Τουρισμός

Τουρισμός: Μια καινοτόμα πρόταση έφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση διάταξη, με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, το νομοσχέδιο είναι προς άμεση εφαρμογή, αν και εφόσον ψηφιστεί, με τους επιχειρηματίες να έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους εν είδει bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό.

Πολύ σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου» αποτελεί η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher.

Κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους.

Γενικότερα, τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19.

Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό.

Πάντως, το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό για τους εργοδότες, οι οποίοι θα αποφασίσουν οι ίδιοι αν και σε πόσους εργαζομένους θα τα δώσουν, ούτε υπάρχουν κάποια προκαθορισμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υπάλληλοι για να πάρουν τις διατακτικές.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr