WOLT: Έτοιμη να «πνίξει» την Ελλάδα – Ποιοι τι φοβούνται;

WOLT: Η εταιρεία κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να ταράξει τα νερά στο τοπίο της παράδοσης στο σπίτι προσφέροντας σε εκατοντάδες ελληνικά εστιατόρια και άλλα καταστήματα λιανικής, πρόσβαση στην ηλεκτρονική αγορά. Δείτε στο xristika.gr το νέο της σχέδιο για την Ελλάδα.

Έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 440 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η εταιρεία τεχνολογίας Wolt, η οποία εδρεύει στο Ελσίνκι κι έχει παρουσία και στην χώρα μας από το 2019.

Όπως ανακοινώθηκε το γύρο οδήγησε το ICONIQ Growth ενώ οι Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue εντάχθηκαν ως νέοι επενδυτές. Τα επενδυτικά κεφάλαια 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners από τους υπάρχοντες επενδυτές της Wolt συμμετείχαν επίσης στον γύρο. Μετά και την ολοκλήρωση του νέου γύρου η συνολική χρηματοδότηση που έχει αντλήσει η Wolt από το 2015 ως και σήμερα ανέρχεται στα 707 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης έρχεται μετά την ταχεία επέκταση της Wolt στους τομείς των παντοπωλείων και των ευρύτερων λιανικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 2020. Μάλιστα και τα πρόσθετα αυτά κεφάλαια θα τροφοδοτήσουν την παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης και επέκτασης της Wolt σε νέες αγορές και σε νέους τομείς λιανικής ενώ αναμένεται να ενισχύσουν και την τρέχουσα θέση της σε υπάρχουσες αγορές, όπως η Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι η Wolt ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 2.200 άτομα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους με αφορμή και τις νέες απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στη λιανική: για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατό ο καταναλωτής να αγοράσει τα πάντα, από καλλυντικά έως τροφές για κατοικίδια και φαρμακευτικά προϊόντα στην πλατφόρμα της. Πλέον, η Wolt συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 1500 καταστήματα λιανικής σε διαφορετικές αγορές.

«Λειτουργούμε σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και καλά χρηματοδοτούμενο κλάδο, και αυτός ο γύρος μας επιτρέπει να έχουμε μια μακροπρόθεσμη νοοτροπία όσον αφορά την ένταση των επενδύσεων μας στις διαφορετικές αγορές. Παρά την αναταραχή του 2020, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, τριπλασιάζοντας τα προκαταρκτικά έσοδά μας για το έτος στα €285 εκατομμύρια έναντι καθαρής ζημίας €38 εκατομμυρίων για την ίδια περίοδο. Δεδομένου ότι μέσα σε δώδεκα μήνες έχουμε συγκεντρώσει €547.5 εκατομμύρια σε νέο κεφάλαιο, είμαστε σε ισχυρή θέση για επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις αγορές μας, όταν σκεφτόμαστε τα επόμενα χρόνια» ανέφερε σχετικά με τον νέο γύρο χρηματοδότησης ο , Διευθύνων Σύμβουλος & συνιδρυτής της Wolt, Miki Kuusi.

WOLT: Τα σχέδια για την Ελλάδα

Στην περίπτωση της χώρας μας, η Wolt θα στοχεύσει τόσο στην επέκταση της γεωγραφικής εμβέλειας της όσο και στην είσοδο της εταιρείας σε νέους τομείς της λιανικής. Να θυμίσουμε ότι η Wolt ανακοίνωσε προ εβδομάδων την είσοδό της στην διανομή πρϊόντων σούπερ μάρκετ, μια αγορά η πίτα της οποίας διογκώθηκε κατά την πανδημία. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει κάποια συνεργασία με συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ ή ποιο μοντέλο λειτουργίας θα ακολουθήσει η εταιρεία.

«Η Wolt Greece κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να ταράξει τα νερά στο τοπίο της παράδοσης στο σπίτι προσφέροντας σε εκατοντάδες ελληνικά εστιατόρια και άλλα καταστήματα λιανικής, πρόσβαση στην ηλεκτρονική αγορά. Προσφέρουμε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε κορυφαία τεχνολογία. Υποστηρίζει άριστα την αποτελεσματική λειτουργία των εστιατορίων και παράλληλα δημιουργεί μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης στον πελάτη» αναφέρει σχετικά με την ελληνική παρουσία της Wolt, ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η γεωγραφική επέκταση της υπηρεσίας θα προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό ενώ το ίδιο και η εισαγωγή σε νέα τμήματα της λιανικής. «Θα προσφέρουμε συναρπαστικές νέες υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές, καθώς ο αριθμός των συνεργαζόμενων καταστημάτων αυξάνεται συνεχώς», προσέθεσε ο επικεφαλής της Wolt στην Ελλάδα.

«Η Wolt είναι ενθουσιασμένη με τη θερμή υποδοχή του καινοτόμου επιχειρηματικού της μοντέλου από την ελληνική αγορά και εκ μέρους της τοπικής ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, τους ταχυμεταφορείς και τους πελάτες μας για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους σε μας. Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και το 2021 θα είναι μια ακόμη χρονιά συναρπαστικών ειδήσεων. Ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται και θα ανακοινώσουμε το επόμενο ορόσημο μας πολύ σύντομα!» κατέληξε ο κ. Καρέλος.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr