Στέλιος Διονυσίου: Ποινική δίωξη κατά του γνωστού τραγουδιστή

Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας ασκήθηκε στον τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου. Ο τραγουδιστής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ο Στέλιος Διονυσίου αρνείται ότι χτύπησε τον τροχονόμο και κάνει λόγο μόνο για λεκτική αντιδικία.

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε ότι ζήτησαν πριν τη δίωξη να αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που έφτασε αργότερα και από το περιεχόμενό της, όπως είπε, δεν προκύπτουν κακώσεις στον τροχονόμο.

«Δεν χτύπησα αστυνομικό»

Ο Στέλιος Διονυσίου βγαίνοντας από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων αρνήθηκε δημόσια τα όσα καταγγέλει ο αστυνομικός. «Δεν χτύπησα κανέναν αστυνομικό», δήλωσε ο τραγουδιστής και συνέχισε: «Ένιωσα αδιαθεσία, πήγαινα στο νοσοκομείο».

«Ένιωσα δύσπνοια, πήγαινα στο νοσοκομείο, δεν με άφηναν να περάσω. Πέρασα με το αμάξι, δεν χτύπησα κάποιον αστυνομικό, δεν κατέβασα την κορδέλα».

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε ότι έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού και έχει ζητήσει να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

«Ορκίζομαι στα κόκκαλα του πατέρα μου»

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Στέλιος Διονυσίου δήλωσε ότι έκανε και ένα βαρύ όρκο μπροστά στον αστυνομικό: «Ορκίζομαι στα κόκαλα του πατέρα μου ότι δεν σε χτύπησα», ισχυρίζεται ότι είπε ο τραγουδιστής και συνέχισε: «Eσύ του λέω ορκίζεσαι ότι σε χτύπησα; Και μου απαντάει “τι είμαστε παιδάκια να κάνουμε όρκους;”. Καταθέσαμε και οι δύο μήνυση, εκείνος αφέθηκε ελεύθερος, εγώ κρατήθηκα».

Το χρονικό του συμβάντος

Το περιστατικό που τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Στέλιος Διονυσίου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, επιχείρησε να περάσει την κορδέλα που είχε κλείσει τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας στη συμβολή της με την οδό Δορυλαίου, στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας.

Ο κ. Διονυσίου έκοψε την κορδέλα παρόλο που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν οι άνδρες ασφαλείας και προσπάθησε να περάσει αγνοώντας τις οδηγίες τους.

Τότε σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του τραγουδιστή και των αστυνομικών, οι οποίοι του απαγόρευσαν τη διέλευση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Στέλιος Διονυσίου κινήθηκε με το όχημά του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με τον καθρέπτη του έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Δίπλα του ο αδερφός του

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραγουδιστή βρέθηκε ο αδερφός του, Άγγελος.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Ο Στέλιος ήθελε να πάει στην Αθηναϊκή Κλινική γιατί δεν αισθανόταν καλά», δήλωσε.

«Μερικοί νομίζουν ότι επειδή είναι αναγνωρίσιμοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν να μην υπακούν σε νόμους και κανόνες», δήλωσε από την πλευρά της Αστυνομίας ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.