Συναγερμός στα JUMBO: Νέα αλυσίδα άνοιξε στην Ελλάδα και πουλά φθηνότερα

Pepco: Νέο πολυκατάστημα στο λιανεμπόριο έρχεται να βάλει «φωτιά» στον ανταγωνισμό. Τα φθηνά προϊόντα και το ωράριο.

Το Pepco έχει ανοίξει και έρχεται με δύο καταστήματα στην Αττική. Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένονται να γίνουν τα εγκαίνια και στην επαρχία. Το νέο πολυκατάστημα είναι πολωνική αλυσίδα που πουλάει διάφορα είδη, από ρούχα μέχρι παιχνίδια και έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική οι καταναλωτές θα βρουν το Pepco στις εξής διευθύνσεις:

  • Πειραιώς 86 στον Πειραιά
  • Πέτρου Ράλλη 97 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Η αλυσίδα θα μπει και στην αγορά της Θεσσαλονίκης με δύο καταστήματα:

  • Το ένα θα είναι στην Πυλαία
  • Το δεύτερο θα είναι στη Σταυρούπολη

Θα ανοίξει δίπλα στα Media Markt και στις δύο περιπτώσεις.

Δρομολογείται μάλιστα ήδη να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2022 ένα τρίτο κατάστημα στην πόλη, στο Mega Outlet, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Στη συνέχεια θα ανοίξει και στη Λάρισα, ενώ αναζητά χώρους σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε πόλεις άνω των 20.000 κατοίκων.

Τι πουλάει το Pepco

Η Pepco προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες. Τα ρούχα και τα υποδήματα αποτελούν περίπου το 60% του διαθέσιμου εμπορεύματος της αλυσίδας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν είδη για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού και άλλα προϊόντα, όπως παιχνίδια.

Πέρα από τα προϊόντα που πωλούνται ως μέρος του σταθερού εμπορεύματος, η αλυσίδα προσφέρει επίσης ειδικές περιορισμένες συλλογές, προϊόντα με ειδική άδεια χρήσης, π.χ. Disney, Warner Bros, Universal και εποχιακές προσφορές, όπως για παράδειγμα, σχολικά ή χριστουγεννιάτικα είδη.

Ο ακριβότερος κωδικός στα καταστήματα Pepco δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ, η αλυσίδα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες.

Πού έχει καταστήματα η Pepco στην Ελλάδα

Το πρώτο κατάστημα συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. ξεκίνησε στο Piraeus Retail Park της Trade Estates, στην Πειραιώς 86 στον Πειραιά.

Το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα στην Πέτρου Ράλλη 97 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, με τον προγραμματισμό της εταιρείας να περιλαμβάνει ένα ακόμα κατάστημα στην Αττική, ένα στη Λάρισα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τέλος του έτους η Pepco θα διαθέτει στην ελληνικά αγορά 10 καταστήματα με το δίκτυο να διευρύνεται συνεχώς καθώς η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση για να υπογράψει μισθωτήρια για νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η Ελλάδα γίνεται η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Η αλυσίδα λειτουργεί επί του παρόντος τα καταστήματά της από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, την Ιταλία στο νότο και από την Ισπανία στα δυτικά, τη Βουλγαρία στα ανατολικά, ενώ το φθινόπωρο του 2021 επέκτεινε την παρουσία της μπαίνοντας με επιτυχία στην αυστριακή αγορά με την επόμενη χώρα να είναι η Γερμανία.

Επί του παρόντος, η Pepco απασχολεί 24.000 εργαζόμενους σε 17 ευρωπαϊκές χώρες. Το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην ελληνική αγορά, με σχέδια για πρόσληψη περισσότερων από 150 εργαζομένων στην Ελλάδα κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας της, επικυρώνει περαιτέρω τη θέση της Pepco ως μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας θέσεων εργασίας στο φυσικό λιανικό εμπόριο.

Με την είσοδο στην Ελλάδα, η επέκταση ολόκληρου του Ομίλου Pepco, ο οποίος λειτουργεί επίσης τις επιχειρήσεις εκπτωτικού λιανικού εμπορίου (Poundland στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και Dealz στην Ισπανία και την Πολωνία) θα φτάσει συνολικά τις 20 αγορές δραστηριοποίησης.

Με περισσότερα από 18 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, η Pepco εξυπηρετεί πλέον πάνω από 20 εκατομμύρια πελάτες τον μήνα, προσφέροντας στις χαμηλότερες τιμές, ρούχα για όλη την οικογένεια, είδη οικιακής χρήσης και παιχνίδια. Με την έδρα της στο Πόζναν της Πολωνίας, η εταιρεία απασχολεί περίπου 24.000 υπαλλήλους σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Τα πρώτα 14 καταστήματα Pepco άνοιξαν στην Πολωνία το 2004. Η Pepco επεκτάθηκε στην Τσεχία και τη Σλοβακία το 2013 και μεταξύ 2015 και 2017 άνοιξε καταστήματα στην Κροατία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Από το 2018 έχουν ανοίξει καταστήματα σε Λετονία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία.

«Βασική αγορά για τον Όμιλο η Ελλάδα»

«Το λανσάρισμα της Pepco στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό μέρος του εν εξελίξει προγράμματος επέκτασης των καταστημάτων μας – του μεγαλύτερου μοχλού δημιουργίας αξίας του Ομίλου – και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση μας στην ευρωπαϊκή αγορά» δήλωσε εχθές, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η Anca Radu, διευθύντρια λιανικής πώλησης της Pepco για τη Νότια Ευρώπη.

Ο Bogdan Grigoriu, operations manager της Pepco για τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, δήλωσε: «Το άνοιγμα του καταστήματος στην Ελλάδα έρχεται μετά από μια εκτενή έρευνα αγοράς σε όλη τη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι η υπόσχεσή μας για ποιότητα, ελκυστικές τιμές και βραβευμένη εξυπηρέτηση πελατών θα χτιστεί πάνω στην επιτυχία των σχεδίων επέκτασης της Pepco και θα αποδειχτεί δημοφιλής στους Έλληνες πελάτες μας – καθώς η χώρα αποτελεί βασική αγορά για τον Όμιλο».

Σάλος με το Jumbo μετά το ατύχημα

Πλήρης έρευνα διενεργείται για να προσδιοριστούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος στο Παγκράτι όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας Jumbo.

Η εταιρία βρίσκεται στο πλευρό των τριών εργαζομένων που τραυματίστηκαν και των οικογενειών τους.

Όπως σημειώνει:

“Σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, περί τις 12:00μμ, στο κατάστημα του Παγκρατίου, συντελέστηκε ένα σοβαρό ατύχημα. Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση εργασιών σε αποθηκευτικούς χώρους του καταστήματος. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι του καταστήματος, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Εκπρόσωποι της εταιρείας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η Διοίκηση θα συμβάλλει με όλους τους τρόπους, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την ταχεία ανάρρωσή τους. Διενεργείται πλήρης έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις”.