Το τέλος του MARLBORO: Το είπε και το έκανε ο Παπαστράτος

Τσιγάρα: Ποιος έριξε από την κορυφή την εταιρεία που για πολλές δεκαετίες κυριαρχούσε στην ελληνική αγορα. Πώς οι Έλληνες άλλαξαν συνήθειες και οδήγησαν στην κορυφή τον Παπαστράτο. Δείτε στο xristika.gr όλες τις εξελίξεις.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού Heets για το IQOS στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, το μερίδιό τους στην Αττική ξεπέρασε αυτό του Marlboro.

Με βάση τα στοιχεία της Nielsen το τελευταίο τρίμηνο του 2020 το μερίδιό των Heets στην Αττική άγγιξε το 17,7%, μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από το μερίδιο του Marlboro -της πρώτης μάρκας καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα- που διαμορφώθηκε το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα στο 16,7%.

Με βάση τα στοιχεία της Nielsen, 1 στους 5 καπνιστές στην Αττική έχει επιλέξει το IQOS, το οποίο έχει κερδίσει μερίδιο από όλες τις μάρκες τσιγάρων. Τέσσερις στους 10 καπνιστές που μετακινήθηκαν στο IQOS κάπνιζαν πριν προϊόντα της Παπαστράτος.

Σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα 300.000 χρήστες IQOS το οποίο διατίθεται μέσω 26 καταστημάτων IQOS πανελλαδικά και σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης σε μεγάλες αλυσίδες εταιρειών τεχνολογίας. Στόχος της Philip Morris International είναι έως το 2025 η διείσδυση του IQOS διεθνώς να φθάσει το 30%-40%.

Τα συμβατικά τσιγάρα τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερή πτώση στις πωλήσεις στην Ελλάδα. Πέρυσι η μείωση των πωλήσεων άγγιξε το 10% με το 50% αυτής της υποχώρησης, δηλαδή η μείωση κατά πέντε μονάδες, να αποδίδεται στη δραματική μείωση της τουριστικής κίνησης.

Η Ελλάδα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά το κάπνισμα. Κάτι που θέλει να αλλάξει η Παπαστράτος που πριν από έναν χρόνο έθεσε έναν φιλόδοξο στόχο. Έως το τέλος του 2021, 1 εκατομμύριο Έλληνες καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο.

Ένα στόχο τον οποίο η εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να τον πετύχει σε συνεργασία και με την πολιτεία. Πως όμως θα επιτευχθεί ο στόχος 1 εκατ. καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο; Ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι η ενημέρωση.

Στο πλαίσιο αυτό η Παπαστράτος ξεκίνησε από πέρυσι καμπάνια ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης ώστε τα προϊόντα νικοτίνης να μην πωλούνται σε ανήλικους. Επίσης η εταιρεία θα συνεχίσει τις συνεργασίες με smoke free πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να θέσουν τέλος στο τσιγάρο.

Τσιγάρα: Κάνει προσλήψεις ο Παπαστράτος – Δείτε τις θέσεις εργασίας

Αποτελεί την εταιρεία που οι μισοί και πλέον Έλληνες θα ήθελαν να δουλεύουν.

Ο λόγος για την Παπαστράτος, τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI).

Από το 1931 μέχρι και σήμερα, η εταιρία ηγείται της ελληνικής αγοράς των καπνικών προϊόντων έχοντας ως εφόδια τους ταλαντούχους ανθρώπους της, τα εξαιρετικά διεθνή και εγχώρια σήματά της, όπως το Marlboro και τον ιστορικό ΑΣΣΟ, τη μοναδική εταιρική κουλτούρα της, την υψηλή τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία της PMI και τη μακρά ιστορία της.

Έχοντας ως πυξίδα την επιστήμη και ως όραμα το τέλος του τσιγάρου, η Παπαστράτος προχώρησε πριν από 4 χρόνια σε ένα ριζικό μετασχηματισμό σε επίπεδο εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και παραγωγικών διαδικασιών.
Παράγοντας πλέον αποκλειστικά θερμαινόμενες ράβδους καπνού Heets για τo νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν IQOS και υιοθετώντας, ταυτόχρονα, ένα πρωτοποριακό σύστημα Συνεχούς Βελτίωσης (OPEN+) σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Oπως εύστοχα επισημαίνει ο Διευθυντής του OPEN+, Γιώργος Κωσταρέλης «Το να επενδύσουμε την δεδομένη χρονική στιγμή, ταυτόχρονα δηλαδή με το τεράστιο έργο του μετασχηματισμού του εργοστασίου, στο νέο αυτό σύστημα ήταν μια γενναία απόφαση.

Ξεκινήσαμε με την εκπαίδευση της μικρής ομάδας εκπαιδευτών που κλήθηκαν, στη συνέχεια, να μεταλαμπαδεύσουν την φιλοσοφία του συστήματος στον υπόλοιπο οργανισμό.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ήταν μια σοφή απόφαση που μας οδήγησε στο σήμερα και την συγκεκριμένη βράβευση.

Το βραβείο «Βιώσιμο Εργοστάσιο της Χρονιάς» αφορά στο σύνολο της προσπάθειας όλων των συναδέλφων να εκπαιδεύσουν αλλά και να εκπαιδευτούν».

Στον πυρήνα του OPEN+, όπως διευκρινίζει ο Διευθυντής Παραγωγής Αλέξανδρος Ασημακόπουλος, βρίσκονται δυο αρχές. Το 100% ownership (κάθε εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει και έχει πάντα στο μυαλό του τι μπορεί να κάνει για τον εαυτό του και τον συνάδελφό του) και το zero loss mindset (κάθε εργαζόμενος δραστηριοποιείται ενεργά για να μην έχει απώλειες οποιουδήποτε τύπου – π.χ. απόδοσης, ποιότητας, ασφάλειας).

Προσθέτοντας ευφάνταστα πως «Το OPEN+ θυμίζει ένα παζλ με πάρα πολλά κομμάτια. Ξεκινώντας αισθάνεσαι ότι «βομβαρδίζεσαι» από πολλά νέα εργαλεία και νέες μεθοδολογίες, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ξεκινάς ένα παζλ, όπου προβληματίζεσαι μέχρι να βρεις τις γωνίες και να αρχίσεις, βήμα- βήμα, να το στήνεις.

Όσο, όμως, πιο βαθιά μπαίνεις στο σύστημα και αρχίζεις να το καταλαβαίνεις, τόσο πιο πολύ εντυπωσιάζεσαι. Γιατί το αποτέλεσμα, τόσο σε ατομικό επίπεδο (ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανθρώπων) όσο και αποτελεσμάτων στις μηχανές είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Με αυτό ξεκίνησε μια νέα εποχή για την Παπαστράτος.

Μας επέτρεψε να προχωρήσουμε και να χτίσουμε γερές βάσεις με άξονα την βιωσιμότητα και την συνεχή βελτίωση».

Αναφορικά με την μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, ο Εκπαιδευτής Open +, Αντώνης Πυτιανός προσθέτει « Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι για την βράβευσή μας ως «Βιώσιμο Εργοστάσιο της Χρονιάς».

Για εμάς αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η δουλειά που γίνεται μέσα από το πρόγραμμα επιχειρησιακής αριστείας OPEN+ που εφαρμόζουμε όχι μόνο έχει αποτελέσματα που τα βλέπουμε σε καθημερινή βάση, αλλά εκτιμάται και από τους ειδικούς του κλάδου. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ήταν η αλλαγή κουλτούρας.

Για να το επιτύχουμε χρειάστηκε όλοι οι άνθρωποι στο εργοστάσιο να αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν, μετρούν την απόδοσή τους, λύνουν τα προβλήματα, επικοινωνούν, βελτιώνονται και βελτιώνουν τις διαδικασίες». Στα φετινά Manufacturing Excellence Awards η Παπαστράτος, πέρα από το βραβείο Sustainable Factory of the Year, κέρδισε το βραβείο Αριστείας στον κλάδο της για το όραμά της για ένα κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο, το Gold βραβείο στην ενότητα «Eπενδύσεις και Στρατηγική» για την σημαντική παραγωγική επένδυση που έχει κάνει και το Silver για την αναδιοργάνωση παραγωγής και το Gold βραβείο στην ενότητα «Διοίκηση Εργοστασίου» για την μείωση του κόστους και την αύξηση απόδοσης που έχει πετύχει μέσω της χρήσης του OPEN+.

Οι αριθμοί που αφορούν την παραγωγικότητα και απόδοση δικαιώνουν πλήρως τον ενθουσιασμό της ομάδας της Παπαστράτος που, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν μέσω του ΟPEN+ και στα οποία εκπαιδεύτηκε ολόκληρος ο οργανισμός, κατάφερε να έχει σημαντική βελτίωση όλων των βασικών δεικτών παραγωγής.

Μεταξύ άλλων το κόστος παραγωγής μειώθηκε κατά 60% και η συνολική εξοικονόμηση πόρων ανέρχεται σε ποσοστό 26%. Επιπλέον, όπως είναι σαφές από τα παραπάνω, το συγκεκριμένο σύστημα και η κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης που αυτό καλλιεργεί συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτύπωματος της Παπαστράτος και του κρίσιμου στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κωσταρέλη, ο στόχος της βιωσιμότητας επιτυγχάνεται ως φυσική συνέχεια και οργανικό αποτέλεσμα της συνεχούς εκμάθησης και βελτίωσης «Γινόμαστε, μέσα από το πρόγραμμα, καλύτεροι στο να βελτιωνόμαστε, να αλλάζουμε και να αντιδρούμε πιο αποτελεσματικά στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Κάτι που μας καθιστά συνολικά πιo βιώσιμους, σαν οργανισμό.

Το ίδιο συμβαίνει και σε ατομικό επίπεδο καθώς μαθαίνουμε διαρκώς και αυτό μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις μελλοντικές προκλήσεις. Αποκτάμε εφόδια που εφαρμόζουμε συνολικά στην ζωή μας και στην καθημερινότητά μας».

Η αναφορά στους ανθρώπους και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αποτελεί κοινή συνιστώσα των απαντήσεων όλων των εμπλεκομένων, με τον Διευθυντή του Open + να επισημαίνει την καλλιέργεια ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους εργαζομένους και της νοοτροπίας του να προσπαθεί καθένας να λύσει τα προβλήματα με τρόπο ώστε να μην ξανασυμβούν.

Αντίστοιχα, ο Aλέξανδρος Ασημακόπουλος, όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι αποτελούν το πρώτο και πιο σημαντικό συστατικό στοιχείο της επιτυχίας του συστήματος, αλλά έρχεται και φωτίζει μια διάσταση που σπάνια συνδέει κάποιος με την βιομηχανική παραγωγή, την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης:

«Στην αρχή ακολουθείς το σύστημα για να το καταλάβεις. Στην συνέχεια, ωστόσο, το σύστημα σου αφήνει χώρο να το εξελίξεις, αυτό, την μηχανή και τον εαυτό σου. Πρόκειται για μια δημιουργική διαδικασία και το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι, επειδή όλα τα εργαλεία και οι διαδικασίες έρχονται και μειώνουν τα απρογραμμάτιστα σταματήματα – με την μηχανή να δουλεύει πλέον χωρίς καμία επέμβαση για πάνω από 8 ώρες, έχεις το χρόνο να επενδύσεις στην πρόληψη παρά στην αντίδραση.

Αντί να σε «τρέχει» η μηχανή, την «τρέχεις» εσύ». Είναι εμφανές στον εξωτερικό παρατηρητή ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ολόκληρη κουλτούρα που, μετά από 3 χρόνια εφαρμογής, συνεχίζει να εμπνέει και να ενθουσιάζει όσους εμπλέκονται με αυτή. Ένα δημιουργικό και συναρπαστικό ταξίδι συνεχούς βελτίωσης #prostokalytero.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Παπαστράτος» προχωρά σε προσλήψεις και μπορείτε μέσα από το xristika.gr να κάνετε την αίτησή σας.

Έχοντας ως οδηγό την επιστήμη, το 2017 η Παπαστράτος ξεκίνησε τη μακρόχρονη διαδικασία ριζικού μετασχηματισμού της.

Από σημαντικότερη καπνοβιομηχανία της Ελλάδας (θυγατρική της Philip Morris International, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας στον κόσμο) σε μια εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας με ανατρεπτικό όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Κάθε σημαντική αλλαγή, όπως αυτή που επιχειρούμε εξελίσσοντας και προσαρμόζοντας όλο το επιχειρησιακό μας μοντέλο, συνοδεύεται από μεγάλες ευκαιρίες. Παρέχουμε συνεχείς ευκαιρίες εξέλιξης στο πλαίσιο ενός βραβευμένου εργασιακού περιβάλλοντος που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, έχοντας σε υψηλή προτεραιότητα θέματα ισότητας των φύλων, διαφορετικότητας και συμπερίληψης.

Οι νέες, διαθέσιμες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης είναι για τα τμήματα Operations, Commercial και Legal.

Πιο συγκεκριμένα:

Production Technicians, Operations Department

Η ανεμπόδιστη λειτουργία της γραμμής παραγωγής, η επίλυση βλαβών και η εκτέλεση ενεργειών στον εξοπλισμό προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής είναι μέρος των καθηκόντων σας. Παράλληλα, είναι και η αξιόπιστη λειτουργία του, με στόχο την μεγιστοποίηση της παραγωγής και την διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος,

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Πέμπτη 07/01.

Electrical Technicians, Operations Department

H παρακολούθηση, ο έλεγχος και η συντήρηση του παραγωγικού εξοπλισμού και των τεχνικών συνθηκών / προτύπων, η επίλυση βλαβών, η ανάλυση απόδοσης και η συνεργασία με την ομάδα συντήρησης για τη βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας του εξοπλισμού αποτελούν μέρος των καθηκόντων σας.

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Πέμπτη 07/01.

Production Operators, Operations Department

Εξασφαλίστε τη συνεχή λειτουργία της γραμμής παραγωγής, εντοπίστε και επιλύστε δυσλειτουργίες προκειμένου να επιτύχετε τους παραγωγικούς στόχους και αναλύστε τα προβλήματα του εξοπλισμού, με τη χρήση εργαλείων επίλυσης προβλημάτων, με σκοπό την εύρεση αντιμέτρων.

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Πέμπτη 07/01.

Mechanical Technicians, Operations Department

H παρακολούθηση, ο έλεγχος και η συντήρηση του παραγωγικού εξοπλισμού και των τεχνικών συνθηκών / προτύπων, η επίλυση βλαβών, η ανάλυση των επιδόσεων και των ποιοτικών δεικτών και η δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μέσω καινοτόμων τεχνικών λύσεων και έργων μείωσης του κόστους αποτελούν μέρος των καθηκόντων σας.

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Πέμπτη 07/01.

Manager Planning & Reporting Remote Operations, Consumer Department

Στο πλαίσιο του ρόλου σας θα έχετε την ευθύνη για τη δημιουργία και εξέλιξη ενός ολοκληρωμένου τρόπου μέτρησης και παρακολούθησης των στατιστικών όλων των επαφών των πελατών IQOS με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης, τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να υπάρχει ακριβή πρόβλεψη των επερχόμενων όγκων κλήσεων και τη διασφάλιση του σωστού αριθμού των λειτουργών στο κέντρο εξυπηρέτησης ώστε η λειτουργία να γίνεται με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Τετάρτη 30/12.

Manager Consumer Programs, Commercial Department

Στον πυρήνα οποιαδήποτε εμπορικής μας δραστηριότητας βρίσκεται ο καταναλωτής. Ακούμε τα σχόλιά του, εντοπίζουμε τις ανάγκες του και τις μετατρέπουμε σε δραστηριότητες που βελτιώνουν την συνολική εμπειρία του. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή εμπειρία στους καταναλωτές μας και παράλληλα να ενισχύσουμε την ενημέρωση του ενήλικου κοινού σχετικά με τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου και να προσφέρουμε καλύτερες εναλλακτικές, που πλέον είναι διαθέσιμες, για όσους επιλέγουν να συνεχίσουν το κάπνισμα.

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Πέμπτη 07/01.

Counsel, Legal, Ethics & Compliance Department

Στο Νομικό Τμήμα έχουμε επαναπροσδιορίσει το ρόλο μας για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που προέκυψαν από τον μετασχηματισμό της εταιρείας για να επιτευχθεί ο στόχος να παρέχουμε στους ενήλικους καπνιστές των προϊόντων μας ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. Kαλούμαστε πλέον να συμμετέχουμε στη λήψη και υλοποίηση των επιχειρηματικών αποφάσεων με νέα φιλοσοφία δουλεύοντας διατμηματικά, σε project-based οργάνωση και με λογική start-up εταιρείας και να εξοικειωθούμε με την καινοτόμο τεχνολογία και την επιστήμη γύρω από τα νέα προϊόντα μας, τα νέα κανάλια διανομής και τους νέους digital τρόπους υπεύθυνης επικοινωνίας με τους καταναλωτές μας, υποστηρίζοντας 7 αγορές στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μπορείς να υποβάλλεις την αίτησή σου ΕΔΩ έως και Πέμπτη 07/01.

Προσλήψεις στη WIND

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND έχει 17 θέσεις εργασίας, τις οποίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας και το βιογραφικό σας.

Προσλήψεις στο Metropolitan General

Το Metropolitan General είναι από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές μονάδες Υγείας της χώρας και ζητά τις παρακάτω θέσεις εργασίας. Πατήστε και στείλτε βιογραφικό.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ

Προσλήψεις στο efood

Η μεγάλη εταιρεία διανομών efood ζητά διανομείς στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ζητά διανομείς με άμεση πρόσληψη σε
σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργός, Κηφισιά, Πανόρμου, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη.

Πατήστε ΕΔΩ και στείλτε βιογραφικό.

Προσλήψεις στην ACS

Η ACS Courier λειτουργεί είναι μια μεγάλη εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier) για την αποστολή εγγράφων, μικροδεμάτων και δεμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.  Διαθέτει διαρκώς θέσεις εργασίας αλλά και προσφορές για συνεργασία.

Για να να εργαστείτε σε κάποιο από τα καταστήματα του πανελλαδικού δικτύου συνεργατών της εταιρείας, πατήστε εδω, προκειμένου να μεταφερθείτε στην σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η ACS Courier AEE επιθυμεί να ενισχύσει το Δίκτυο Καταστημάτων της και αναζητά νέους Συνεργάτες για την αποκλειστική πρακτόρευση σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να δείτε την Αγγελία και τη σχετική Αίτηση Συνεργασίας σε μορφή pdf, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: Αίτηση Συνεργασίας για Νέα Καταστήματα ACS.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr