YouTube: Αυτό είναι το τραγούδι που ξεπέρασε το 1 δισ. views 

YouTube: Η συγκεκριμένη διασκευή από τους Disturbed είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ελλάδα, και έχει αναδειχθεί σε ραδιοφωνικό χιτ. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Το ρεκόρ του 1 δισ. προβολών στο YouTube ξεπέρασε το βίντεο των Disturbed «The Sound of Silence» το οποίο αποτελεί διασκευή του κλασικού τραγουδιού των Simon & Garfunkel.

Η εκδοχή του τραγουδιού των Disturbed συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ τους, του 2015, «Immortalized» και προωθήθηκε από μια συναρπαστική ζωντανή απόδοση στο talk show «Conan» του TBS τον Μάρτιο του 2016.

Η ερμηνεία της διασκευής από το heavy metal συγκρότημα στο «Conan» έχει 146 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το βίντεο με τις περισσότερες προβολές των Simon & Garfunkel που ερμηνεύουν το τραγούδι έχει 134 εκατομμύρια προβολές.

Ο Πολ Σάιμον από τους Simon & Garfunkel ενέκρινε τη διασκευή του τραγουδιού από τους Disturbed στέλνοντας με email την έγκρισή του στον τραγουδιστή Ντέιβιντ Ντρέιμαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διασκευή από τους Disturbed είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ελλάδα, και έχει αναδειχθεί σε ραδιοφωνικό χιτ.

H τελευταία φορά που είδαμε τους Disturbed στη χώρα μας ήταν το καλοκαίρι του 2023 στο Release Athens.

Ποιο είναι το «The Sound of Silence»

Το «The Sound of Silence» είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού φολκ ροκ ντουέτου Simon & Garfunkel, γραμμένο από τον Paul Simon.

Η ακρόαση του τραγουδιού στο στούντιο οδήγησε σε μια δισκογραφική συμφωνία με την Columbia Records και η αρχική ακουστική έκδοση ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 1964 στα Columbia’s 7th Avenue Recording Studios στη Νέα Υόρκη για το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Wednesday Morning, 3 AM, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο σε απογοητευτικές πωλήσεις.

Ένα remix κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά και έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard single chart.

Οι Simon & Garfunkel δεν ενημερώθηκαν για το remix του τραγουδιού παρά μόνο μετά την κυκλοφορία του. Το remix χτύπησε Νο. 1 στο Billboard Hot 100 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου 1966, οδηγώντας το ντουέτο να επανενωθεί και να ηχογραφήσει βιαστικά το δεύτερο άλμπουμ τους, το οποίο η Columbia ονόμασε Sounds of Silence σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του τραγουδιού. Η remixed single έκδοση του τραγουδιού συμπεριλήφθηκε σε αυτό το επόμενο άλμπουμ. Αργότερα, εμφανίστηκε στην ταινία του 1967 The Graduate και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ soundtrack της ταινίας. Κυκλοφόρησε επιπλέον στο EP της κυρίας Robinson το 1968, μαζί με άλλα τρία τραγούδια από την ταινία: ” Ms. Robinson “, ” April Come She Will ” και ” Scarborough Fair/Canticle “.

Το «The Sound of Silence» ήταν ένα από τα κορυφαία επιτυχία σε πολλές χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Αυστρία, η Δυτική Γερμανία, η Ιαπωνία και η Ολλανδία.

Γενικά θεωρείται κλασικό λαϊκό ροκ τραγούδι, το τραγούδι προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επειδή ήταν «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό» το 2012, μαζί με το υπόλοιπο άλμπουμ Sounds of Silence .

Από την κυκλοφορία του, το τραγούδι συμπεριλήφθηκε σε μεταγενέστερες συλλογές, ξεκινώντας με το συλλογικό άλμπουμ του 1972 Simon and Garfunkel’s Greatest Hits.

Youtube: Τέλος όσα ξέραμε – Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε

Αέρας… αλλαγής από τη δημοφιλή πλατφόρμα προβολής video.

Φαίνεται ότι η Google ετοιμάζει για το Youtube στο web ένα νέο design, όπως διαπίστωσε πρόσφατα ένας χρήστης του Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, στη νέα έκδοση, το Youtube μετακινεί την περιγραφή, τον τίτλο και τα σχόλια στη δεξιά πλευρά του video.

Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις των video βρίσκονται στο κάτω μέρος του video player κάτι που ίσως επιβαρύνει την εμπειρία του χρήστη, καθώς έχει όλα τα thubnails από κάτω να ζητούν την προσοχή του. Επιπροσθέτως, το Youtube δίνει λιγότερη έμφαση στα σχόλια, με το να τα μετακινεί κάτω από την περιγραφή δίπλα στο video.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτούς που εμφανίστηκε το νέο design, εξαφανίστηκε λίγο αργότερα με ένα refresh, κάτι που δείχνει με τον πιο σαφές τρόπο, ότι η εταιρεία βρίσκεται στις πρώτες φάσης δοκιμής του.

Youtube: Δείτε γιατί ζητάει πλέον χρήματα

Μια αλλαγή που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ετοιμάζει το YouTube, καθώς θα ξεκινήσει να ζητάει χρήματα!

Ειδικότερα, η δημοφιλής πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο εξετάζει να απαιτεί από τους χρήστες της Premium συνδρομή για αναπαραγωγή βίντεο σε 4K ανάλυση.

Το YouTube υποστηρίζει βίντεο 4K από το 2010.

Επί 12 χρόνια τα βίντεο 4K, ακόμη και βίντεο υψηλότερων αναλύσεων, όπως το 8K που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα το 2015, ήταν διαθέσιμα δωρεάν για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές στο Reddit τον περασμένο μήνα, το YouTube (θυγατρική της Alphabet, δηλαδή της Google) δοκιμάζει μια αλλαγή στο status quo.

Για όσους ανήκουν στην πειραματική ομάδα της Google, όταν επιλέγουν μια συγκεκριμένη ανάλυση για ένα βίντεο, τα μέλη που δεν είναι συνδρομητές θα βλέπουν τη λέξη “Premium” δίπλα στην επιλογή για 4K/2160p.

Με απλά λόγια, προστίθεται ένας νέος περιορισμός στους χρήστες του YouTube που δεν πληρώνουν συνδρομή, ενώ ταυτόχρονα ο περιορισμός αυτός λειτουργεί ως νέο “προνόμιο” του YouTube Premium.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η συνδρομή YouTube Premium έχει τα εξής πλεονεκτήματα: αφαιρεί τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα, επιτρέπει στους συνδρομητές να αναπαράγουν βίντεο σε μικρή οθόνη στο Android και το iOS και τους επιτρέπει να κατεβάζουν βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης.

Η συνδρομή περιλαμβάνει επίσης την υπηρεσία μουσικής της Google YouTube Music.

Youtube: Μην «ψαρώσετε» με τα σχόλια κάτω από τα βίντεο

Δεν μας έφταναν οι απάτες με τα SMS και τις κάρτες, τώρα ήρθαν οι απάτες και μέσω… Youtube!

Τα κρυπτονομίσματα διανύουν μια ταραχώδη περίοδο με τους κυβερνοαπατεώνες να έχουν στραφεί σε νέους τρόπους για να παγιδεύουν τα θύματά τους.

Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν εντοπίσει ένα τέτοιο ασυνήθιστο σύστημα, όπου οι επιτιθέμενοι προωθούν πλαστές υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στο YouTube.

Προσπαθούν να προσεγγίσουν όσους ενδιαφέρονται για φθηνά κρυπτονομίσματα αφήνοντας σχόλια σε δημοφιλή βίντεο – αλλά, φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα λάβουν ποτέ το νόμισμα.

Οι απατεώνες επιλέγουν επίκαιρα βίντεο στο YouTube και αφήνουν σχόλια που προωθούν ένα ψεύτικο «κενό» στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Για να κάνουν το μήνυμά τους πιο ορατό, παραποιούν στατιστικά στοιχεία στα σχόλια και τοποθετούν απαντήσεις «bot» για να ενισχύσουν το αρχικό σχόλιο.

Το σχόλιο ενθαρρύνει τους θεατές να επισκεφτούν το κανάλι του συντάκτη στο YouTube και να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που παρέχει οδηγίες για το πώς να επωφεληθούν από ένα υποτιθέμενο bug συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Οι χρήστες μπορεί να μην παρατηρήσουν ότι αυτό το βίντεο είναι το μόνο που έχει δημοσιευτεί στο κανάλι.

Το βίντεο είναι σίγουρα κατασκευασμένο: οι επεξεργασίες στις σειρές των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι ορατές με γυμνό μάτι και τα σχόλια είναι γεμάτα με υπερενθουσιώδη σχόλια.

Ο σύνδεσμος κάτω από το βίντεο οδηγεί σε δόλιο ανταλλάκτη νομισμάτων.

Μόλις ένας χρήστης φτάσει στην ιστοσελίδα της οποίας υπάρχει link στην περιγραφή, το θύμα βλέπει μια δυνατότητα ανταλλαγής bitcoin – αλλά αν το χρησιμοποιήσει, δεν θα δει ποτέ ξανά αυτά τα χρήματα, καθώς η υπηρεσία είναι ψεύτικη.

Για να αποφύγετε απάτες, να εξοικονομήσετε χρήματα και να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, οι ειδικοί της Kaspersky μοιράζονται τις ακόλουθες απλές συμβουλές:

Ελέγξτε οποιονδήποτε σύνδεσμο πριν κάνετε κλικ. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του για προεπισκόπηση της διεύθυνσης URL και αναζητήστε ορθογραφικά λάθη ή άλλες παρατυπίες.

Είναι επίσης καλή πρακτική να εισάγετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης. Αναζητήστε το πρόθεμα HTTPS πριν από τη διεύθυνση URL του ιστότοπου, υποδεικνύοντας ότι η σύνδεση με τον ιστότοπο είναι ασφαλής.

Μερικές φορές τα ψεύτικα email και οι ιστότοποι μοιάζουν με αληθινά.

Εξαρτάται από το πόσο καλά έκαναν οι εγκληματίες τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, οι υπερσύνδεσμοι, πιθανότατα, θα είναι λανθασμένοι — με ορθογραφικά λάθη.

Ωστόσο, οι σύνδεσμοι μπορούν επίσης να μεταμφιεστούν ώστε να μοιάζουν με έγκυρους συνδέσμους και να σας ανακατευθύνουν σε διαφορετική σελίδα, πλαστοπροσωπώντας τον νόμιμο ιστότοπο.

Για την προστασία των δεδομένων και των οικονομικών σας, είναι καλή πρακτική να βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρονική σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς και πληρωμής είναι ασφαλής. Θα ξέρετε ότι η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας ξεκινά με HTTPS αντί για το συνηθισμένο HTTP: ένα εικονίδιο κλειδαριάς θα εμφανίζεται επίσης συνήθως δίπλα στη διεύθυνση URL και η γραμμή διευθύνσεων σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα είναι πράσινη.

Εάν δεν βλέπετε αυτές τις λειτουργίες, μην προχωρήσετε.

Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την ασφάλεια της διεύθυνσης URL που επισκέπτεστε και παρέχει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξετε οποιονδήποτε ιστότοπο σε προστατευμένο container για να αποτρέψετε την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών στοιχείων.