βουλη

Προανακριτική Novartis: Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη σύσταση Προανακριτής Επιτροπής που θα διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, στο πλαίσιο μίας συνεδρίασης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μεσάνυχτα.

Η συνεδρίαση για το σκάνδαλο της Novartis άρχισε στις 9:00 το πρωί στην Ολομέλεια, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των πολιτικών κομμάτων και θα συνεχιστεί με τις τοποθετήσεις βουλευτών από όλες τις πτέρυγες.

Στη συνέχεια, αναμένεται να λάβουν το λόγο οι 9 από τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν επί 20 ή 25 λεπτά.

Πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα τοποθετηθεί με γραπτό υπόμνημα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων με τον επικεφαλής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στη συνεδρίαση θα τοποθετηθούν και οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί των ίδιων χαρτοφυλακίων.

Τελευταίοι στον κατάλογο των ομιλητών θα είναι οι πρόεδροι των πολιτικών κομμάτων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθούν γύρω στις 22:00 – 23:00, κάτι που σημαίνει ότι η μυστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ: