Viber: Κίνηση – ματ! Δείτε τι αλλάζει – Σε πανικό το WhatsApp

Viber: Η συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στις δωρεάν επικοινωνίες. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Την τελευταία δεκαετία το Viber κατάφερε να γίνει συνώνυμο της δωρεάν, διαδραστικής και ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει στον κόσμο να έρχεται σε επικοινωνία με άλλους χρήστες, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Το Viber έχει σήμερα ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 190 χώρες, και μέσω της εφαρμογής του έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 100 δισ. αποστολές μηνυμάτων και κλήσεις την τελευταία δεκαετία. Συνολικά η εφαρμογή παρέχει λειτουργίες όπως μηνύματα, ομαδικές συνομιλίες, ομαδικές ηχητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, communities και chatbots.

Το 2014 το Viber έγινε μέλος της Rakuten Inc., μιας εταιρείας που βρίσκεται διεθνώς στην κορυφή της αγοράς στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις οικονομικές υπηρεσίες. Το 2018 προχώρησε στην παρουσίαση των Viber Communities (κοινότητες), που επιτρέπουν ομαδικές συνομιλίες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει απεριόριστος αριθμός χρηστών. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε η λειτουργία των ομαδικών ηχητικών κλήσεων.

Το Viber εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε μια πλατφόρμα επικοινωνίας που τα περιέχει όλα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στο fintech, παρουσιάζοντας την πρόσφατη λύση για πληρωμές μέσω chatbot, και παράλληλα διατηρώντας τη δέσμευσή του για την ασφάλεια των δεδομένων του κάθε χρήστη.

Viber: Από την Apifon η πρώτη καμπάνια συνδυασμού Viber και SMS στην Ελλάδα

Το 2017 και μέσω της πλατφόρμας της Apifon πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη αποστολή εταιρικής καμπάνιας με Viber και SMS ταυτόχρονα. Από τότε μέχρι σήμερα, πάνω από 500 μεγάλες επιχειρήσεις και περισσότερες από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατάφεραν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα τις υπηρεσίες τους και τα προϊόντα τους στο κοινό τους και να πετύχουν ισχυρότερη ανάπτυξη.

Viber: Μεγάλη διείσδυση στην ελληνική αγορά

Η διείσδυση των υπηρεσιών της Viber σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζει πλέον το 88% και μέσα από συνέργειες όπως αυτή με την Apifon, σημαντικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι τράπεζες κατάφεραν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες τους, βελτιώνοντας παράλληλα το user experience και ενισχύοντας το δικό τους brand awareness. Mόνο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης και της χρήσης νέων εργαλείων επικοινωνίας στον κλάδο, διακινούνται περισσότερα από 100.000.000 προσωποποιημένα Viber μηνύματα το χρόνο αποκλειστικά από τράπεζες της Ελλάδας προς χρήστες από όλο τον κόσμο.

Viber: Αποτελεσματικότητα και αμεσότητα

Η Apifon χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των Business messages που παρέχει η Viber, προσφέρει στις επιχειρήσεις-πελάτες της αφενός πρόσβαση στους περισσότερους από 750 εκατομμύρια χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής ανά τον κόσμο και αφετέρου το συνδυασμό πολλαπλών καναλιών (chat apps όπως το Viber, SMS, email) για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Σε κλάδους όπως αυτοί του λιανεμπορίου, των cosmetics και ευρύτερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο η χρήση των εργαλείων της Viber οδηγεί σε αύξηση της επισκεψιμότητας των e-shops που φτάνει στα επίπεδα του 300%-400%, γεγονός που μεταφράζεται σε ενίσχυση του τζίρου σε ποσοστά της τάξεως του 30%-40% καθώς και σε αύξηση της πιστότητας των πελατών.

Viber: Συνεργασία με την Apifon

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γιορτάζουμε την επέτειο μας με την Apifon, έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες μας στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της συνεργασίας έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τη διακίνηση μηνυμάτων Viber στην Ελλάδα και ευρύτερα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Εύχομαι ένα λαμπρό μέλλον και στους δύο» αναφέρει η Ketty Gofer – Viber Partnership account manager.

«Το επιχειρηματικό ταξίδι της Viber τα τελευταία δέκα χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ο συνεργάτης μας κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα “γίγαντα” στον τομέα του instant business messaging, παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τα δισ. μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω της πλατφόρμας. Η σχέση μας με τη Viber βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και μας βοηθάει να παρακολουθούμε όλες τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του mobile messaging και παράλληλα να προτείνουμε καινοτόμες ιδέες στους πελάτες μας. Η Apifon δεσμεύεται να στηρίζει τις επιχειρήσεις, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες messaging μέσα από ισχυρές συμπράξεις με συνεργάτες υψηλού επιπέδου» αναφέρει ο CEO & Founder της Apifon Κωνσταντίνος Στρουμπάκης.

Δείτε το βίντεο:

Viber: Σχετικά με την Apifon

H Apifon είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην αγορά παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες business messaging. Μέσω την πλατφόρμας της Apifon, οι επιχειρήσεις μπορούν να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση, να δημιουργήσουν στοχευμένες καμπάνιες μηνυμάτων μέσω πολλαπλών καναλιών και να χρησιμοποιήσουν αυτοματισμούς για να αυξήσουν τα έσοδα τους αλλά και για να βελτιώσουν της εμπειρία των πελατών τους. To 2017 η Google επέλεξε την Apifon μεταξύ 100 εταιρειών του business messaging ως μέρος του ερευνητικού της προγράμματος, για το RCS messaging. Το 2018 η εταιρεία επεκτάθηκε στην αγορά της Ελλάδας και της Ισπανίας, ανοίγοντας νέα γραφεία σε Αθήνα και Μαδρίτη αντίστοιχα, ενώ σήμερα μέσα από την πλατφόρμα της στέλνονται περισσότερα από ένα δισ. μηνύματα.