Τόλης Βοσκόπουλος: Αποκάλυψη – «βόμβα» για την περιουσία του και τους κληρονόμους

Τόλης Βοσκόπουλος: Την Τετάρτη (21/07) η Ελλάδα είπε το «στερνό αντίο» στον πρίγκιπα του ελληνικού τραγουδιού. Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή, όμως η παρακαταθήκη που αφήνει είναι σπουδαία και δεν θα ξεχαστεί. Τι θα γίνει όμως με την περιουσία του; Ποιος θα την κληρονομήσει; Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος πέθανε την Δευτέρα 19 Ιουλίου σε ηλικία 81 ετών και σκόρπισε σε θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του.

Ο τραγουδιστής πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη του Μαρία λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του, στις 26 Ιουλίου.

Σήμερα 21 Ιουλίου και στις 15:00 το μεσημέρι είναι η κηδεία του «πρίγκιπα» του ελληνικού πενταγράμμου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ON Time, την εποχή που μεσουρανούσε, το μεροκάματό του δεν μπορούσε να το φτάσει κανείς και ούτε να το διανοηθεί κάποιος καλλιτέχνης των ημερών μας από τα πρώτα ονόματα.

Παρόλο που πέρασαν εκατομμύρια από τα χέρια του τραγουδιστή, μετά το τέλος του γάμου του με την Τζούλια Παπαδημητρίου ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει ρυθμίσει τα θέματα της ακίνητης περιουσίας του εδώ και πολλά χρόνια, με μοναδικούς κληρονόμους τη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους Μαρία Βοσκοπούλου.

Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια κατάφερε να τακτοποιήσει μέσω ρυθμίσεων και τις οφειλές του προς το Δημόσιο. Μοναδικοί κληρονόμοι λοιπόν της περιουσίας του είναι η σύζυγός του και η κόρη του.

Αυτές φυσικά είναι και οι μοναδικές κληρονόμοι και των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών, αλλά και των ταινιών του.

Τόλης Βοσκόπουλος: «Δεν έχω σχέση με το χρήμα»

Πλούτισε όσο λίγοι Ελληνες τραγουδιστές και σκόρπισε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδισε από ταινίες, παραστάσεις, δισκογραφία και φυσικά από την πίστα.

Αγόραζε πανάκριβα αυτοκίνητα στις γυναίκες που αγαπούσε και απειλούσε να τα κάψει αν δεν κατέβαιναν να τον δουν.

Οταν χώρισε με τη Μαρινέλλα, της άφησε το σπίτι στην Κηφισιά που είχε αγοράσει ο ίδιος από τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ελεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με το χρήμα.

Τόλης Βοσκόπουλος: Μισούσε το χρήμα, γιατί του στερούσε την προσωπική αξία

«Εφτασα πολλές φορές στο σημείο να ξαναρχίσω από την αρχή. Πολλές φορές. Εκείνα τα διαστήματα έβλεπα τη συμπεριφορά των ανθρώπων όταν άκουγαν ότι δεν υπάρχει μία: δεν έμενε κανείς δίπλα μου.

Εφτασα στο σημείο να πω σε κάποιους “μήπως έχεις να μου δανείσεις;”. Εχω φτάσει ως εκεί και εισέπραξα ”όχι”. Ενιωσα άσχημα. Είπα δεν έχω αξία, τελικά. Αξία έχει αυτό το παλιόχαρτο.

Γιατί όσο το έχω, τότε με υπολογίζουν. Και τότε το μίσησα, δεν θέλω ούτε να το βλέπω», είχε πει σε μια συναρπαστική απάντησή του στον Νίκο Χατζηνικολάου το 2000.

Δεν διαχειριζόταν ποτέ ο ίδιος τα χρήματά του. Δεν ήξερε σχεδόν ποιες ήταν οι αμοιβές του. Ελεγε ο Μάκης Μάτσας ότι όταν πήγε για να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, έτρεμε για το αστρονομικό ποσό που περίμενε ότι θα του ζητούσε ο Βοσκόπουλος για να υπογράψει. Αυτός άναψε τσιγάρο, πήρε ένα στυλό και ρώτησε «πού βάζω την υπογραφή μου;». Aναρωτήθηκε ο Μάτσας πώς θα υπογράψει χωρίς να δει το οικονομικό ποσό που πρότεινε η εταιρεία. Ο Βοσκόπουλος δεν ενδιαφερόταν.

Τόλης Βοσκόπουλος: «Ρε, αυτός θα κάνει ζημιά, μην τον απορρίπτετε»

Δυο στιγμές που μοιάζουν ακραίες, αλλά μαρτυρούν απολύτως το βάθος και το μέγεθος του Τόλη Βοσκόπουλου. Του τραγουδιστή που δεν ήταν λίγοι αυτοί που κάποιες εποχές υποτίμησαν, με μια επίφαση κουλτούρας, ως μη έντεχνο καλλιτέχνη, ως μόδα μιας εποχής, διασκεδαστή του νέου πλούτου που γεννήθηκε στα χρόνια του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

Βλέποντας το στιγμιότυπο με τον Ακη Πάνου που αναδύθηκε από το διαδίκτυο, από χθες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Βοσκόπουλου, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο αφελείς ήταν όσοι το πίστεψαν κάποια στιγμή. Το είχε προβλέψει άλλωστε ο Γιώργος Ζαμπέτας, όταν τον είδε να δίνει οντισιόν στην Columbia και να μην τον προσλαμβάνουν. «Ρε, αυτός θα κάνει ζημιά. Μην τον απορρίπτετε».

Ο πρίγκιπας που γεννήθηκε στην Κοκκινιά από πατέρα μανάβη και μάνα που δεν προλάβαινε να γεννάει (ο ίδιος είχε πει στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι είχε 24 μεγαλύτερες από αυτόν αδελφές…) πήγε σχολείο στο περίφημο γαλλικό ιδιωτικό Saint Paul στον Πειραιά, μέχρι που τον απέβαλαν επειδή ξυλοκόπησε έναν συμμαθητή του.

Συνέχισε στην Αίγυπτο, όπου τον κάλεσε μια από τις παντρεμένες αδελφές του, σε ένα περιβάλλον κοσμοπολιτισμού ως προς τη μόρφωση: ξένες γλώσσες, τέχνες, ιστορία. Η επιστροφή στον Πειραιά, στον πάγκο του μανάβη, με τον πατέρα του, Χαράλαμπο, να ετοιμάζει κάρτες και επιγραφές με το όνομα του μοναχογιού Απόστολου, ως συνεχιστή και κληρονόμου, έμοιαζε εξαρχής θνησιγενής.

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτή είναι η αιτία του θανάτου του σπουδαίου τραγουδιστή

Ο ανεπανάληπτος Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών το πρωί της Δευτέρας (19/7) βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του και όσους τον λάτρευαν μέσα από τα τραγούδια του. Άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Την προηγούμενη Παρασκευή αισθάνθηκε αδυναμία και αναπνευστική δυσχέρεια. Καθώς ταλαιπωρούνταν από αναπνευστικά προβλήματα, έφυγε από το σπίτι του με ασθενοφόρο για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου βρίσκονται οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Εκεί έγινε η εισαγωγή και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Παράλληλα έλαβε και την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη.

Μάλιστα, οι γιατροί είχαν ενημερώσει την σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου, πως χθες, που θα είχαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα επέστρεφε σπίτι.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε. Τον πρόδωσε η καρδιά του λίγο πριν πάρει εξιτήριο. Τόσο η σύζυγός του όσο και η κόρη του, Μαρία, είναι σοκαρισμένες και δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα τον ξαναδούν.

Τόλης Βοσκόπουλος: Η πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (είχε 11 αδελφές).

Από μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον έπαιρνε στην αγορά να μάθει τη δουλειά. «Εγώ όμως δεν μπορούσα αυτή τη δουλειά, αλλά δεν του έλεγα τίποτα, γιατί ήμουν παιδάκι. Μέχρι που έφτασα στα 15 μου χρόνια και είδα ότι δεν αντέχω την κατάσταση της λαχαναγοράς» είχε αποκαλύψει.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θάνος Τράγκας και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

«Πήγαν οι γονείς μου να δουν μία παράσταση και πήραν κι εμένα. Μόλις είδα την παράσταση, τρελάθηκα! Είπα, αυτήν τη δουλειά θα κάνω. Ο πατέρας μου ήταν έτοιμος να με σφάξει. Όμως ήταν τόσο λεβέντης που πήγε και με έγραψε σε δραματική σχολή, στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη».

Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Έχει ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.