Απίστευτο bonus από Σκλαβενίτη: Ίλιγγος! Πόσα έδωσε σε όλους τους εργαζόμενους

Σε μία μεγαλειώδη κίνηση προχώρησε το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης κάνοντας το μπαμ και μοιράζοντας ένα μεγάλο μπόνους, πολύ περισσότερο μάλιστα, από πέρυσι σε όλους τους εργαζόμενους.

Γενικά η φήμη του Σκλαβενίτη στον τρόπο που μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους του είναι γνωστή, με αποτέλεσμα το σούπερ μάρκετ να είναι ένας από τους πιο δελεαστικούς εργοδότες σε αυτό τον τομέα.

Σήμερα, ανακοινώθηκε πως ο Σκλαβενίτης κατέβαλε έκτακτη ενίσχυση της τάξεως των 300 ευρώ σε όλους! Είναι κατά 50% αυξημένο σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Επίσης, το μπόνους αφορούσε τόσο τους εργαζόμενους μερικής όσο και πλήρους απασχόλησης.

Η συνολική έκτακτη παροχή ξεπερνά τα 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή η εταιρεία Σκλαβενίτης είχε προχωρήσει σε αυξήσεις αποδοχών ύψους 17 εκατ. ευρώ ετησίως για την πλειοψηφία των εργαζομένων της και σε χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.

Οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης είχαν ανέλθει την περσινή περίοδο στα 3,7 δισ. ευρώ (από 3,3 δισ. ευρώ το 2021), τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων σε 226 εκατ. ευρώ (έναντι 251,2 εκατ. ευρώ το 2021), ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 60,1 εκατ. ευρώ (από 82,3 εκατ. ευρώ το 2021), ποσοστό 1,6% επί του συνολικού κύκλου εργασιών

Σάλος και οργή με τον Σκλαβενίτη: Δείτε τι θα συμβεί στις 20 Νοεμβρίου

Σκλαβενίτης: Καζάνι που…. βράζει θυμίζει ο Σκλαβενίτης το τελευταίο διάστημα.

«Την Δευτέρα 20 Νοέμβρη τα επιχειρησιακά σωματεία του ομίλου «Σκλαβενίτη» Βόρειου Ελλάδας και Νομού Αχαΐας έχουν ζητήσει συνάντηση με την εταιρεία για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης. Την ίδια μέρα καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις 13:30.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) «στηρίζει τα αιτήματα των δυο επιχειρησιακών σωματείων και καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία στον Σκλαβενίτη να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 20 Νοέμβρη, 13:30 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας».

Όπως αναφέρει ο ΣΕΑ, «ως βάση συζήτησης για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης θέτουν:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας, που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων ετών.
  • Επαναφορά όλων των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους, πραγματικά, χωρίς συμψηφισμούς, με αναδρομική ισχύ.
  • Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, με κατοχυρωμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 5νθήμερο-8ωρο για όλους.
  • Σταθερό πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Επαναφορά ειδικοτήτων και πόστων και παροχή σύγχρονων μέσων προστασίας και ασφάλειας.
  • Άμεση μετακίνηση για όποιον επιθυμεί σε κατάστημα/χώρο εργασίας πλησίον της οικίας του.
  • Παροχή διατακτικών 150 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων, 100 ευρώ το Πάσχα και 100 ευρώ κατά τη θερινή άδεια. Οι διατακτικές να δίνονται στο σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα με την εργασιακή τους σχέση.
  • Έκπτωση 10% για τους εργαζόμενους, σε όλα τα είδη.

Οι καθηλωμένοι μισθοί μας εδώ και χρόνια σε συνδυασμό με την ακρίβεια μας έχει οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο.

Πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες.

Σε αυτές τις συνθήκες ο αγώνας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας είναι μονόδρομος.»

Σκλαβενίτης: Αδιανόητο και όμως το… έκανε – Δίνει χρήμα από τα ταμεία του!

Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, προχώρησε ο Σκλαβενίτης.

Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τότε που η οικογένεια Σκλαβενίτη λάμβανε την απόφαση να σηκώσει στις πλάτες της το «κουφάρι» της Μαρινόπουλος, σε μια κίνηση εξαιρετικού ρίσκου.

Μια περίοδο με αρκετή αγωνία, ειδικά τα πρώτα χρόνια, λόγω της αβεβαιότητας για το εάν το νέο σχήμα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει ή θα παράσερνε τελικά στον βυθό και τη «νοικοκυρεμένη» οικογενειακή αλυσίδα, που διατηρούσε καλή φήμη.

Και ένα «βάρος», το οποίο έπαιξε τον δικό του ρόλο στην αδόκητη απώλεια αργότερα, του πρωτεργάτη εκείνης της συμφωνίας, Στέλιου Σκλαβενίτη, όπως πιστεύουν πολλοί.

Επτά χρόνια μετά, η οικογένεια Σκλαβενίτη, η οικογένεια του Στέλιου, αλλά και τα αδέρφια του, Μάκης (κεντρ. φωτ.), Μαρία και Βίκυ, αισθάνονται πλέον σιγουριά για τις στέρεες βάσεις του οικοδομήματος που έχουν χτίσει καταφέρνοντας «αθόρυβα» να δημιουργήσουν έναν «γίγαντα» του λιανεμπορίου με μερίδιο άνω του 40%, τζίρο 4,5 δισ. ευρώ και κερδοφόρο.

Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά απ’ το 2017 που σχηματίστηκε ο Όμιλος Υπεραγορές Σκλαβενίτη και τρία χρόνια απ’ την πρώτη κερδοφόρο χρήση (2020), αναμένεται να λάβουν μέρισμα συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ απ’ τα σωρευμένα κέρδη της χρήσης του 2022, όπως φαίνεται απ’ την πρόταση του ΔΣ προς την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που καταγράφεται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Υπεραγορές Σκλαβενίτη είχε κατά την περυσινή χρήση καθαρά, μετά τους φόρους, κέρδη 58,17 εκατ. ευρώ.

Μία επίδοση που υπολείπεται περίπου 5% αυτής του 2021, όταν τα κέρδη είχαν φθάσει τα 61,08 εκατ. ευρώ, αλλά δείχνει μια σταθερότητα ακόμα και στις εξαιρετικές πληθωριστικές συνθήκες και τα αυξημένα κόστη.

Κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες για αυξήσεις αποδοχών και στις τάξεις των εργαζομένων, με δεδομένο πως η διοίκηση των αδελφών Σκλαβενίτη είχε προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου 2022 στην αύξηση των συνολικών ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων κατά 17 εκατ. ευρώ, καθώς και στη χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στον Όμιλο αυξήθηκε περίπου κατά 3.000 το 2022, φθάνοντας στο τέλος της χρονιάς τους 34.419 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 29.814 στη μητρική.

Ο παράγοντας «κλειδί» που άλλαξε τα πάντα δίδοντας ώθηση στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, ήταν το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid19, που εκτός του ότι έστρεψε σχεδόν το σύνολο της καταναλωτικής δαπάνης στο οργανωμένο λιανεμπόριο, έθεσε σε πλεονεκτική θέση τις αλυσίδες με τα μεγάλα Υπερμάρκετ.

Έκτοτε, την πελατεία που κέρδισε η αλυσίδα όχι μόνο δεν την έχασε, αλλά συνεχίζει να διεκδικεί μεγαλύτερα μερίδια, παρά το γενικότερο κλίμα που επικράτησε όταν επανήλθε η κανονικότητα στην αγορά και παρά την πληθωριστική «έκρηξη» που ανάγκασε τα νοικοκυριά να πατήσουν «φρένο» στην κατανάλωση.

Κάτι που τελικά βελτιώνει και τη συνολική εικόνα και τις προοπτικές της αλυσίδας παρά τα ομολογουμένως χαμηλά περιθώρια κέρδους, αφού της επιτρέπει κάποια ευελιξία για νέες επενδύσεις από τη μία, και από την άλλη καθιστά διαχειρίσιμα τα μεγάλα δανειακά βάρη και τις υποχρεώσεις προς προμηθευτές.

Τα πρώτα ήταν περίπου 740 εκατ. ευρώ (688,15 εκατ. ευρώ τα μακροπρόθεσμα δάνεια και 51,89 εκατ. ευρώ τα βραχυπρόθεσμα). Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς προμηθευτές ήταν περίπου 1,2 δισ ευρώ.

Άλλα 874 εκατ. ευρώ είναι οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μισθώσεων.