Προκαταρκτική Novartis

Προανακριτική Novartis: Oλοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου και αποφασίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, αναφορικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συγκροτηθεί Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS.

Κατά τη διάσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να στηθούν δέκα κάλπες – μία για κάθε πολιτικό – εμπλεκόμενο – όπως ήταν και η κυβερνητική πρόταση.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των καλπών έχει χτυπήσει “κόκκινο”, καθώς ήδη η Νέα Δημοκρατία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αυριανή ψηφοφορία.

Σε συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση “πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένη”. Αυτό έγινε στο Σκοπιανό, αυτό γίνεται και στο θέμα της Novartis, όπου τα στοιχεία είναι μαρτυρίες γνώμης και όχι γνώσης. Ανέφερε ακόμη πως «η κυβέρνηση είναι ικανή στα επικοινωνιακά τρικ και ανίκανη να λύσει το κάθε πρόβλημα. Αντίθετα, προσθέτει συνέχεια καινούρια προβλήματα».

Επανέλαβε πως η στάση της ΝΔ είναι «όλα στο φως», για να προσθέσει: «Δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτα. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση και στην Ολομέλεια».

Προανακριτική Novartis – Σβίγκου: Τι ακριβώς φοβάται η Νέα Δημοκρατία;

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δημιουργείται τόσο μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το αν θα είναι μία ή δέκα οι κάλπες και τι ακριβώς φοβάται από αυτή τη διαδικασία και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9», ενόψει της αυριανής συζήτησης και ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προανακριτική Novartis: Μήνυση κατέθεσε ο Βενιζέλος

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε στην υποβολή μήνυσης για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος, σε κείμενό του, είχε χαρακτηρίσει την πρόταση σύστασης Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis «ακραία θεσμική αθλιότητα».

Προανακριτική Novartis – Λοβέρδος: 100% σκευωρία

Στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα «σκηνικό» που έχει στήσει η κυβέρνηση, υποστήριξε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λοβέρδος αποκάλεσε «αρχισυμμορίτη» της υπόθεσης Novartis τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.