Στεγαστικό δάνειο 2021

Στεγαστικό δάνειο 2021: Είσαι έτοιμος να αγοράσεις σπίτι αλλά χρειάζεσαι στήριξη; Οι τράπεζες σου προσφέρουν προγράμματα που θα κάνουν ευκολότερο τον τρόπο αποπληρωμής, βάσει πάντα των αναγκών σου και των οικονομικών δυνατοτήτων σου. Πώς όμως θα ξέρεις ποια τράπεζα έχει το καλύτερο πρόγραμμα για σένα. Το xristika.gr έχει την απάντηση.

Θέλεις να βελτιώσεις τα οικονομικά σου λαμβάνοντας έξυπνες αποφάσεις;

Υπάρχει μία καινοτόμος online υπηρεσία που σου επιτρέπει να συγκρίνεις όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα της αγοράς και να έχεις πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία & πλούσιο περιεχόμενο για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου!

Το money-market.gr υπόσχεται να γίνει ο καλύτερος online οικονομικός σου σύμβουλος με ένα κλικ από την άνεση του σπιτιού σου δίνοντάς σου τη δυνατότητα να συγκρίνεις στεγαστικά & καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές, προπληρωμένες & ψηφιακές κάρτες, προθεσμιακές καταθέσεις, αγορά ή ενοικίαση POS και προγράμματα επιβράβευσης.

Μάλιστα, μέσα από μια σειρά φίλτρων, μπορείς να κάνεις την αναζήτηση ακόμα πιο εξατομικευμένη και να συγκρίνεις αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σου!

Στεγαστικό δάνειο 2021: Ενδιαφέρεσαι; Όλα όσα πρέπει να ξέρει

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα βρεις χρήσιμα εργαλεία για να καταλήξεις στο πιο συμφέρον για εσένα δάνειο.

Τα εργαλεία αυτά είναι:

– Υπολογισμός Δανείου

Με το συγκεκριμένο εργαλείο μπορείς να υπολογίσεις το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης που μπορείς να πάρεις από τις τράπεζες βάσει την οικονομικής σου δυνατότητας. Ο υπολογισμός δανείου αφορά την αγορά ή ανέγερση σπιτιού, την ανακαίνιση ή επισκευή του, καθώς και πράσινες λύσεις για να εξοικονομήσεις όχι μόνο χρήματα, αλλά και ενέργεια.

– Υπολογισμός Δόσης

Για τις ίδιες ενέργειες (αγορά-ανέγερση, ανακαίνιση-επισκευή & πράσινες λύσεις), θα βρεις και υπολογιστή δόσης. Με αυτό το εργαλείο μπορείς να υπολογίσεις τη μηνιαία δόση που θα κληθείς να πληρώνεις με βάση το ποσό που θες να δανειστείς, το επιτόκιο και τη χρονική διάρκεια του δανείου.

– Σύγκριση Στεγαστικών Δανείων

Το τρίτο εργαλείο είναι και αυτό που σου δίνει μια πιο πλήρη εικόνα του τι υπάρχει στην αγορά, με βάση τις δικές σου προτιμήσεις. Βάζοντας το ποσό δανεισμού, τη διάρκεια και την αξία του ακινήτου σου παρουσιάζει το σύνολο των διαθέσιμων στεγαστικών δανείων για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Μπορείς να επιλέξεις αν το επιτόκιο θέλεις να είναι σταθερό ή κυμαινόμενο. Έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξεις στη σελίδα των αποτελεσμάτων να βλέπεις συγκεκριμένες τράπεζες που σε ενδιαφέρουν.

Δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο στεγαστικό δάνειο είναι το καλύτερο για σένα;

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα σου βρει το κατάλληλο στεγαστικό δάνειο για τις ανάγκες σου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ολοκληρώνεται σε μόλις 3 βήματα:

1. Μπαίνεις στη σελίδα για τα στεγαστικά δάνεια

2. Κάνεις κλικ τη φόρμα επικοινωνίας

3. Συμπληρώνεις ονοματεπώνυμο, email & τηλέφωνο επικοινωνίας

Μόλις συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα, θα επικοινωνήσει μαζί σου ένας εξειδικευμένος σύμβουλος με τη βοήθεια του οποίου θα μπορέσεις να διαμορφώσεις το επιτόκιο, το ποσό και τη διάρκεια του δανείου.

Επίσης, θα σου εξηγήσει αναλυτικά όχι μόνο τι επιλογές στεγαστικού δανείου έχεις, αλλά και ποια είναι η διαδικασία της δανειοδότησης. Πολύ σημαντικό: η υπηρεσία σου παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ!

Στεγαστικό Δάνειο 2021: Αγορά ή ενοικίαση;

Τελικά συμφέρει η αγορά ή η ενοικίαση σπιτιού; Ιδού το μεγάλο ερώτημα το οποίο βασανίζει χιλιάδες πολίτες. Γιατί έχει πάρει φωτιά η ζήτηση και πού κυμαίνονται οι τιμές; Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στη ζήτηση ακινήτων προς αγορά και ενοικίαση σε όλη τη χώρα τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αλλά και του 2019, σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης SDI, ο οποίος διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων του Spitogatos (www.spitogatos.gr).

Μετά από την πτώση που παρατηρήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 της τάξης του -8,3% στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση και -2,2% για ακίνητα προς πώληση, το 2021 η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση σε όλη την επικράτεια εκτοξεύθηκε κατά 61% ενώ η ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση αυξήθηκε κατά 30,5%.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, παρόμοια αυξητική τάση σημειώθηκε και στην Αττική, με τη ζήτηση των ακινήτων προς πώληση να αυξάνεται σημαντικά κατά 65,2% το πρώτο τετράμηνο του 2021 σε σχέση με το 2020, ενώ αύξηση 28,2% παρατηρήθηκε στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η αύξηση στη ζήτηση ακινήτων στην Αττική διαδέχθηκε την μείωση -5,2% στη ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση και -7,5% στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση η οποία είχε καταγραφεί το πρώτο τετράμηνο του 2020.

Στη Θεσσαλονίκη, η ζήτηση ακινήτων προς πώληση το πρώτο τετράμηνο του 2021 αυξήθηκε σημαντικά κατά 43,8% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2020 όπου υπήρξε μείωση -8,5% στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση.

Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα προς ενοικίαση στη Θεσσαλονίκη, παρατηρείται αύξηση 21,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά, όπου είχε σημειωθεί μείωση -14,8%.

Στεγαστικό Δάνειο 2021: Με συμφέρει;

Τελικά συμφέρει το ενοίκιο ή μήπως τα χρήματα πάνε σε βαρέλι δίχως πάτο; Μήπως να πάρεις ένα στεγαστικό δάνειο; Αλλά πότε και πως θα το αποπληρώσεις; Το xristika.gr σας δίνει απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες.

Θέλεις να κάνεις το μεγάλο βήμα να αγοράσεις σπίτι, αλλά αναρωτιέσαι αν δικαιούσαι στεγαστικό δάνειο; Διάβασε όλες τις βασικές πληροφορίες.

Η διαδικασία απόκτησης του δανείου μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα. Εάν δεν είσαι καλά ενημερωμένος ενδέχεται να πέσεις σε πολλές παγίδες και να πάρεις λανθασμένες αποφάσεις επιλέγοντας, για παράδειγμα, ένα υψηλό επιτόκιο.

Αρχικά, τα κριτήρια που καθορίζουν αν πληροίς τις προϋποθέσεις για να αποκτήσεις δάνειο είναι το εισόδημά σου, η πιστοληπτική σου ικανότητα και η αξία εξασφάλισης. Θα πρέπει το εισόδημά σου να είναι επαρκές και οι δανειακές σου υποχρεώσεις να είναι ενήμερες εάν είσαι κάτοχος και άλλων δανείων.

Το ποσό της χρηματοδότησης δε μπορεί να ξεπερνά το 80% της αξίας του ακινήτου και εξαρτάται από τους όρους του δανείου, όπως αν το δάνειο αφορά την απόκτηση πρώτης κατοικίας, τις εγγυήσεις και εξασφαλίσεις και τη διάρκεια αποπληρωμής.

Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου καθορίζεται από τη δόση που μπορείς να αποπληρώνεις κάθε μήνα και το είδος του επιτοκίου. Στη λήξη του δανείου η ηλικία του πρωτοοφειλέτη δεν πρέπει να ξεπερνά το 75ο έτος, κριτήριο το οποίο μπορεί να μεταβληθεί από τράπεζα σε τράπεζα.

Το επιτόκιο του δανείου μπορεί να είναι σταθερό ή κυμαινόμενο. Το πρώτο παραμένει αμετάβλητο για συμφωνημένο χρονικό διάστημα, ενώ το δεύτερο ορίζεται με βάση το επιτόκιο αναφοράς Euribor πλέον ενός περιθωρίου (spread), το οποίο παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια του δανείου. Το ύψος του επιτοκίου διαφέρει ανάλογα με τον δανειοδότη, το προφίλ του δανειολήπτη, το ποσό του δανείου και το ποσοστό χρηματοδότησης.

Οι τράπεζες δίνουν την επιλογή συνδυασμού σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου. Για παράδειγμα, ένα πακέτο στεγαστικού δανείου μπορεί να είναι σταθερό για 3,5 ή 10 χρόνια που μετά μετατρέπεται σε κυμαινόμενο για την υπόλοιπη διάρκεια του δανείου.

Το πραγματικό κόστος δανεισμού διαμορφώνεται και από “κρυφά” κόστη, όπως συμβατικοί τόκοι και οι τόκοι υπερημερίας, και τα έξοδα και οι λοιπές δαπάνες. Επιπλέον, στην επιλογή του πακέτου στεγαστικού δανείου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής, η δυνατότητα ευελιξίας σε περίπτωση αλλαγής της οικονομικής κατάστασης, οι ασφαλιστικές καλύψεις και η δυνατότητα τοκοπληρωμής ή περιόδου χάριτος.

Συνήθως τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του δανειολήπτη, φωτοτυπία 2 τελευταίων εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, φωτοτυπία πρόσφατης βεβαίωσης αποδοχών για τους μισθωτούς και φωτοτυπία των 2 τελευταίων Ε3 για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σχετικά με το ακίνητο εξασφάλισης, απαιτούνται ο τίτλος ιδιοκτησίας, η άδεια οικοδομής, το τοπογραφικό διάγραμμα και οι κατόψεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ύψος του δανείου και των επιτοκίων αλλά και οι όροι με τους οποίους λαμβάνεται ένα στεγαστικό δάνειο μεταβάλλονται από τράπεζα σε τράπεζα και από δανειολήπτη σε δανειολήπτη. Για να αποφασίσει κανείς τι στεγαστικό δάνειο μπορεί να πάρει, καλό θα ήταν να συμβουλευτεί έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο ή έναν σύμβουλο δανείων για να επιλέξει τις πιο συμφέρουσες παραμέτρους για τον ίδιο. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συμβουλευτική εταιρεία ως διαμεσολαβητή χωρίς καμία άμεση ή έμμεση επιβάρυνση για τον δανειολήπτη, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία αίτησης του δανείου και να επιτύχει την πιο συμφέρουσα λύση χρηματοδότησης

Στεγαστικό Δάνειο 2021: Ποια τράπεζα δίνει το καλύτερο επιτόκιο

Το Στεγαστικό Δάνειο Attica MyHome μειώνει το σταθερό επιτόκιό του στο 2,6%, ενώ παράλληλα διαθέτει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.

Το Attica MyHome σάς καλύπτει για αγορά κατοικίας ή εργασίες ανέγερσης, αποπεράτωσης, επέκτασης ανακαίνισης ή επισκευής της κατοικίας σας, ή για αγορά οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση).

Επιπλέον, σας προσφέρει μία σειρά από πολύτιμους λόγους για να το επιλέξετε.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθερό επιτόκιο από 2,6%, πλέον εισφοράς Ν.128/75, σήμερα 0,12%
  • Έκπτωση στο κυμαινόμενο επιτόκιο για ακίνητα υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Επιλογή σταθερού, κυμαινόμενου ή συνδυαστικού επιτοκίου, σταθερής και κυμαινόμενης διάρκειας
  • Προνομιακά πακέτα ασφάλισης κατοικίας

Αναλυτικότερα, τα χαρακτηριστικά του:

  • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,6% και στη συνέχεια κυμαινόμενου ή κυμαινόμενου επιτοκίου από 2,55%εξαρχήςπλέον εισφοράς Ν.128/75, σήμερα 0,12%
  • Ποσό χρηματοδότησης έως και €300.000
  • Διάρκεια δανείου έως 30 έτη
  • Χρηματοδότηση που ανέρχεται έως και στο 80% της εκτιμηθείσας αξίας ακινήτου

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το Στεγαστικό ΔάνειοAtticaMyHomeστο https://www.atticabank.gr/