Τέλος εποχής: Η Nike καταργεί τα πιο δημοφιλή παπούτσια

Ένας μεγάλος και πολύ πετυχημένος κύκλος κλείνει για την εταιρεία παπουτσιών Nike. Τι ανακοινώθηκε.

Εάν είστε λάτρεις των παπουτσιών Nike, σας έχουμε κακά νέα ή καλύτερα η ίδια η εταιρεία σας έχει κακά νέα. Αφού από την Πέμπτη 28 Μαρτίουκόβει την προσφορά ορισμένων μοντέλων αθλητικών παπουτσιών. Ανάμεσα σε αυτά κλείνει και ο κύκλος των Air Force 1 και Pegasus.

Πλέον η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε άλλα προϊόντα.

«Γνωρίζουμε ότι η Nike δεν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Ντόναχιου στην κλήση κερδών της Πέμπτης. «Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες σημαντικές προσαρμογές».

Η μάρκα αθλητικών ενδυμάτων εστιάζει στο Air Max Dn, ένα αθλητικό παπούτσι με μαξιλάρια που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Η σειρά Air, που αποφέρει διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τον Ντόναχιου, περιλαμβάνει παπούτσια που θα φορέσουν αθλητές που θα διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φέτος το καλοκαίρι.

Ο Ντόναχιου φορούσε το νέο Air Max Dns κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη. «Είναι πραγματικά μια μοναδική φανταστική αίσθηση», είπε.

Η Nike εργάζεται επίσης πάνω σε μια έκδοση επόμενης γενιάς του παπουτσιού για τρέξιμο Pegasus, το Pegasus 41, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την άνοιξη.

Η έμφαση στα νέα σχέδια έρχεται αφού οι αναλυτές χαρακτήρισαν την κάποτε πολυπόθητη σειρά της Nike «μπαγιάτικη» πέρυσι και μείωσαν τις προοπτικές τους για την εταιρεία. Ο κατασκευαστής και οι ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Adidas, πλήττονται επίσης από τη συνολική μείωση της ζήτησης για αθλητικά παπούτσια, ειδικά στην Ευρώπη και την Κίνα.

Τράπεζα Πειραιώς: Δίνει τσάμπα δάνειο 25.000 ευρώ για λίγες μέρες

Μία πολύ σημαντική ανακοίνωση για δάνεια έκανε η Τράπεζα Πειραιώς, οι οποία δίνει από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ σε πολλούς δικαιούχους. Και μάλιστα… τσάμπα για δύο χρόνια.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκανε το μεγάλο μπαμ και δίνει χωρίς επιτόκιο για δύο χρόνια δάνειο από 3.000 έως 25.000 ευρώ το ανώτερο.

Όπως ανακοίνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξιοποίηση των πρόσθετων πόρων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι η χρηματοδότηση των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα (γεωργοί και κτηνοτρόφοι), καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στην επεξεργασία τροφίμων, με τελικό προϊόν γεωργικό (μεταποιητικές αγροτικές επιχειρήσεις).

Τα δάνεια αφορούν δηλαδή τον πρωτογενή τομέα.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι δικαιούχοι είναι να καταθέσουν το business plan, ώστε να καλύψουν τόσο επενδυτικές ανάγκες όσο και λειτουργικές δαπάνες.

Τα δάνεια από 3.000€ έως 25.000€, έχουν διάρκεια από 2 έως και 7 έτη.

Και όπως προείπαμε είναι τζάμπα, αφού για τα πρώτα δύο χρόνια είναι άτοκα, καθώς το επιτόκιό τους επιδοτείται κατά 100% από το Ταμείο, ενώ για την υπολειπόμενη διάρκεια, το επιτόκιό τους θα είναι μειωμένο κατά 50%, σε σχέση με το επιτόκιο αντίστοιχων δανείων, λόγω της άτοκης συνεισφοράς αυτού.

Τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες για να πάρουν το δάνειο

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να κάνουν 2 αιτήσεις για να πάρουν το δάνειο.

Την 1η στην πλατφόρμα KYC (Know Your Customer) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας www.hdb.gr, για να πάρουν τον μοναδικό κωδικό και

Τη 2η στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr, επιλέγοντας την Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -1,95%.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του αιτήματος, ο επιχειρηματίας/αγρότης μπορεί να επισκεφθεί ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, προσκομίζοντας το έντυπο της αίτησης από το ΠΣΚΕ, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος, ώστε να προχωρήσει το αίτημα χρηματοδότησής του.

Σάλος με το εμφιαλωμένο νερό: Πίνουμε δηλητήριο!

Νερό: Δεν είναι καλά τα νέα για το εμφιαλωμένο νερό.

«Σύμφωνα με τα ευρήματα, καταπίνουμε κάθε εβδομάδα μέχρι 5 γραμμάρια μικροπλαστικών. Συνολικά αυτό αντιστοιχεί περίπου σε μια πιστωτική κάρτα» επιβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace, κ. Νίκος Χαραλαμπίδης μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews.

«Τελευταία ευρήματα αναδεικνύουν ότι (παραδείγματος χάρη) μέσα στο εμφιαλωμένο νερό υπάρχουν πολύ μεγάλες ποσότητες μικροπλαστικών, νανοπλαστικών, για την ακρίβεια μεγαλύτερες απ’ ότι στο νερό της βρύσης».

«Συνολικά στον πλανήτη η χρήση πλαστικού έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται. Άρα, ακόμη κι αν εμείς στον μικρόκοσμό μας δυσκολευόμαστε να βρούμε καλαμάκια ή βρίσκουμε μόνο χάρτινες συσκευασίες, η αλήθεια είναι ότι η χρήση πλαστικού διογκώνεται, αυξάνεται και απλώς αναζητούμε συνέχεια καινούριες χωματερές πλαστικού».

Ο κ. Χαραλαμπίδης εξήγησε στη συνέχεια ότι «δεν έχει ανινχνευθεί από πού προέρχονται, τι προέλευσης είναι τα μικροσωματίδια αυτά, τα νανοσωματίδια κλπ, από πού έχουν γεννηθεί. Ένα άλλο στοιχείο το οποίο αναδεικνύει η έρευνα αυτή, το οποίο είναι πραγματικά ανησυχητικό, είναι ότι μέχρι στιγμής θεωρούσαμε ότι το πρόβλημα με την πλαστική ρύπανση στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μηχανικό, δηλαδή έχουμε μικροσωματίδια μέσα μας.

Τώρα αρχίζουμε και βλέπουμε ότι κάποιες από τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από τα μικροπλαστικά μπαίνουν μέσα στον οργανισμό και αρχίζουν και επηρεάζουν ακόμα και το μεταβολισμό.

Έχουν αρχίσει ερευνητές να κάνουν παραλληλισμούς και να βλέπουν χημικές ουσίες από μικροπλαστικά και από συγκεκριμένο τύπο πλαστικών να επηρεάζουν το παχύ έντερο, όπως συγκεκριμένες καρκινογόνες ουσίες και εκεί αρχίζουμε και τρομάζουμε πραγματικά, γιατί το θέμα δεν είναι ότι απλώς ότι καταπίνουμε κάποια πλαστικά, είναι ότι καταπίνουμε τοξικές ουσίες οι οποίες επηρεάζουν από μέσα πλέον τον οργανισμό μας».

«Κάθε χρόνο έχουμε μερικές χιλιάδες επιπλέον πρόωρους θανάτους λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης»

«Με βάση τις μετρήσεις που έχουμε στην Ελλάδα – με βάση τα δικά μας δεδομένα για το τι παράγει η χώρα – έχουμε κάθε χρόνο μερικές χιλιάδες επιπλέον πρόωρους θανάτους λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτό είναι κάτι το οποίο έρχεται και κάθεται πάνω από οτιδήποτε συζητάμε για τα πλαστικά» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace.