«Βόμβα»: «Κανόνι» βάρεσαν 4 πασίγνωστα ξενοδοχεία – Πάνε για πλειστηριασμό

Ξενοδοχεία: Τέσσερα ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό, σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω χρεών. Η τιμή εκκίνησης είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ και όλα είναι τετράστερα.

Πρόκειται για μεγάλα ξενοδοχεία που βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ. Κάποιες από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, ενώ άλλες έχουν κατεβάσει ρολά.

Πάμε να δούμε τα ξενοδοχεία που πωλούνται.

Το «ξενοδοχειακό φιλέτο» στη Ρόδο

Για τις 27 Οκτωβρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για τη ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «Zenith Seaside Hotel», στη περιοχή Γεννάδι της Ρόδου. Τιμή εκκίνησης για την τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα, είναι τα  4.860.000 ευρώ.

Έχει ανεγερθεί σε γήπεδο επιφανείας 9.540 τ.μ., αποτελείται από έξι πτέρυγες και ένα κεντρικό κτίριο. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα  διαθέτει συνολικά 105 δωμάτια.

Ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

Πάνω από 3.000.000 ευρώ είναι η αξία του LESSE HOTEL.

Πρόκειται και σε αυτήν την περίπτωση για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

To ηλεκτρονικό σφυρί για τη μονάδα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αναμένεται να χτυπήσει σε 3 ημέρες στις 29 Σεπτεμβρίου, με την τιμή εκκίνησης να είναι στα 3.360.000 ευρώ . Το συγκρότημα περιλαμβάνει και 12 σουίτες. Αποτελείται από 5 κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου μια τριετία.

Κεφαλλονιά

Μεταφερόμαστε στη Κεφαλλονιά όπου και εκεί σε πλειστηριασμό βγαίνει η ξενοδοχειακή μονάδα  τεσσάρων αστέρων, με την επωνυμία ‘’CEFALONIA BAY PALACE .Τιμή εκκίνησης του συγκεκριμένου συγκροτήματος, είναι τα  3.320.000 ευρώ. Διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα, δηλαδή  47 δωμάτια και 124 κλίνες. Το συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου

Κάρπαθος

ΑΒ Βασιλόπουλος: Αδιανόητο αυτό που έκανε – Πού ανοίγει νέο κατάστημα

 Σε μια απίστευτη κίνηση προχωρά ο Βασιλόπουλος καθώς ανοίγει σε άβατο (κυριολεκτικά) νέο κατάστημα.

Το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ στις Καρυές του Άγιου Όρους ετοιμάζεται να ανοίξει η ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία υλοποιεί συνολικές επενδύσεις ύψους 181 εκατ. σε βάθος τριετίας.

Θα πρόκειται για ένα ειδικού τύπου κατάστημα, το οποίο θα συσταθεί εκεί μετά από σχετικό αίτημα από πλευράς του Αγίου Όρους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο brand president της αλυσίδας, Νίκος Λαβίδας.

Συνολικά θα είναι διαθέσιμοι περισσότεροι από 3.000 κωδικοί, ενώ θα πρόκειται για ένα ειδικού τύπου κατάστημα, το οποίο εκτός των άλλων θα φιλοξενεί και κάποια από τα προϊόντα που παράγουν και συσκευάζουν μονές του Αγίου Όρους.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Λαβίδας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης, το νέο αυτό εταιρικό κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους – ο στόχος είναι πριν από τα Χριστούγεννα – στις Καρυές της Χαλκιδικής.

Η εταιρεία έχει ενοικιάσει ολόκληρο ακίνητο, το ισόγειο του οποίου αναμένεται να στεγάσει σε χώρο περίπου 400 τ.μ – 500 τ.μ το σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ στον πάνω όροφο βρίσκονται δωμάτια όπου θα διαμένει το προσωπικό του καταστήματος, το οποίο θα αποτελείται από εργαζόμενους στις Μονές.

Το κωδικολόγιο των προϊόντων του συγκεκριμένου καταστήματος είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, ενδεχομένως να περιλαμβάνει και προϊόντα που η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στην χονδρική αγορά, αλλά σίγουρα μεταξύ άλλων θα έχει στα ράφια του προϊόντα που παράγονται στον Άγιον Όρος, όπως επίσης και καθαριστικά προϊόντα.

Εντός του 2023 και περί τα μέσα Νοεμβρίου, η ΑΒ Βασιλόπουλος προγραμματίζει επίσης τη λειτουργία ακόμη ενός εταιρικού καταστήματος επιφάνειας 3.000 τ.μ και συγκεκριμένα στο Μαρούσι στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμηκοπούλου.

Συνολικά μέσα στο τρέχον έτος η εταιρεία θα έχει ανοίξει συνολικά 6 εταιρικά καταστήματα (τα 4 είναι ήδη σε λειτουργία) αλλά και 47 franchise που αποτελούν και τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δείτε τι έκανε στους εργαζόμενους

Εν μέσω κρίσης η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά σε αύξηση του βασικού μισθού για τους εργαζόμενούς της, συνέχιση του έξτρα επιδόματος για ολόκληρο το 2023 και αύξηση της έκπτωσης προσωπικού για αγορές από την αλυσίδα. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, η συγκεκριμένη επένδυση συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ ετησίως, πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα για όλους τους εργαζόμενους της.

Ειδικότερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποφάσισε την παροχή πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης προς τους εργαζόμενούς της με τη μορφή αύξησης μισθού, υλοποιώντας μια επένδυση περίπου 1 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Aύξηση αποδοχών ποσοστού 7,5% στο βασικό μισθό, και συγκεκριμένα από 750 ευρώ σήμερα στα 806 ευρώ.

Η ΑΒ, σε μια ιδιαίτερα κομβική χρονιά, συνεχίζει να δεσμεύεται πως θα κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους της.

Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε η συνέχιση προς τους εργαζόμενους της παροχής πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης, η οποία λαμβάνει τη μορφή έξτρα επιδόματος 50 ευρώ κάθε μήνα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω τις παροχές με τη μορφή έκπτωσης προσωπικού για αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω επένδυση που αντιστοιχεί σε ετήσιο κόστος 2,5 εκατ. ευρώ, η εταιρεία πρόκειται να προβεί σε αύξηση της έκπτωσης προσωπικού από 5,5% στο 7% για όλους τους εργαζομένους της.

Ο Νίκος Λαβίδας, Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος τόνισε ότι «διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας της τον άνθρωπο, η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία και στηρίζει διαχρονικά τους εργαζομένους της.

Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί μας αποτελούν για εμάς το πιο σημαντικό κεφάλαιο, κάνουμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό για τα μέλη της ΑΒητικής οικογένειας.