Δημοπρασίες οχημάτων: Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία οχημάτων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού – ΔΔΔΥ (πρώην ΟΔΔΥ). Δείτε αναλυτικά τη λίστα στο xristika.gr και επιλέξτε τι σας συμφέρει.
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ., θα διενεργηθεί, στις εγκαταστάσεις του Τελωνείου Καβάλας, προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, για να εκποιηθούν:
- Είκοσι επτά (27) κοινοτικά επιβατικά οχήματα για κυκλοφορία.
- Επτά (7) Φορτηγά για κυκλοφορία.
Όλα με τιμή εκκίνησης την αναγραφόμενη στη διακήρυξη.
Όλη η λίστα:
Δημοπρασίες οχημάτων: Ωράριο επίσκεψης
Η επίσκεψη στην Αποθήκη του Τελωνείου Καβάλας επιτρέπεται από 31.08.2022 μέχρι 06.09.2022 και από ώρα 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Όλα τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΟΔΟΡΦΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ( ΦΕΚ: ΤΕΥΧΟΣ Β΄ 3420/2016).
Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στις δημοπρασίες υποδηλώνει την αποδοχή των όρων πώλησης χωρίς καμία επιφύλαξη και οι οποίοι είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο www.aade.gr (ΜΕΝΟΤ> Δημοπρασίες Δ.Δ.Δ.Τ).
Δημοπρασίες οχημάτων: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
- Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες επιβατικών προς κυκλοφορία είναι 300 ευρώ. Εφίσταται η προσοχή στους συμμετέχοντες για την έγκαιρη προσέλευση για την καταβολή της εγγύησης.
- Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογών Φ.Π.Α 24%.
- Με την ολοκλήρωση της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας.
- Η πληρωμή της προκαταβολής του 20% καταβάλλεται με τραπεζική επιταγή, ή με τη χρήση κάρτας.
- Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων προς Κυκλοφορία μόνο αυτοπροσώπως. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Τπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.
- Τα νομικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες δια του νομίμου εκπροσώπου τους ή με πληρεξούσιο οριζόμενο από συμβολαιογράφο.
- Η Δημοπρασία διενεργείται με τη συμμετοχή όσων ενδιαφερομένων έχουν καταβάλλει την Εγγύηση Συμμετοχής.
- Τα προς εκποίηση στο συνημμένο πίνακα τροχοφόρα οχήματα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν.
- Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής τους και συμπεριλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα και τις προσφορές τους.
- Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές.
- Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιοδήποτε επίσημο πιστοποιητικό ταυτότητας σε ισχύ (διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής κ.λ.π.) και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΥΜ , την αρμόδια ΔΟΤ και την ιδιότητά τους. Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής, προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού και έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα.
- Η Υπηρεσία μας για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.
- Τα οχήματα πωλούνται στην κατάσταση που βρίσκονται κατά την ημέρα της δημοπρασίας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν φανερά ή κρυμμένα ελαττώματα, αφού ο αγοραστής είχε την ευχέρεια να εξετάσει τα δημοπρατούμενα οχήματα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας μόνος ή με τεχνικό της επιλογής του.
- Οι προσφορές για να γίνουν δεκτές, πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης και η μία από την άλλη τουλάχιστον κατά 50€ για τα προς Κυκλοφορία Οχήματα.
- Η επιτροπή, κατά το χρόνο δημοπράτησης, μπορεί κατά την κρίση της να αναπροσαρμόσει σε οποιοδήποτε στάδιο το εύρος της προσφοράς.
- Ο διακανονισμός του υπολοίπου 80% της τιμής πλειοδοσίας, γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας ( εφάπαξ ή με δόσεις).
- Δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις παρατάσεων διακανονισμού.
- Η παραλαβή των Πωληθέντων Οχημάτων γίνεται αποκλειστικά με μεταφορικά μέσα των αγοραστών.
- Υπενθυμίζεται ότι για λόγους Ασφαλείας τα Οχήματα που παραδίδονται ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τεθούν σε κίνηση εντός του χώρου Αποθηκών.
Δημοπρασίες οχημάτων: Απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτά τα αυτοκίνητα
Βόμβα από την ΑΑΔΕ για χιλιάδες οχήματα καθώς τους απαγορεύει την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους.
Το σαφάρι ελέγχων που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, μετά τη συνεργασία που ανακοινώθηκε με την αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλγαρίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ελέγχους στα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με πινακίδες της γειτονικής χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο πως περισσότερα από 9.500 οχήματα που ήταν δηλωμένα με ελληνικές πινακίδες στο υπουργείο Μεταφορών, διαγράφηκαν από τα μητρώα και ταξινομήθηκαν στη Βουλγαρία.
Τώρα η ΑΑΔΕ επιχειρεί να βάλει φρένο σε αυτό το φαινόμενο και θα ξεκινήσει ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων.
Παράλληλα, θα γίνουν έλεγχοι και για εικονικές επιχειρήσεις που στήνουν στη Βουλγαρία διάφοροι επιτήδειοι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους δεκάδες αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες, στερώντας έτσι πολύτιμους πόρους από το ελληνικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, οι «πινακίδες Βουλγαρίας» έχουν την τιμητική τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ιδρύσει εταιρείες «φαντάσματα» στη γειτονική χώρα απλώς και μόνο για να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματά τους και να μην πληρώνουν τέλη κ.λπ. που αναλογούν στην Ελλάδα, αλλά και να κινούνται ελεύθερα π.χ. στον δακτύλιο.
Πριν από λίγα χρόνια, η ΑΑΔΕ είχε προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, για να περιορίσει το φαινόμενο της κυκλοφορίας στην Ελλάδα υπερπολυτελών αυτοκινήτων πολύ μεγάλου κυβισμού.
Είχε ανακαλυφθεί ότι ιδιοκτήτες πολλών οχημάτων είχαν καταθέσει τις πινακίδες, είχαν κάνει εξαγωγή στη Βουλγαρία και είχαν ταξινομήσει τα οχήματά τους εκ νέου αποκτώντας βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Κάποιοι άλλοι, επίσης, καταβάλλουν ένα πολύ χαμηλό νοίκι στη Βουλγαρία, προκειμένου να εμφανίζονται στους ελέγχους στα σύνορα με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, ενώ ένα δίκτυο φροντίζει για τη δημιουργία εικονικού προφίλ μόνιμου κατοίκου Βουλγαρίας.
Ενώ υπάρχει και ένα πρόσφατο «τρικ» με τη μεταβίβαση του οχήματος σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων της Βουλγαρίας και με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ο Έλληνας ιδιοκτήτης διασφαλίζει την κατοχή της «κυριότητας» του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά στις εταιρείες που εμφανίζουν ως φορολογική έδρα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και της ICAP Bulgaria, οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις στη Βουλγαρία εκτιμώνται σε 18.136, απασχολούν συνολικό αριθμό 27.000 ατόμων και καταγράφουν ετήσιο κύκλο εργασιών 3,9 δισ. ευρώ.
Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή, η πλειονότητά τους, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, εντοπίζονται στη μεγάλη περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και κυρίως στις περιοχές πλησίον των συνόρων με την Ελλάδα.
Ακολουθεί σε αριθμό η περιοχή της Σόφιας και η πέριξ αυτής ευρύτερη περιοχή, στις οποίες είναι συγκεντρωμένες οι κατά τεκμήριο μεγαλύτερες σε μέγεθος και εντάσεως κεφαλαίου, τεχνολογίας και εργασίας ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις.
Δημοπρασίες οχημάτων: Συνεργασία με τις βουλγαρικές Αρχές
Από την πλευρά της Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας, επιδεικνύεται ενδιαφέρον για στοιχεία των Βούλγαρων πολιτών με ακίνητα στην Ελλάδα.
Οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θάσο, στην Καβάλα, στις βόρειες ακτές του Αιγαίου, στην Αλεξανδρούπολη κ.ά. Ειδικά δε μετά την Εγνατία, έγινε πολύ εύκολη η επίσκεψή τους στους συγκεκριμένους προορισμούς, όπου αποκτούν οικίες, εξοχικά και οικόπεδα.
Σημειώνεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, στο επίκεντρο βρίσκεται η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σε ευαίσθητα φορολογικά αντικείμενα εσόδων, αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας όσον αφορά στο τελωνειακό καθεστώς 42 (εισαγωγή- θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία και επαναποστολή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ).
Επίσης, εγκαινιάζεται απευθείας γραμμή επικοινωνίας της ΑΑΔΕ και της Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας, για συναλλαγές με υψηλό βαθμό προτεραιότητας, με σκοπό την άμεση αντίδραση των ελεγκτικών αρχών των δύο χωρών σε περιπτώσεις καταστρατήγησης