ, η εκτίμηση για την επιπλέον ζήτηση ειδικών πληροφορικής είναι 15.000 με 16.000 ετησίως έως το 2030. Στον αντίποδα, η προσφορά είναι 8.000-8.500. Eτσι, προκύπτει ένα κενό ζήτησης – προσφοράς κατά 7.000 με 7.500.
Μάλιστα, όπως παρατήρησε η κ. Μάρα Νικολαΐδου, πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και καθηγήτρια στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, χρειάζεται πλέγμα ενεργειών από τους εμπλεκομένους.
Κατά πρώτον, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας (πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), ένα ζητούμενο είναι να βελτιωθεί ο ρυθμός αποφοίτησης των φοιτητών από τα 37 τμήματα Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών των ελληνικών ΑΕΙ. Το 2022 ο ρυθμός αποφοίτησης από τα εν λόγω τμήματα ήταν 62,5%, έχοντας βελτιωθεί σημαντικά μέσα σε μία επταετία. Το 2015 ήταν 57,2% αλλά ακολούθησε μια βουτιά στο 40,6% το 2018 και μετά ανοδική πορεία.
Για τη βελτίωση του ρυθμού αποφοίτησης το πόρισμα προτείνει, μεταξύ άλλων:
• Να γίνονται φροντιστηριακά / εργαστηριακά μαθήματα σε βασικά μαθήματα των τμημάτων από υποψήφιους διδάκτορες ή και από άριστους τελειόφοιτους φοιτητές και ο συνυπολογισμός των εργασιών στον τελικό βαθμό.
• Να λειτουργήσει (επιτέλους) ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών για κάθε φοιτητή.
• Να μελετηθούν τα ποσοστά συμμετοχής και αποτυχίας στις εξετάσεις, η δυσκολία των θεμάτων και η επικαιροποίηση της ύλης των μαθημάτων. Πίσω από τις δύο τελευταίες προτάσεις υποκρύπτεται το χαμηλό επίπεδο των εισακτέων σε σχέση με τις απαιτήσεις των τμημάτων αλλά και οι υπέρμετρα υψηλές απαιτήσεις πολλών πανεπιστημιακών.
Οι επιχειρήσεις του χώρου δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό – Οι κινήσεις που καλούνται να κάνουν πολιτεία, εταιρείες και πανεπιστήμια.