Σωκράτης Κόκκαλης: Ποια κατάρρευση; Χρυσές δουλειές στις ΗΠΑ – Δείτε πόσα βγάζει

Σωκράτης Κόκκαλης: Σημαντική ανάπτυξη στις δραστηριότητές στις ΗΠΑ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 471,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2023, μειωμένος κατά 18,9 εκατ. ευρώ. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Στα 33,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα EBITDA του ομίλου Intralot στο α’ τρίμηνο του 2023 καταγράφοντας αύξηση 29,2%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά την ίδια περίοδο, το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 37,7% από 26,7% το Α’ τρίμηνο του 2022, ενώ κατά τους Δώδεκα Τελευταίους Μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €130,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 6,2% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2022.

Παράλληλα σημειώθηκε σημαντική ανάπτυξη στις δραστηριότητές στις ΗΠΑ (ετήσια αύξηση εσόδων και EBITDA κατά 13,1% και 31,6% αντίστοιχα).

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την δυναμική οργανική αύξηση του Ebitda κατά 29% και την επιστροφή σε θετικό έδαφος σε επίπεδο Καθαρών Κερδών, τα οποία σε συνδυασμό με τις υγιείς ταμειακές ροές και τη σημαντική μείωση του Δείκτη Καθαρής Μόχλευσης του Ομίλου στο 3,6x κατά το Α’ τρίμηνο του 2023, ενισχύουν το πλάνο ανασυγκρότησης της INTRALOT ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, ως αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής μας θέσης και των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουμε σε επίπεδο τεχνολογίας μέσω των λύσεων επόμενης γενιάς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Λοταριών τόσο για το κανάλι λιανικής όσο και για το διαδίκτυο, μπορούμε να προβούμε στον έγκαιρο προγραμματισμό για την αναχρηματοδότηση των επερχόμενων λήξεων των Ομολογιών μας, την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στις βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/ ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) διαμορφώθηκε στα €3,1 εκατ. κέρδη, σε σύγκριση με ζημίες €5,7 εκατ. κατά το Α΄ τρίμηνο του 2022.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το Α’ τρίμηνο του 2023 διαμορφώθηκαν στα €37,2 εκατ. (ετήσια αύξηση 115,3%).

Οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν στα €7,2 εκατ.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2023 ανήλθαν στα €109,2 εκατ., αυξημένα κατά €6,8 εκατ. σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €471,6 εκατ. στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2023, μειωμένος κατά €18,9 εκατ. και €29,0 εκατ. σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022 και το Α’ τρίμηνο του 2022 αντίστοιχα.

O δείκτης καθαρής μόχλευσης (Net Debt/ LTM EBITDA) διαμορφώθηκε στο 3,6x στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2023 έναντι 4,0x το 2022.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων ΕΔΩ

Σωκράτης Κόκκαλης: Καλύτερη χρονιά το 2023 – Ανανεώνονται τρία συμβόλαια, διεκδικεί δύο νέα

Την εκτίμηση ότι το 2023 ο Όμιλος θα καταγράψει ισχυρότερη ανάπτυξη έναντι του 2022, με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να είναι ήδη καλύτερο του αντίστοιχου της περυσινής χρονιάς, εξέφρασε η διοίκηση της Intralot στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε της δημοσιοποίησης των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ανανεώσεις τριών συμβολαίων στην γεωγραφική περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ η εταιρεία διεκδικεί δύο νέα συμβόλαια σε Δανία και Ν. Ζηλανδία.

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η διοίκηση υπογράμμισε πως αποτελεί προτεραιότητα η αποπληρωμή των ομολογιών λήξεως 2024 και προς την κατεύθυνση αυτή έχει υπάρχει σχετική προετοιμασία, ο αναπληρωτής CEO, Χρυσόστομος Σφάτος, τόνισε πως αποτελούσε προαπαιτούμενο η δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022, ενώ ανέφερε πως για την αποπληρωμή υπάρχουν πολλές επιλογές και τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν νέα, τονίζοντας πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία που θα υλοποιήσει η Intralot.

Αναφορικά με λήξεις συμβολαίων, ο κ. Σφάτος σημείωσε πως τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχουν μεγάλες λήξεις (μόνο το 2025 για το Χάμσαϊρ), ενώ τόνισε πως στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ανανεώσεις τριών συμβολαίων στην γεωγραφική περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού.

Σχετικά με νέα συμβόλαια, η εταιρεία διεκδικεί δύο νέα σε Δανία και Νέα Ζηλανδία.

Σε σχετική ερώτηση για την πορεία της Τουρκίας, στην οποία η INTRALOT κατέχει το 50,01% της Bilyoner, ενός εκ των κορυφαίων διαδικτυακών διανομέων τυχερών παιχνιδιών αθλητικών στοιχημάτων, η διοίκηση σημείωσε πως η ανάπτυξη της online αγοράς λειτούργησε πολύ ευνοϊκά.

To 2022 οι πωλήσεις της Bilyoner αυξήθηκαν σε 29,6 εκατ. το 2022, από 27,8 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η διοίκηση ακόμη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του 2022 και τόνισε πως η περυσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια περίοδος έντονης προσπάθειας για περαιτέρω βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους.

Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιτυχώς τον Ιούλιο η ΑΜΚ ύψους 129 εκατ. περίπου, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, ενώ η εταιρεία απέκτησε το 100% των μετοχών στην Intralot Inc. και κατά συνέπεια τον πλήρη έλεγχο των ταμειακών ροών της θυγατρικής της.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος INTRALOT το 2022 εμφάνισε κύκλο εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 392,8 εκατ., από 414,0 εκατ. το 2021.

Η λειτουργική κερδοφορία σε επίπεδο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 122,9 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 11,3%, καθώς η οργανική επίδοση που ενισχύθηκε από την πλήρη συνεισφορά του νέου της συμβολαίου στην Κροατία, η ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στην Αυστραλία από τις επιπτώσεις του COVID-19 και οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες για περιορισμό κόστους κατάφεραν να αντισταθμίσουν πλήρως τον αντίκτυπο από την λήξη της άδειας στη Μάλτα στις αρχές Ιουλίου 2022.

Η αύξηση του EBITDA επηρεάστηκε επίσης από την θετική επίδραση των συναλλαγματικών διακυμάνσεων σε πολλές βασικές αγορές (κυρίως σε Αμερική και Αυστραλία). Τέλος, ο καθαρός δανεισμός στις 31 Δεκεμβρίου 2022, διαμορφώθηκε στα 490,5 εκατ., μειωμένος κατά 6,7 εκατ. σε σύγκριση με την 31η Δεκεμβρίου 2021.