Πάτρα: Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η στάση της κατηγορούμενης, που παραμένει ψυχρή και σταθερή σε όσα υποστηρίζει, ενώ έχει πάντοτε μια εξήγηση για όσα τις καταλογίζουν, σχολιάστηκε έντονα από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» την Τρίτη (21/6), ο κ. Κατερινόπουλος υποστήριξε ότι η 33χρονη, «είναι ικανή να ισχυριστεί ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν εκείνη που έπνιξε την 6,5 μηνών Ίριδα», που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της.

«Μην μας πει στο τέλος πως το έπνιξε η Τζωρτζίνα. Μπορεί να το ακούσουμε κι αυτό», σχολίασε ο κ.Κατερινόπουλος.

Σημειώνεται, ότι την ημέρα της δολοφονίας της Ίριδας, τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδελφή της Δήμητρα και φυσικά η μικρή Τζωρτζίνα.

Πάτρα: «Δεν σκότωσα τα παιδιά μου» επιμένει η Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η πρώτη αντίδραση της Πισπιργίκου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους θάνατους της Ίριδας και της Μαλένας, μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και τού είπε πως δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή» ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πάτρα: Αναμένεται πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές με παραγγελία Τσιάρα

Πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τους ιατροδικαστές Τσάκωνα και Τσόλια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με στόχο να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς μελετώντας το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις και τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δεν έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια αλλά και πως ο θάνατος τους οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκο Καρακούκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση Δασκαλάκη

Την πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή Live News του Mega.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο Δασκαλάκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Δήμητρα Πισπιρίγκου καταθέτει πλέον ενόρκως ως μάρτυρας, μια κατάθεση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες.

Κυρίως θα ερωτηθεί για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, παρουσία της ιδίας, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να της ασκηθούν διώξεις, αφού αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως μάρτυρας – προς το παρόν, τουλάχιστον – και όχι ως ύποπτη για τη δολοφονία της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, διότι είχε παραπεμφθεί απ’ ευθείας στη Δικαιοσύνη μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στη ΓΑΔΑ στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα. Ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός, αποδίδεται σε δολοφονία και η κατάθεση του πορίσματος αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

Πάτρα Αδιαμφισβήτητο το πόρισμα – Ασυνήθιστο ό,τι ζητήθηκε στην πραγματογνωμοσύνη

Για το πόρισμα των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου μίλησε ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, ξεκαθαρίζοντας πως το πόρισμα είναι πλήρως τεκμηριωμένο και αδιαμφισβήτητο.

Mιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέων, αποκάλυψε πως για πρώτη φορά πιάστηκε το κουβάρι της υπόθεσης των θανάτων των άτυχων παιδιών από την αρχή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «συνήθως όταν μας ζητείται να κάνουμε μία πραγματογνωμοσύνη μας δίνονται τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία και βάση αυτών κάνουμε το πόρισμά μας. Εδώ έγινε κάτι πραγματικά ασυνήθιστο… ένα προς ένα όλα τα ευρήματα, ζητήθηκε και έγινε επανέλεγχος και επανεπιβεβαίωση του κάθε ευρήματος και μάλιστα επιπλέον φαίνεται ότι έχουν αναδειχθεί και νέα ευρήματα ή έχουν ελεγχθεί και πειστήρια τα οποία δυστυχώς δεν είχαν ελεγχθεί κατά τον πρώτο χρόνο».

Στο γιατί δεν έγινε τόσο λεπτομερής έρευνα κατά το παρελθόν ο κ. Λέων απάντησε: «Το γιατί δεν είχαν ελεγχθεί δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι το πανάκι το οποίο στον δεύτερο θάνατο αποτελεί ένα πειστήριο το οποίο συνδέεται με τον μηχανισμό του θανάτου φαίνεται ότι τώρα έχει ελεγχθεί. Επίσης πρέπει να πούμε ότι οι κακώσεις έχουν καταγραφεί πλέον με μεγαλύτερη επιμέλεια. Να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι είχαν φωτογραφίες επίσημες, όχι ανεπίσημες. Δηλαδή φωτογραφίες που έβγαλε είτε η σήμανση, είτε οι ίδιοι οι ιατροδικαστές είχαν λάβει και αποτελούσαν στοιχεία τα οποία μελετήθηκαν και απέδωσαν και περαιτέρω κακώσεις, γιατί οι κακώσεις στο συγκεκριμένο είδος θανάτου ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αποδοθούν σωστά, να αποτυπωθούν σωστά και να εκτιμηθούν σωστά πράγμα το οποίο έγινε».

Επιπλέον, ο κ. Λέων υπογράμμισε πως «δεν πήγαμε δια αποκλεισμού. Εδώ αφενός έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και μαζί μ’ αυτά οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει παθολογικά αίτια, όπως για παράδειγμα ένα γενετικό πρόβλημα, αλλά αφετέρου έγινε μια περαιτέρω μελέτη των υπαρχόντων στοιχείων με αποτέλεσμα να αποδοθεί με μεγάλη ασφάλεια πλέον της βεβαιότητας ο ασφυκτικός θάνατος και μάλιστα με απόφραξη των αεροφόρων οδών» και συμπλήρωσε πως «στον δεύτερο θάνατο, το πανάκι φαίνεται να εισχωρεί βιαίως στη στοματική κοιλότητα του παιδιού και η μύτη να αποφράσσεται με το χέρι. Στον πρώτο θάνατο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κάποιο άλλο πειστήριο, και το λέω αυτό γιατί η ίδια η κατηγορούμενη είχε δηλώσει ότι και στη Μαλένα υπήρχαν πανάκια όμως δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά οι κακώσεις ξεκάθαρα δείχνουν τη συμμετοχή χεριού, άρα έχουμε απόφραξη στόματος και μύτης με το χέρι».