Βάσεις 2018: Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκτιμήσεις των Στρατηγάκη, Κάτσικα, Βαφειαδάκη και Χατζητέγα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Βάσεις 2018: Τα ψέματα τελείωσαν, καθώς απομένουν πια λιγότερο από δύο εβδομάδες για την ανακοίνωση των βάσεων 2018.

Κι ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες ως πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων 2018 φάνταζε η 24η Αυγούστου, όπως είχε γίνει και τα τελευταία δύο χρόνια, πληροφορίες θέλουν τις βάσεις 2018 να βγαίνουν τελικά προς το τέλος Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα δεν θα αναρτηθούν νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου, με πιο πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης των βάσεων 2018 να είναι η 28η Αυγούστου και η 29η Αυγούστου.

Η καθυστέρηση φέρεται να οφείλεται στα μέτρα που θα παρθούν για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως όλα τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες και μόνο, καθώς δεν έχει υπάρξει – μέχρι στιγμής – καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι οι εισακτέοι είναι φέτος περισσότεροι, ενώ δύο στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του φετινού παζλ.

Αφενός η κατάργηση του Επιστημονικού Πεδίου των Παιδαγωγικών Σπουδών και η παρουσία των τμημάτων του σε όλα τα υπόλοιπα πεδία, αφετέρου η παρουσία στο μηχανογραφικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος, αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι Νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ (Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας).

Δεν αφορά, όμως, τις Ιατρικές, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση των εισακτέων, αφού φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι.

Ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τα τελευταία δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, είναι ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα εισαχθούν σε σχολές και τμήματα έχοντας λίγες χιλιάδες μόρια.

Και αυτό, γιατί οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από 7.000 μόρια είναι περισσότεροι από πέρσι. Ενδεικτικά, στα πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών σχολών, καθώς και των Οικονομικών και Πληροφορικής το 21,9% και το 33,11% έγραψαν στο σύνολο από 7.000 μόρια και κάτω.

Βάσεις 2018: Όλες οι εκτιμήσεις με… ένα κλικ!

Το xristika.gr, δεδομένου ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία, συγκέντρωσε όλες τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει οι αναλυτές για τις βάσεις 2018 και σας τις παρουσιάζει: