Ακατάλληλες παραλίες 2020: Αυτές είναι οι επικίνδυνες παραλίες στην Αττική

Ακατάλληλες παραλίες 2020: Επαναληπτικές μετρήσεις από το Φλοίσβο μέχρι το Λαγονήσι για την καταλληλότητα των παραλιών έκανε το ΠΑΚΟΕ. Δείτε ποια τα αποτελέσματα για τις παραλίες.

Στην επαναληπτική δειγματοληψία που έγινε στις 16/7/20 σε νερά κολύμβησης στις παρακάτω αναφερόμενες παραλίες διαπιστώθηκε ότι από τα 16 δείγματα τα 7 δηλαδή ποσοστό που αγγίζει το 45% είναι ακατάλληλα για κολύμβηση.

Η διαφορά από τις μελέτες του Μαΐου οφείλεται αφενός στην αύξηση των κολυμβητών και αφετέρου στις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου (30-35°C)

Το ΠAKOE προχώρησε και φέτος στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών σε παραλίες της Αττικής. Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Αττική 219 (90,50%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 23 (9,50%) είναι ακατάλληλες ,σε σύνολο 242 που αναλύθηκαν. Όπως ενημερώνει το ΠΑΚΟΕ, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και σε παραλίες εκτός Αττικής, με τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται τον Ιούλιο.

Οι πιο κοντινές και γνωστές παραλίες που είναι ακατάλληλες για κολύμπι είναι (σύμφωνα πάντα με το ΠΑΚΟΕ)

  1. Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Αριστερά από την δημοτική πινακοθήκη)
  2. Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Στάση ΕΔΕΜ και Ναυαγοσώστη)
  3. Παραλία Μπάτη (Παλαιού Φαλήρου)
  4. Παραλία Αλίμου/Καλαμακίου
  5. Παραλία Αγ.Κοσμά (Πλαζ Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών)
  6. Παραλία Βουλιαγμένης (Απέναντι από το Astir Beach κοντά στον Ναυτικό Όμιλο)
  7. Παραλία Κορωπίου Λουμβάρδας

Το ΠΑΚΟΕ σας εφιστά την προσοχή.

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής με φυσική σκιά

Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν τι σημαίνει μια παραλία να έχει τα εξής δύο χαρακτηριστικά, πρώτον να είναι καθαρή, και ρηχή θα ήταν στα συν, και δεύτερον να έχει φυσική σκίαση.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κάθεσαι κάτω από τα δέντρα και να σε φυσάει το καλοκαιρινό αεράκι, δεν συμφωνείτε; Επίσης όλος ο κόπος του στήσε – ξέστησε ομπρέλα και σκηνή εξαφανίζεται και η κασέτα καπέλο-αντηλιακό στα πιτσιρίκια μας δεν παίζει στο repeat.

Βραυρώνα

η Παραλία Βραυρώνας με φυσική σκια
Παραλία Βραυρώνας

Στον δρόμο για Μαρκόπουλο στρίβετε αριστερά για Βραυρώνα, όπου σας περιμένουν τρεις παραλίες, περιποιημένες και καθαρές. Η πρώτη – και μεγαλύτερη παραλία– είναι αμμουδερή, έχει ρηχά νερά για τα πιτσιρίκια, μερικά πέτρινα παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ και αρκετά δέντρα για σκιά.

Κόκκινο Λιμανάκι

η Παραλία Κόκκινο Λιμανάκι με φυσική σκια
Κόκκινο Λιμανάκι

Μετά τη Ραφήνα, θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες προς «Κόκκινο Λιμανάκι» και αφού παρκάρετε, θα κατεβείτε τα σκαλάκια για να βρεθείτε σε έναν μαγικό κολπίσκο. Η παραλία πλαισιώνεται από βράχια και πυκνά δέντρα που προσφέρουν άπλετη σκιά. Επιπλέον, την παραλία δεν την «πιάνει» ο αέρας και έτσι σας εγγυόμαστε ένα ήσυχο μπάνιο σε γαλάζια νερά, χωρίς να σας χτυπάει η άμμος. Το kid- friendly καφέ- εστιατόριο «Μπαλκόνι» που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία, είναι ιδανικό για φαγητό ή καφέ με απίστευτη θέα.

Σχοινιάς

η Παραλία Σχοινιά με φυσική σκια
Παραλία Σχοινιά

Η παραλία του Σχοινιά έχει πολύ μεγάλη έκταση, ίσως τη μεγαλύτερη στην Αττική, σε αυτή την παραλία καταλήγει το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά- Μαραθώνα, ένα από τα λίγα, αν όχι το μόνο εθνικό πάρκο, τόσο κοντά στην Αθήνα. Τα πεύκα, λοιπόν, από το πευκόδασος προσφέρουν απλόχερα τη φυσική τους σκιά μαζί με μεγάλες δόσεις δροσιάς. Εκτός αυτού, αυτή η ρηχή παραλία της Αττικής είναι ιδανική για τα μικρά πιτσιρίκια που ακόμα δεν έχουν εξοικειωθεί με το κολύμπι. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα για οικογένειες.

Βρωμοπούσι

η Παραλία Βρωμοπούσι με φυσική σκια
Παραλία Βρωμοπούσι

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα- αν και το όνομα σπροδιαθέτει για μια βρώμικη παραλία, στην πραγματικότητα, το Βρωμοπούσι, ή αλλιώς Καλοπήγαδο, που βρίσκεται κοντά στην Κερατέα, έχει καθαρά νερά και βότσαλο αλλά και αρκετά δέντρα για να «αράξετε» χωρίς να λιώσετε από τη ζέστη δίπλα στα κύματα.

Σέσι

η Παραλία Σέσι με φυσική σκια
Παραλία Σέσι

Για να φτάσετε στο Σέσι, θα χρειαστεί να οδηγήσετε 22 χιλιόμετρα μετά τον τύμβο του Μαραθώνα και να περάσετε έναν χωματόδρομο- αξίζει, όμως, τον κόπο. Εκεί, θα χαλαρώσετε κάτω από τα πολλά αλμυρίκια που έχει η παραλία- φροντίστε όμως να φτάσετε νωρίς για να τα προλάβετε. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε μεζέδες σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι.

Άγιος Κοσμάς

η Παραλία του Αγίου Κοσμά με φυσική σκια
Παραλία του Αγίου Κοσμά

Βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από την λεωφόρο Ποσειδώνος, είναι αμμουδερή και χωρίζεται σε δύο κολπάκια στα οποία απολαμβάνετε βουτιές με φόντο τους φοίνικες και το αεροδρόμιο. Ελάτε νωρίς εδώ για να προλάβετε την σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια στην αρχή της.

Πόρτο Γερμενό (Μεσαία παραλία)

η Παραλία Πόρτο Γερμενό με φυσική σκια
Παραλία Πόρτο Γερμενό

Το Πόρτο Γερμενό αποτελείται από πέντε παραλίες στη σειρά, όμως η μεσαία παραλία είναι αυτή που φημίζεται για τη φυσική σκιά της. Ωστόσο, να ξέρετε ότι δεν έχει ρηχά νερά, αφού βαθαίνει απότομα, γι’ αυτό μην την προτιμήσετε αν τα πιτσιρίκια δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ή δεν ξέρουν ακόμα καλό μπάνιο. Ενδείκνυται για μεγαλύτερα παιδιά, που πλέον «το ‘χουν» με την κολύμβηση.

‘Αγιος Δημήτριος στα Καλύβια

η Παραλία Άγιος Δημήτριος με φυσική σκια
Παραλία Άγιος Δημήτριος

Απέχει 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Αθήνα, έχει άμμο και αρκετά δέντρα για να ξαποστάσετε κάτω από τη σκιά τους στα διαλείμματα που κάνετε ανάμεσα στις βουτιές. Ακόμα, όμως, κι αν δεν προλάβετε κάποιο δέντρο, η παραλία διαθέτει μόνιμες σταθερές ομπρέλες χωρίς χρέωση, για να απλώσετε την ψάθα και την πετσέτα σας.

.Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr