Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Βόμβα» Κατερινόπουλου για τεστ πατρότητας

Πάτρα: Την άποψη πώς θα πρέπει να γίνει τεστ πατρότητας στα 3 κορίτσια από την Πάτρα που πέθαναν μυστηριωδώς, εξέφρασε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ανέφερε πως «γίνεται λόγος για πολλά, για τη σχέση αυτού του ζευγαριού. Ένα αγαπημένο ζευγάρι έτσι έβγαζαν προς τα έξω. Τώρα βλέπουμε αυτές τις διαμάχες και εγώ έκανα ένα ερώτημα μήπως έχουν κι άλλα προβλήματα μεταξύ τους και δεν μιλάνε; Δεν είναι κακό να γίνει ένας έλεγχος DNA πατρότητας εδώ».

Παράλληλα, τόνισε ότι δημιουργούνται ερωτήματα, για το γεγονός ότι ενώ έπρεπε να γίνει εκταφή της Μαλένας, δεν έχει γίνει ακόμη, γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει πληρώσει τον τάφο, σύμφωνα με τον κ.Κατερινόπουλο.

«Υπάρχει ένα θέμα με τους τάφους των παιδιών. Υπάρχει μία υποχρέωση που ανέλαβε ο πατέρας έναντι του δήμου, δεν ξέρω σε ποιον ανήκει το νεκροταφείο που έπρεπε να πληρωθούν κάποια λεφτά. Σήμερα έπρεπε να γίνει εκταφή και δεν γίνεται γιατί είναι απλήρωτα κάποια χρήματα που έπρεπε να πληρωθούν από τον πατέρα. Και ρωτάω εγώ είναι πατέρας ή είναι φερόμενος ως πατέρας. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο;», είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση της Πάτρας.

Πάτρα: Ποιος είναι ο άνδρας που βρίσκεται στο πλευρό της και την «στηρίζει»

Εκτός από την οικογένειά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να έχει ακόμη ένα πρόσωπο που τη στηρίζει όσο εκείνη είναι μέσα στην φυλακή, κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το Star, η 33χρονη γνώρισε τον συγκεκριμένο άντρα λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο άντρας αυτός βρίσκεται στο πλευρό της και της έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια, όπως υποστηρίζει η ίδια, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητά του αλλά και το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος.

O Μάνος Δασκαλάκης γνωρίζει από την πρώτη στιγμή για τον άνδρα που μπήκε στη ζωή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οι δυο τους έχουν σχεδόν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία όσο η 33χρονη βρίσκεται στην φυλακή.

«Έχουν στενές σχέσεις. Όταν τη ρώτησα τι σχέσεις έχουν μου απάντησε ότι είναι ένας πολύ καλός της φίλος» ξεκαθάρισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος.

Πάτρα: Αποκαλύψεις για Μάνο Δασκαλάκη – Απλήρωτο το δάνειο της σπιτονοικοκυράς μετά το πληρεξούσιο

Στο Mega βρέθηκε ο δικηγόρος των συγγενών της εκλιπούσας σπιτονοικοκυράς Ευγενίας Κούτρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χρέη που δημιουργήθηκαν στο όνομά της από τη στιγμή που έγινε το πληρεξούσιο στο Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως σημείωσε, από τη χρονική στιγμή που υπογράφηκε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς στον Μάνο Δασκαλάκη για την δυνατότητα ανάληψης της σύνταξής της, σταμάτησαν να πληρώνονται οι δόσεις ενός δανείου που είχε εκείνη σε μία τράπεζα, και μέχρι τότε πληρωνόταν κανονικά.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι «το εξώδικο που ανέλαβε να στείλει η τράπεζα αναφέρει πως από το 2017 δεν έχει πληρωθεί ούτε μία δόση του δανείου».

Παράλληλα, ο δικηγόρος των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα αποκάλυψε ότι την ίδια χρονική περίοδο σταματά και η συνταγογράφηση των φαρμάκων της ηλικιωμένης, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ζευγαριού Μάνου Δασκαλάκη – Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν «βαριά άρρωστη».

«Η αποβιώσασα έπαιρνε σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι «ο Μάνος Δασκαλάκης δεν πλήρωνε τη ΔΕΗ -και έχουμε λογαριασμό ύψους 15.000 ευρώ, το δάνειο, τα φάρμακα, δεν πλήρωνε τίποτα».

Πάτρα: «Ούτε η Τζωρτζίνα ούτε η Ίριδα πέθαναν από καρδιολογική αιτία»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πείσει ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι των τριών παιδιών της οφείλονταν σε κληρονομικά αίτια.

Η ίδια από τις πρώτες ημέρες που η υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών είδε το φως της δημοσιότητας προσπαθούσε μέσα από τις συνεντεύξεις της, να πείσει τη κοινή γνώμη ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών ευθύνονται σε «ένα σπάνιο γονίδιο». Η 33χρονη θεωρούσε ότι έτσι θα δημιουργούσε ένα ισχυρό άλλοθι και θα απαλλασσόταν από κάθε υποψία στην ασύλληπτη τραγωδία που κατέρριψε τους νόμους της στατικής.

Οι επιστήμονες λοιπόν έπειτα από συνδυαστικές αιματολογικές γονιδιακές και καρδιολογικές εξετάσεις που έγιναν σε όλα τα μέλη της οικογένειας, κατέρριψαν πανηγυρικά το άλλοθι της 33χρονης.

Ο καρδιολόγος Άρης Αναστασάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος της Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου Νοσοκομείου, εξήγησε στην τηλεόραση του «MEGA» πως έγιναν οι εξετάσεις του γενετικού ελέγχου, τι έψαξαν οι επιστήμονες, καθώς και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την κατάθεση του.

«Ο κύριος Ηλιάδης μου ζήτησε να κάνουμε γενετικό έλεγχο στην οικογένεια Δασκαλάκη, γιατί υπήρχαν ήδη δύο αιφνίδιοι θάνατοι και η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν μετά από ανακοπή. Ζητήσαμε αίμα της Τζωρτζίνας και αίμα του έξι μηνών βρέφους, που είχε πεθάνει. Επιπλέον ζητήσαμε να μας στείλουν, ό,τι κλινικό στοιχείο υπήρχε από το πρώτο παιδί της οικογένειας που είχε πεθάνει το 2019, την Μαλένα. Ήρθαν και οι γονείς στο Ωνάσειο και πήραν δείγμα αίματος, ενώ υποβλήθηκαν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο», είπε αρχικά.

«Οι εξετάσεις των γονιών, αλλά και των παιδιών ήταν απολύτως καθαρές και έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποια κληρονομική πάθηση στην οικογένεια. Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν γονιδιακούς ελέγχους στο αίμα της Τζωρτζίνας και της Ίριδας, ελέγχοντας 128 γονίδια που ευθύνονται για καρδιακές παθήσεις. Δεν βρήκαμε τίποτα», συμπλήρωσε.

«Προχωρήσαμε σε ανεξάρτητο έλεγχο των δύο παιδιών, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Πήραμε το αίμα του ενός παιδιού (Τζωρτζίνα) και το ελέγξαμε για όλα τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειες και αρρυθμιογόνα, ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο. Το ίδιο ακριβώς κάναμε και για το άλλο παιδί (Ίριδα). Το αποτέλεσμα των γενετικών ελέγχων ήταν αρνητικό για μεταλλάξεις, παθολογικές σε όλα τα γονίδια που ελέγχθηκαν. Με λίγα λόγια δεν βρήκαμε τίποτα», ανέφερε.

Ο καρδιολόγος του Ωνασείου όμως δεν σταμάτησε εκεί. Απευθύνθηκε και σε άλλο εξειδικευμένο κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις, όπου ελέγχθηκαν επιπλέον 840 γονίδια. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων βγήκαν στις 30 Μαρτίου και ήταν επίσης αρνητικά και σε κάποια γονιδιακή πάθηση.

«Ουσιαστικά εξαντλήσαμε τα όρια της υπάρχουσας γνώσης στην εξέταση της διερεύνησης του αιφνίδιου θανάτου. Στην συνέχεια, για λόγους ερευνητικούς, στείλαμε ξανά τα δείγματα αίματος των παιδιών στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να διερευνηθούν για 840, πλέον, γονίδια», εξήγησε.