Voucher 200 ευρώ

Voucher 200 ευρώ: Τρελές προσφορές από τα καταστήματα τεχνολογίας στους δικαιούχους των voucher των 200 ευρώ, δίνοντας πάρα πολλές επιλογές σε μαθητές και σπουδαστές!

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκαν πάνω από 2.000 αιτήσεις μέσα σε μισή ώρα μισή ώρα, δηλαδή περίπου 60 αιτήσεις το λεπτό, από τους δικαιούχους.

Ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας με αρκετούς να μην καταφέρνουν τελικά να υποβάλλουν αίτηση ή να υποβάλλουν σχετικά αργά το βράδυ που η κίνηση και η επισκεψιμότητα είχε πέσει.

Κάθε οικογένεια – δικαιούχος του Προγράμματος λαμβάνει μία επιταγή (voucher) ύψους 200€ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Κάθε επιταγή μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση), είτε μέρος του συνολικού κόστους εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερβαίνει την αξία των διατιθέμενων επιταγών, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από το δικαιούχο.

Voucher 200 ευρώ: Τι δίνουν οι εταιρείες

Με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για τα voucher να φτάνει τα 112 εκατ. ευρώ, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από τους εισαγωγείς και εμπόρους λιανικής προϊόντων τεχνολογίας.

Και αυτό διότι αναμένεται να αυξηθούν αρκετά οι πωλήσεις tablet, laptop αλλά και περιφερειακών.

Oι επιταγές θα μπορούν να εξαργυρωθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου έως και το τέλος Ιουλίου. OTE, Vodafone και Wind ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μέσα από το δίκτυα καταστημάτων και τα eshop τους.

Σε περίπτωση που κάποιος Δικαιούχος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν της επιταγής (voucher), θα χρειαστεί να καλύψει τη διαφορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της COSMOTE, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν από την ψηφιακή πλατφόρμα έναν ηλεκτρονικό κωδικό, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 12 Απριλίου και μετά για να εξαργυρώσουν την επιταγή (voucher) απευθείας στο eshop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή τηλεφωνικά στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αγοράζοντας το Tablet ή το Laptop που θέλουν.

Μπορούν ακόμα να εκτυπώσουν αυτόν τον κωδικό και από τις 12 Απριλίου να επισκεφτούν ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν την αγορά τους.

Εδώ τα lap top και τα tablet με τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Voucher 200 ευρώ: Τι δίνουν τα Public

Και τα Public έχουν μπει για τα καλά στο πρόγραμμα της επιδότησης. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους

Μέσω του προγράμματος αυτού θα επιδοτηθεί η αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε χιλιάδες νέους, για να μη μείνει κάνεις μαθητής ή φοιτητής χωρίς συσκευή, ώστε να συμμετέχει ανεμπόδιστα στις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις.

Ένας ακόμα στόχος του προγράμματος είναι ο ταχύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μέσα από την ευκαιρία που δημιουργεί η πανδημία.

Είναι πολύ φυσιολογικό να έχεις απορίες για το πρόγραμμα, οπότε στις επόμενες παραγράφους θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματά σου για την Ψηφιακή Μέριμνα!

Δείτε ΕΔΩ

Voucher 200 ευρώ: Tι δίνουν τα Media Market

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους: Συμμετέχουμε δυναμικά στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για μαθητές και φοιτητές!

Με σκοπό να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, το πρόγραμμα παρέχει vouchers 200 ευρώ για αγορά laptop, tablet ή desktop. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα, για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, και διάβασε τον σύντομο οδηγό μας για όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Δείτε τη λίστα εδώ

Voucher 200 ευρώ: Στο digital-access.gov.gr η αίτηση για την «Ψηφιακή Μέριμνα»

Μετά από αναμονή αρκετών εβδομάδων η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα voucher των 200 ευρώ για σπουδαστές και φοιτητές άνοιξε. Διαβάστε στο xristika.gr τους δικαιούχους.

Έτσι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Voucher 200 ευρώ: Πώς γίνεται η αίτηση – Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Θα ζητηθεί:

  • ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,
  • η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση,
  • κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),
  • και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Voucher 200 ευρώ: Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τα κριτήρια:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Σε δύο φάσεις η κατάθεση των αιτήσεων για τους δικαιούχους:

  • Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.
  • Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.