Βασίλης Μουλόπουλος: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης (08/03/2018) ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος.

Βασίλης Μουλόπουλος: Ποιος ήταν

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της «Lotta Conitnua».

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981. Εργάστηκε στο «Βήμα» ως διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος.  Εξελέγη πρώτος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ της «ΑΥΓΗΣ» και πρόεδρος του ΔΣ Left Media «στο Κόκκινο».

Ήταν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαρία Βύνιου με την οποία και είχαν αποκτήσει μία κόρη.

Βασίλης Μουλόπουλος

Βασίλης Μουλόπουλος: Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε το Βασίλη Μουλόπουλο , τονίζοντας ότι «με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με την καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι σύντροφε!».

Βασίλης Μουλόπουλος: Συλλυπητήρια από τη ΝΔ

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αλλά και πολιτική δράση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στους οικείους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

Βασίλης Μουλόπουλος: Την Παρασκευή η κηδεία του

Η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλο θα γίνει την Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.